Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - Hercules

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

HSC'21 en Hercules slepen zich naar bloedeloos gelijkspel

Verslag Rene Waning/hsc21.nl

HSC'21 pakte zondagmiddag het tweede competitiepunt. Tot zover het goede nieuws, want de wedstrijd tegen Hercules werd gaandeweg meer en meer een kwelling voor het oog. Beide teams sleepten zich naar het eind van de wedstrijd zonder noemenswaardige kansen. De logische 0-0 einduitslag kondigde zich dan ook de hele tweede helft al aan.

Het was niet voor het eerst dat het verval binnen een wedstrijd groot was. Tegen VVSB en UNA gaf HSC'21 in de slotfase een punt weg en tegen AFC kon een goede eerste helft ook geen gevolg gegeven worden. De wedstrijd tegen Hercules was daarin de overtreffende trap. Waar in het eerste half uur nog sprake was van een levendig duel, met twee teams die er vol voor gingen, ontaarde na rust een in weinig hoopgevende worstelpartij. Vrijwel alle acteurs hadden plotseling ruzie met de bal. Eén echte uitgespeelde kans creëerde HSC'21 in de aardige openingsfase. Een schitterende pass van Caglar Uguz zette Bas Postma oog in oog met doelman Jarno de Jonge, die echter de situatie meester was. Hercules was vooral dreigend in de omschakeling en had kort voor rust via Frank Heus zijn beste kans. Hoewel de niveau in het eerste half uur acceptabel was, viel ook in die fase de geringe schotkracht bij HSC'21 al op.

Na rust werd dat dus allerminst beter. Eigenlijk ging vrijwel alles fout. Ballen stuiterden van voeten, het rondspelen was traag en stroperig, misverstanden waren alomtegenwoordig en passes over een paar meter kwamen vaak niet aan. HSC'21 had daarbij het geluk dat Hercules deelde in de malaise en dat de verdediging onder leiding van de foutloze Freek Grondman wel goed overeind bleef. Dat het duel in 0-0 eindigde voelde daarom iedereen al lang van te voren aankomen.

Daar waar er na de eerste drie wedstrijden ondanks de magere score nog wel vertrouwen was op een positief vervolg, was de stemming zondag een stuk minder op het Scholtenhagen. Met name het feit dat de ploeg zo moeilijk tot het creëren van kansen komt is - naast het grote verval binnen wedstrijden - een punt van zorg.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut Hercules
Freek Grondman 40  
62   Roy Kelder Osarugue Solace Uyi Olaye
Rick Bouwmeister Erwin Nieuwboer 67  
70   Thomas Reynaers Daan van Benthem
81   Frank Heus Jevgeni Gromov
85   Daan van Benthem
Caglar Uguz 89  
Burak Basut 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!