Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - WKE

Uitslag 6 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 8 februari 2015 om 14:30

Scheidsrechter Gast de T.

Aantal toeschouwers 450

Wedstrijdverslag

Sterke start legt basis voor grote zege op WKE
120 20150208HSC WKE 22 Rick Bouwmeister
Een goed begin is het halve werk zegt het spreekwoord en die wijsheid bleek zondagmiddag een waarheid als een koe. HSC’21 denderde in het eerste kwartier over WKE heen met een snelle 2-0 als gevolg. In het uur dat volgde was WKE niet eens de mindere van HSC’21 maar omdat de snel opgelopen schade niet gerepareerd kon worden liep HSC’21 uiteindelijk zelfs uit naar een monsterscore van 6-1. Een even fraaie als broodnodige zege tegen de subtopper.
HSC’21 leek wat recht te willen zetten tegen WKE. De moeizame herstart na de winterstop en de 5-2 nederlaag eerder dit jaar in Emmen was al snel vergeten. Na goed een minuut kopte Burak Basut knap de 1-0 binnen en diezelfde Basut gaf na een kwartier een puntgave voorzet op Robert Wilens, die door de spits knap in een doelpunt werd omgezet. De van het talent en ervaring bulkende selectie van WKE had er aanvankelijk geen antwoord op.
Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers toch beter in hun spel. Het was te danken aan goed keeperswerk van Jeffrey Brammer – twee keer geassisteerd door verdedigers op de lijn - dat HSC’21 ongeschonden de rust haalde. In de tweede helft begon WKE furieus, maar kreeg het al snel een flinke klap te verwerken. Doelman Ramon Nijland vloerde Mart Schutten en Arjan Goorman schoot de toegekende strafschop perfect binnen. Toch gaf WKE de moed nog niet op en na een uur spelen viel de onvermijdelijke 3-1 door Orlando Smeekes. HSC’21 wankelde daarna even en de 3-2 leek een kwestie van tijd, maar een kwartier voor tijd zorgde Sebastiaan Bökkerink voor opluchting. Met een fraai diagonaal zondagsschot verraste hij doelman Nijland.
Dat was de genadeklap voor WKE en HSC’21 kon zich in het restant van de wedstrijd nog even heerlijk uitleven. Stef Ottink en invaller Lieuwe Geesing bepaalden de eindstand op 6-1.

Website HSC '21

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut WKE
Burak Basut 2  
Robert Wilens 14  
48   Ramon Nijland
Arjan Goorman(Penalty) 49  
56   Guus de Vries Jan Hooiveld
59   Orlando Smeekes
66   Yumé Ramos Guiliano Grot
Erwin Nieuwboer Koen Garritsen 73  
Sebastiaan Bökkerink 74  
Stef Ottink 77  
79   Robby Holder Erik Eleveld
Lieuwe Geesing Rick Bouwmeister 80  
Lieuwe Geesing 83  
Remy Raterink Robert Wilens 84  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!