Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - SWZ Boso Sneek

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 28 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Tunnissen N.

Aantal toeschouwers 450

Wedstrijdverslag

HSC'21 verzuimt het karretje aan te haken

Verslag Rene Waning / hsc21.nl

Als HSC'21 aan het eind van de rit twee punten tekort mocht komen, is de vraag waar deze zijn laten liggen eenvoudig te beantwoorden. Een half uur lang was er geen vuiltje aan de lucht tegen Sneek Wit Zwart, maar een plotselinge tegentreffer liet het team als een kaartenhuis ineen vallen, met een 1-1 eindstand tot gevolg. Opnieuw slaagde HSC'21 dus niet in toe te slaan op het moment dat de aansluiting met de top zeven echt te verwezenlijken was.

In het eerste kwart van de wedstrijd had HSC'21 geen kind aan Sneek Wit Zwart. Na een paar eerder gemiste kansen tikte Joost Exterkate attent een voorzet van Stef Ottink binnen en de kiem voor een eenvoudige middag leek gelegd. Wel was het spel wat slordig, want de wedstrijd had na een half uur al in de tas kunnen zijn. Stef Ottink miste de grootste kans om de score te verbubbelen, hij roeide de bal van korte afstand over. En zo kon het gebeuren dat Sneek bij de eerste de beste mogelijkheid meteen toesloeg. Tjeerd Andries Andringa was het laatste station van een vlotte counter en hij schoof de gelijkmaker achter Jeffrey Brammer.

Deze tegenslag deed het zelfvertrouwen geen goed. En ondanks een aanhoudend veldoverwicht was het zoeken en twijfelen geblazen bij HSC'21, terwijl Sneek ook een stuk feller in de duels was. Kort voor rust had Bouwmeister toch de 2-1 op de schoen, na een fantastische passeeractie, maar hij strandde op doelman Van der Meulen. Na rust ging het van kwaad tot erger. HSC'21 mocht de bal hebben, maar was amper in staat daar iets fatsoenlijks mee te doen, terwijl Sneek gaanderweg steeds vaker dreigend opdook voor Brammer. Toen zelfs een strafschop (zwak ingeschoten door Bas ter Hogt) niet aan de thuisclub besteed bleek, was het laatste greintje zelfvertrouwen verdwenen. Het was te danken aan een aantal prima reddingen van Jeffrey Brammer dat HSC'21 niet met een nederlaag van het veld stapte. De remise voelde echter ook als een nederlaag, want om mee te blijven doen om de bovenste zeven plaatsen, had deze wedstrijd simpelweg gewonnen moeten worden.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut SWZ Boso Sneek
0   Nickel Nzoko
Bas ter Hogt 0  
Jordi van Ek 0  
Erwin Nieuwboer 0  
Joost Exterkate 15  
35   Tjeerd Andries Andringa
Bas ter Hogt(Gemiste penalty) 59  
Bas Postma Koen Garritsen 68  
Dion Hartgerink Caglar Uguz 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!