Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - UNA

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Wiemer A.

Aantal toeschouwers 1400

Wedstrijdverslag

HSC'21 en UNA zijn nog niet klaar met elkaar

Heel dicht bij kwam HSC’21 zondagmiddag, de Tweede Divisie was bijna tastbaar. UNA lag in de tweede helft al lange tijd in de touwen, maar het lukte HSC’21 maar niet om de beslissende uppercut uit te delen. Het bleef dus bij de 1-1 die al bij rust op het bord stond. En dus mogen HSC’21 en UNA zondag nog een keer de degens kruisen, nu in een beslissingsduel in Cuijk.

De teleurstelling was voelbaar in het Haaksbergse kamp na afloop en wie de wedstrijd heeft gezien zal dat kunnen begrijpen. Een droomstart, een discutabele strafschop tegen en een tweede helft met een groot overwicht. Alles signalen wezen erop dat HSC’21 eigenlijk had moeten winnen. En dus de taak aan Eddie Boerhof om de groep klaar te stomen voor nog weer een finale. Hoe dan ook de allerlaatste van het seizoen.

De start was voor HSC’21 magnifiek. Terwijl het publiek op het ouderwets goed gevulde Scholtenhagen nog binnen stroomde stond HSC’21 al op voorsprong. Erwin Nieuwboer teisterde op aangeven van Bas ter Hogt de lat, maar in de rebound was Robert Wilens attent. En de thuisclub ging daarna door. Met veel variatie werd de aanval gezocht en UNA had moeite daar een weerwoord op te vinden. HSC’21 miste echter de kansen om het duel al vroeg op slot te gooien. Wilens probeerde het oog in oog met Stoskovic in de onmogelijke korte hoek en Bas ter Hogt had vanaf rand zestien een poeier van jewelste in gedachten, maar raakte de bal totaal verkeerd.

Na een minuut of twintig sloeg de vertwijfeling daardoor toch een beetje toe. Het spel werd wat nerveuzer en slordiger, waardoor UNA zich terug kon knokken in de wedstrijd. Echte kansen bleven uit, maar met name bij spelhervattingen waren de Brabanders gevaarlijk. En na een half uur kregen ze wat hulp van scheidsrechter Wiemer, die bij een ogenschijnlijk vrijwillige valpartij van Glenn Schapendonk naar de stip wees. Niek van Boekel benutte de strafschop feilloos. HSC’21 moest de scherven daarna even bij elkaar rapen, maar haalde zonder verdere schade het rustsignaal.

Na rust kwam HSC’21 met nieuwe energie uit de kleedkamer. UNA werd vanaf het begin teruggedrongen met vaak goed circulatievoetbal. UNA groepeerde zich op eigen helft en daardoor was het ondanks het overwicht lastig om tot uitgespeelde kansen te komen. UNA beperkte zich tot af en toe een snelle tegenstoot en bleef daarmee dreigend. In het laatste kwartier zette HSC’21 nog eens extra aan. Grondman en Cenk Uguz keerden beiden na lang blessureleed als invaller terug in het team, maar vooral Rick Bouwmeister toonde zich getergd bij zijn invalbeurt. Met zijn rushes zorgde hij regelmatig voor paniek in de UNA-defensie en hij was ook de aangever bij de grootste kans voor HSC’21 na rust. Burak Basut schoot echter recht in de handen van Stoskovic. HSC’21 bleef drukken en dreigen, smeekte tot twee keer toe vergeefs om een strafschop en zag dat het geluk vandaag niet aan haar zijde was.

En dus rest HSC’21 niets anders dan volgende week nog een keer vol gas te gaan. Net als UNA.

website HSC '21

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut UNA
Robert Wilens 3  
Burak Basut 30  
31   (Penalty) Niek van Boekel
61   Teun Sebregts Thom van de Donk
Freek Grondman Kelvin Veensma 67  
Rick Bouwmeister Stef Ottink 73  
73   Mark Janssen Jorn Sweres
73   Sander van Weert
Cenk Uguz Erwin Nieuwboer 81  
85   Niek van Boekel
87   Rob van Boekel Willem Tieben
Leon van Dijk 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!