Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - OJC Rosmalen

Uitslag 2 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:30

Scheidsrechter Tunnissen N.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

HSC'21 maakt het onnodig spannend tegen OJC Rosmalen

Verslag Rene Waning / hsc21.nl

HSC’21 heeft een broodnodige overwinning behaald tegen OJC Rosmalen, maar maakte het een stuk spannender dan nodig. Pas in de slotminuut schoot Bas ter Hogt de thuisclub naar de overwinning vanaf de strafschopstip: 2-1. De wedstrijd had echter al veel eerder beslist moeten zijn. HSC’21 was heer en meester maar faalde hopeloos in de afronding.

De intenties van OJC Rosmalen waren vanaf het begin duidelijk. Alles leek erop gericht een 0-0 uit het vuur te slepen en de ploeg had verder geen intentie er een leuk duel van te maken. HSC’21 mocht het spel maken, maar combineerde zich in de eerste helft veel te vaak vast in de roodzwarte muur. Toch kwamen er gaandeweg goede kansen. Bas ter Hogt schoot tegen de binnenkant van de paal en Cenk Uguz struikelde over de bal, daar waar een tikje had volstaan voor een treffer. Zelfs een goedkoop gegeven strafschop was aan de groenwitten niet besteed. De inzet van Erwin Nieuwboer werd gepakt door Koen van Boxtel.

OJC Rosmalen was in aanvallend opzicht met name aangewezen op het ijverige handenbindertje Jouad Chraou. Kort voor rust wurmde hij zich langs Grondman en Basut om vervolgens de kunstgras op te zoeken. De warrige veelfluiter Tunnissen tuinde erin en gaf ook de bezoekers een strafschop. Chraou nam hem zelf en zal tijdens zijn aanloop misschien last van zijn geweten hebben gekregen, want hij schoot de strafschop wel erg ver naast.

In de tweede helft nagelde HSC’21 de Brabanders nog verder vast op eigen helft, maar het missen van de kansen ging vrolijk verder. Erwin Nieuwboer zag zijn inzet op fabelachtige wijze gekeerd door Van Boxtel, Stef Ottink schoot van dichtbij wild over en Cenk Uguz miste op een haar een slim genomen vrije trap van Leon van Dijk. Terwijl OJC Rosmalen op weg leek naar het gekoesterde puntje lukte het dan toch eindelijk. Een voorzet van Man of the Match Bas ter Hogt werd door Cenk Uguz nu wel doeltreffend verlengd.

De buit leek binnen, maar bij één van de spaarzame aanvallen van OJC Romalen ging het toch mis. Een voorzet werd door iedereen gemist behalve door Tim Strijbosch die simpel de gelijkmaker kon aantekenen. HSC’21 zette zich bewonderenswaardig snel over de domper heen en ging toch weer op zoek naar de winnende. In de slotminuut had het daarbij het geluk dat een voorzet van Koen Garritsen tegen de arm van een Rosmalense verdediger kwam. Opnieuw een strafschop en dit keer zette Bas ter Hogt zich achter de bal. Hij benutte het buitenkansje wel en zorgde daardoor toch nog voor lachende gezichten op het Scholtenhagen.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut OJC Rosmalen
Erwin Nieuwboer(Gemiste penalty) 30  
30   Mike Scholten
36   Guus Habraken
Burak Basut 39  
40   (Gemiste penalty) Jaouad Chraou
63   Jaouad Chraou Kay Huijgens
Rick Bouwmeister Erwin Nieuwboer 65  
71   Tom Wijkmans Joey Lokasi
Koen Garritsen Kelvin Veensma 76  
Cenk Uguz 82  
Leon van Dijk 86  
87   Tim Strijbosch
Jordi van Ek 89  
Bas ter Hogt(Penalty) 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!