Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - Koninklijke HFC

Uitslag 4 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Steeg A.M.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

Sterk HSC'21 overtuigend langs Koninklijke HFC

Verslag Rene Waning /hsc21.nl

HSC’21 heeft zich na de tweede overwinning op rij gemeld in de middenmoot. Koninklijke HFC werd zondag gedecideerd teruggewezen in een wedstrijd die al na een half uur gespeeld was. Op dat moment leidde een overtuigend HSC’21 al met 3-0 en speelde HFC met tien man. Uiteindelijk werd het 4-0, waarmee HSC’21 zichzelf nog karig beloonde voor het overwicht.

De verdediging moest voor dit duel ernstig versleuteld worden, omdat het centrale duo Grondman (geblesseerd) en Basut (geschorst) was. Jordi van Ek zakte een linie en speelde een ijzersterke wedstrijd. HSC’21 bezorgde zichzelf de best denkbare start van de wedstrijd. Daar waar het vorige week 82 minuten voordat de score eindelijk geopend werd, tikte Cenk Uguz nu al in de vierde minuut de openingstreffer binnen.

Het bracht HSC’21 in een flow, want de Haarlemmers werden vanaf het begin met geconcentreerd en snel spel teruggedrongen. Na twintig minuten werd Bas ter Hogt gevloerd in de zestienmeter en hij benutte zelf de toegekende strafschop. De steeds beter spelende Rick Bouwmeister beloonde zichzelf na een goed half uur ook met een treffer, door met een droge schuiver in de korte hoek de 3-0 binnen te schieten.

HFC speelde op dat moment al met tien man, omdat scheidsrechter Steeg van Rachid El Yaacoubi een slaande beweging had gezien. De wedstrijd was op dat moment wel gespeeld en voor de ploeg van trainer Pieter Mulders was het vanaf dat moment zaak de schade te beperken.

In de tweede helft bleef HSC’21 goed gebruik maken van de man meer situatie. Het liet de bal lekker rond gaan en HFC werd behoorlijk tureluurs gespeeld. Alleen werd het rondspelen vaak wel erg ver doorgevoerd, zodat veel aanvallen strandden in de trechter van het Haarlemse strafschopgebied. Uiteindelijk viel er slechts één treffer. Bas Postma vond uit een vrije trap in het strafschopgebied knap het gaatje tussen de Haarlemse spelers op de doellijn. Er was zeker kans op meer. Zo schoot Joost Exterkate nog op de paal. Het grootste wapenfeit van HFC kwam van Koen Beeren, maar hij raakte bij een 3-0 stand de lat.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut Koninklijke HFC
Cenk Uguz 4  
Bas ter Hogt(Penalty) 21  
29   Rachid El Yaakoubi
30   Tom Boks
Rick Bouwmeister 35  
46   Jeffrey Sam-Sin Diego Sedoc
46   Nigel Castien Wessel Boer
61   Danny Hols Reggie Schaap
Bas Postma 70  
Yeftha Nyamsangya Stef Ottink 73  
Caglar Uguz Leon van Dijk 73  
Joost Exterkate Bas Postma 73  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!