Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - de Treffers

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:30

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

Doelpuntloos maar vermakelijk duel tegen De Treffers

Het ene gelijke spel is het andere niet. Waar vorige week na de remise tegen Sneek het chagrijn overheerste, was er zondag na de puntendeling tegen De Treffers vooral tevredenheid. Ondanks het ontbreken van doelpunten was het een enerverende middag geweest, waarbij het gebrek aan al te veel spektakel voor de doelen werd gecompenseerd met spanning, strijd en twee teams die voor de overwinning gingen.

Dat laatste was logisch, want beide teams moesten eigenlijk winnen. De Treffers om de koppositie over te namen en HSC’21 om aan te sluiten bij de top zeven. De thuisclub miste de nodige spelers. Jordi van Ek was geschorst, terwijl Caglar Uguz en Koen Garritsen wegens een blessure ontbraken. Daardoor was er een plek op het middenveld voor Robert Wilens, die na een afwezigheid van bijna een half jaar terugkeerde in de ploeg en dat zeer verdienstelijk deed.

De intenties van beide team waren duidelijk, maar beide defensies bleken goed op orde. Voor rust waren de beste kansen niettemin voor HSC’21. Joost Exterkate kreeg al vroeg een goede kans, na een misser in de verdediging van de Groesbekers, maar schoot te wild in. Kort voor rust werd Rick Bouwmeister gelanceerd, maar in plaats van voor eigen succes te gaan gaf hij de bal breed aan Stef Ottink, die deze net niet onder controle kon krijgen.

In de tweede helft zette het beeld van de wedstrijd door. Met het nodige opportunistisme probeerden beide ploegen de ban te breken, maar vaak was een onnauwkeurige eindpass het eindstation. HSC’21 vond vaak de ruimte achter de verdediging op de vleugels, maar kwam na rust eigenlijk maar tot één echt grote kans. Verdediger Ken Leemans redde op de lijn na een inzet van Bas ter Hogt.

In het laatste kwart van de wedstrijd zette De Treffers aan en werd HSC’21 teruggedrongen. Het leverde nog een aantal hachelijke situaties op, voordat uit standaardsituaties. Ken Leemans kopte op de lat, terwijl in de slotfase twee spelers van De Treffers elkaar in de weg liepen in kansrijke positie. Het scorebord bleef daardoor staan op 0-0, maar de wedstrijd was negentig minuten lang geen moment saai geweest.

website HSC '21/René Waning

de Treffers komt in Haaksbergen niet verder dan 0-0

In Haaksbergen werd er door beide teams niet gescoord. Een 0-0 eindstand was het logische gevolg.
Hiermee bewees De Treffers zich in de race om het kampioenschap een slechte dienst. Ook HSC’21 schoot er uiteindelijk weinig mee op in de strijd om een ticket naar de tweede divisie. De eindstand was er één die het vaakst voorkwam in de krachtmetingen tussen beide teams op het kunstgras van Hoksebarge.

De Treffers begon scherp aan de eerste minuten op sportpark Groot Scholtenhagen. Dit leverde echter geen kansen op. De gehele middag waren de kansen schaars en speelde het spel zich vooral op het middenveld af.

In de negende minuut was het De Treffers dat HSC’21 de eerste kans schonk. Slecht uitverdedigen van de rood-zwarten zorgde ervoor dat HSC de bal naar de geheel vrijstaande Joost Exterkate kon koppen. Met tijd en ruimte genoeg leverde hij een gehaast schot af dat zowel kracht als precisie tekort kwam. Na het sterke begin van de Groesbekers was het HSC dat met fel voetbal meer balbezit had.

De 28e minuut leverde een kansje op voor de uitploeg. Een diepe bal van de hard werkende Twan Smits kwam, nadat een sprintduel met gemak gewonnen werd, bij Jean Black terecht. Een handsbal van een HSC verdediger bracht De Treffers een vrije trap op de zijkant van de zestienmeter. Deze vrije trap werd door HSC gedegradeerd tot een corner en deze werd vervolgens vakkundig weggekopt door de Haaksbergse defensie.

HSC’21 speelde voorin continu op het randje van buitenspel. De verdedigers van De Treffers gingen hier goed mee om door telkens op het goede moment te stappen voor buitenspel.

In de 40e minuut tekende HSC’21 de grootste kans van de eerste helft aan. Een mooie steekpass op rechts was te machtig voor Bram Eltink. De rechtsvoor zette de bal voor maar wederom ontbrak de precisie in de afwerking, Niels Kornelis kon redding brengen.

De vele Groesbeekse supporters zagen een tweede helft waarin het spel op en neer golfde. Strijdlust ontbrak bij beide partijen niet maar de scherpte ontbrak wel bij de rood-zwarten. Te vaak werd de lange bal gehanteerd en helaas kon Jean Black tegen de fysieke verdedigers geen potten breken, evenals de andere voorwaartsen.

Een vrije trap 2 minuten na rust op 30 meter op de goal van Jeffrey Brammer werd genomen door Jean Black. Hij produceerde een bal die gemakkelijk gepakt kon worden door de hiervoor genoemde keeper. De wedstrijd werd opener naar mate de tijd verstreek en er werden over en weer speldenprikjes uitgedeeld.
Elf minuten na rust deelde HSC’21 zo’n speldenprikje uit. Bas ter Hogt was het eindstation van een HSC aanval en hij lepelde de bal over Niels Kornelis heen. Ken Leemans was echter de laatste man en hij kon de bal redelijk gemakkelijk uit het goal koppen. Ken zat overigens ook vandaag weer overal met een hoofd of voet tussen en was achterin belangrijk voor de Nijerf-bewoners.

Met nog iets minder dan een half uur op de klok gingen ook de bezoekers uit Groesbeek wat meer druk naar voren zetten. Een vrije trap van Rick Verbeek werd doorgekopt door Ken Leemans en kwam terecht bij Joris Janssen. Hij zag zijn omhaal naast de goal van Brammer belanden.

HSC’21 kreeg nog een kans in de tweede helft. Elft minuten voor tijd was het wederom een steekpass die gevaar opleverden voor het doel van Niels Kornelis. De voorzet vanaf rechts werd echter tot corner verwerkt door Joris Janssen.

Als de communicatie tussen de prima ingevallen Hafid Sarkouk en Jean Black beter was geweest had De Treffers zelfs met een overwinning huiswaarts kunnen keren. Dit zou teveel van het goede zijn geweest. Een prima één tweetje tussen Hafid en Rick kwam voor de voeten van Hafid. Alleen op de keeper liepen Black en Sarkouk elkaar echter in de weg waardoor een corner het maximale bleek.
Even daarvoor had Ken Leemans met een kopbal nog de paal geraakt.

De wedstrijd eindigde in een 0-0 en dit was even teleurstellend als het voetbal dat getoond werd. De bal kon voorin maar moeilijk vastgehouden worden en dit zorgde ervoor dat de middenvelders veel werk moesten verrichten om de tweede bal te veroveren. Met wisselend resultaat.

Door dit resultaat verzuimen de rood-zwarten wederom om de koppositie in de Topklasse te pakken. De teams bovenin de ranglijst kruipen naar elkaar toe en voor geen enkel team is het logisch om te winnen, zo ook voor De Treffers.

Volgende week komt de kersverse koploper TEC uit Tiel naar sportpark Zuid en daar kunnen wederom goede zaken gedaan worden voor de ranglijst. Maar goed, dit zouden we al twee weken op rij kunnen doen.

website de Treffers

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut de Treffers
Erwin Nieuwboer 63  
67   Robert Mutzers Hafid Sarkouke
67   Jean Black
Bas Postma Joost Exterkate 79  
Brent Schutte Bas ter Hogt 82  
Brent Schutte 83  
85   Coen Maertzdorf Derek de Bruijn

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!