Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - VVSB

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Cairo L.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

Robert Wilens schiet HSC’21 weer een stap dichter naar Tweede Divisie.

door Stan Waning

HAAKSBERGEN – De strijd om de promotie in de topklasse zondag blijft onverminderd spannend voor HSC’21. De equipe van Eddy Boerhof won zondagmiddag met 1-0 van het hooggeklasseerde VVSB en blijft daardoor vol in de race voor een ticket richting de Tweede Divisie. Robert Wilens bewees zijn waarde voor de Groenwitten door in de slotseconde de enige treffer van de middag te maken. Een treffer waar niemand meer op had gerekend in Haaksbergen, maar daarom niet minder uitbundig werd gevierd.

HSC’21 moest zondagmiddag aantreden zonder de geschorsten Burak Basut en Koen Garritsen en de geblesseerde Cenk Uguz, die dit seizoen niet meer in actie komt. Zonder dit drietal begon het duel aftastend en dat bleef het eigenlijk negentig minuten lang. Zowel HSC’21 als VVSB liet zien dat het vanuit een sterke organisatie controle over de wedstrijd kan houden. Daardoor waren kansen schaars in de gelijk opgaande wedstrijd. Zeker voor rust hoefden beide doelmannen amper aan de bak. Vooral VVSB liet zich ver inzakken en hield zo vrij eenvoudig controle.

Na de theepauze had de ploeg uit Noordwijkerhout even het overwicht en dat betaalde zich ook in mogelijkheden uit. Via een scrimmage was het dichtbij de 0-1, maar Jeffrey Brammer en de defensie van HSC’21 hielden het doel schoon. HSC’21 drong later in de tweede helft ook aan en stichtte wat dreiging. Tot gevaarlijke kansen leidde het niet. Juist op het moment dat beide ploegen tevreden leken met een punt, zorgde Robert Wilens voor feest op Groot Scholtenhagen. Uit een afgeslagen hoekschop schoot de routinier goed raak in de verre hoek, waardoor HSC’21 promotie volledig in eigen hand heeft. Bij winst op Hercules volgende week passeert het UNA en bereikt het een plek bij de eerste zeven. Een week later kan de ploeg van Eddy Boerhof de klus thuis klaren tegen UNA.

VVSB verliest in extremis van HSC'21

93 minuten lang hield VVSB betrekkelijk gemakkelijk het doel schoon. Toch stonden de Noordwijkerhouters een minuut later met lege handen. Robert Wilens werd voor even de held van Haaksbergen, door een afgeslagen corner achter doelman Ronald van der Meer te schieten. Groot feest brak er los op de tribunes in Haaksbergen, waar de druiven erg zuur waren voor VVSB.

Zonder Bas Ruigrok en Jelmer Vijlbrief, maar met Brandon Zigo Tichem en Peet van der Slot trok VVSB ten strijde. Echter was het vanaf minuut één duidelijk dat beide ploegen enorm veel moeite hadden om het spel te maken. Kansen waren erg schaars en van goed voetbal was er nauwelijks sprake. In de eerste helft was er een kans te noteren voor VVSB. Maikey Parami kon echter niet tot scoren komen.

In de tweede helft werd het spel weliswaar iets beter, maar waren de kansen nog altijd schaars. De schoten van Giovialli Serbony en Frans van Niel werden geblokt door verdedigers van HSC’21. Verder dan enkele voorzetten van de zijkant kwam VVSB niet. HSC’21 kon ook niet imponeren waardoor het schouwspel zeer matig was. Tot die 93e minuut. Een corner van de rechterkant kwam voor de voeten van Robert Wilens die met zijn uithaal Ronald van der Meer kon passeren en sportpark Groot Scholtenhagen tot juichen zette.

Volgende week wacht VVSB opnieuw een belangrijke wedstrijd richting een plaats voor de Tweede Divisie. HBS is dan de tegenstander. In Noordwijkerhout wordt dan om 14.30u afgetrapt. Tevens is het dan al mogelijk om het nieuwe boek en film over het afgelopen bekeravontuur aan te schaffen. Voor meer informatie hierover zie de website van VVSB.

Tekst: Stefan van den Burg

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut VVSB
41   Tim de Rijk
Sjoerd Visschedijk Rick Bouwmeister 70  
71   Giovialli Serbony Tomas Tavilla
Robert Wilens 90 + 3

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!