Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - HBS

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Hof M.

Aantal toeschouwers 450

Wedstrijdverslag

Verslag Rene Waning / hsc21.nl

Het werd billen knijpen zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen HBS, maar de vroege 1-0 voorsprong werd over de streep getrokken. Dat zorgde voor grote opluchting in het HSC-kamp dat door de gunstige uitslagen op de andere velden sneller dan gedacht weer in de race is voor een plek in de tweede divisie.

Het was een wedstrijd van erop of eronder en die wetenschap leek HSC’21 aanvankelijk te verlammen. HBS kwam uitstekend uit de startblokken en had binnen tien minuten al drie goede kansen om de score te openen. De Winter kopte net naast, een inzet van De Geer spatte op de lat uiteen en Schutte dwong Wouter Lankheet tot een knappe redding.

HSC’21 kwam echter met de schrik vrij en vond daarna de controle. Dat de groenwitten direct bij de eerste de beste kans scoorden was daarbij een extra duwtje in de rug. Na een mooie aanvalsopzet door het hart van de HBS-defensie mocht Bas ter Hogt het laatste zetje geven. De wedstrijd was daarmee onder controle en de beste kansen waren daarna ook voor de thuisclub. De aanval van HBS werd door de gelegenheidsdefensie nu goed in bedwang gehouden.

Ook na rust had HSC’21 de wedstrijd onder controle, maar langzaam maar zeker werd het spel nerveuzer. Omdat de ploeg er maar niet in slaagde de bevrijdende 2-0 te scoren bleef de dreiging van een gelijkmaker boven het Scholtenhagen hangen. Kansen waren er voldoende, maar werden slordig uitgespeeld. Met name Rick Bouwmeister was zijn tegenstander keer op keer de baas, maar de voortzetting ontbrak vaak. Joost Exterkate (van dichtbij op keeper Kamperveen) en invaller bas Postma (in de rebound tegen de paal) waren dicht bij de beslissing.

HBS werd na rust amper gevaarlijk, mede door de goed georganiseerde verdediging, waarin met name Burak Basut heerste als een koning. Dat het toch zo maar mis had kunnen gaan bleek halverwege de tweede helft toen Tjeerd Westdijk dicht bij de 1-1 was. Net als in de eerste tien minuten kwam HSC’21 met de schrik vrij en boekte HSC’21 na negentig nerveuze en spannende minuten een o zo belangrijke 1-0 zege.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut HBS
Bas ter Hogt 15  
25   Noa de Jong
30   Mike de Geer Steve van Kesteren
53   Jelmer de Winter Joost Jonkman
70   Noa de Jong Berend Kaster
Koen Garritsen Bas ter Hogt 75  
Bas Postma Joost Exterkate 81  
85   Kevin Schutte

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!