Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HVCH - Moerse Boys

Uitslag 2 - 2 (2 - 2)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

ORANJE BOVEN: MOERSE BOYS REMISEERT EN BLIJFT EERSTEKLASSER!

Oranje boven: Moerse Boys remiseert en blijft eersteklasser!
In de week dat de kleur oranje de boventoon voerde, hebben de oranjehemden voor een passend einde gezorgd. Door een 2-2-gelijkspel bij koploper HVCH én een kansloze 1-5-nederlaag van concurrent WSC verzekerde Moerse Boys zich van handhaving. En dat met nog twee duels voor de boeg. Het eerste klasse-avontuur van Klein-Zunderts trots duurt voort.

In Heesch was het vooral het collectief dat floreerde. Moerse Boys moest het stellen zonder aanvoerder Joris en Jochem, maar vormde met name na rust de evenknie van de lijstaanvoerder. Bij vlagen had De Moer toen zelfs een overwicht. De elf oranje-witten werkten zich een slag in de rondte. Ook als het in de slotfase nog was uitgelopen op een verliespartij, hadden de spelers een groot compliment verdiend. Het spel van Moerse Boys vervulde de aanhang met trots.
Deze zondag in Heesch zag het er vóór rust overigens niet naar uit dat er een goed resultaat behaald zou worden. Al na zeven minuten stond het immers 1-0 voor de gastheer. Tom kon eerst nog redden op een vrije trap, maar een volley van dichtbij was de sluitpost te machtig. Ook in het vervolg was HVCH de gevaarlijkste ploeg, al liet Moerse Boys zich niet onbetuigd. Zo lobde Bart nipt naast en zag Sjoerd zijn schuiver gekeerd worden. HVCH liet halverwege de eerste helft het net voor de tweede maal bollen, maar ditmaal was er sprake van buitenspel.
Nadat een aanvaller van de koploper oog in oog met Tom naast schoot, kwamen de oranjehemden tegen de verhouding in langszij. Bart ontsnapte aan de linkerflank, hield het overzicht en kreeg de bal bij Stefan. De verdedigende middenvelder volleerde de bal in het uiterste hoekje, 1-1. Bijna ging Moerse Boys zelfs met een voorsprong aan de thee, maar de kopbal van Mark werd gekeerd.

Na rust veranderde het spelbeeld. Moerse Boys was niet langer de onderliggende partij en de druk op de thuisploeg nam toe. De titelstress had klaarblijkelijk zijn weerslag op het spel van HVCH. De Moer leek zelfs op weg naar 1-2, toen een magistrale vrije trap van Daan richting de kruising zeilde. De HVCH-doelman redde echter katachtig. Dat vervolgens de thuisploeg weer de leiding nam, was onverdiend. Moerse Boys stond niet goed georganiseerd, toen de thuisploeg een vrije trap snel nam. Het resulteerde in een achterstand.

Het was een domper, want de Klein-Zundertenaren hadden op dat moment het momentum. Dat De Moer binnen luttele minuten terugkwam tot 2-2, tekende de vechtlust en beleving waar mee werd gespeeld. Een frommeldoelpunt was het, die uiteindelijk op de naam kwam van Mark, maar de blijdschap was er niet minder om.
Met jeugdspelers Rik en Sebas als invallers binnen de lijnen hield Moerse Boys zich ook in de slotfase prima staande. HVCH had een doelpunt nodig, maar creëerde amper kansen meer. Het harde werken van de oranje-witten werd beloond, de verbruikte energie bleek niet voor niets. Want na het laatste fluitsignaal stond de 2-2 nog op scorebord. Daarmee was handhaving een feit.
Het koningshuis zal met een goed gevoel kennis nemen van de prestaties van Moerse Boys, want een oranje week eindigde op deze manier in stijl. Onder een daverend applaus verliet Moerse Boys het veld. Ook volgend seizoen is er eersteklassevoetbal op Akkermolen en dat zorgt voor blijdschap en euforie. Maar bovenal voor trots.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

HVCH Minuut Moerse Boys
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!