Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HVCH - Nuenen

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Nuenen behaalt zwaar bevochten zege.

HVCH bleek vorig seizoen tweemaal te sterk voor Nuenen. Vandaag stond Nuenen na 90 minuten weer op verlies want met 1-0 achter. In de extra tijd echter wist eerst Ron Jansen met een ferme kopbal de verdiende gelijkmaker te scoren. Diep in de extra tijd scoorde Ruud Jansen de niet meer verwachte winnende treffer voor Nuenen.

Achterstand met de rust

In het begin van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nuenen had meer balbezit maar dat kenmerkte zich vooral in het rondspelen van de bal op eigen helft. Bovendien lag daarbij het tempo niet erg hoog. Hierdoor kon de verdediging van HVCH zich telkens tijdig organiseren. Toch kreeg Nuenen ook toen twee redelijke kansen waarvan de eerste door de HVCH verdediging ternauwernood over het eigen doel gekopt werd. Kort daarna verdween een schuiver net naast. In de 19e minuut raakte Nuenen de bal kwijt in de opbouw. Razendsnel brak Gijs van de Voort op rechts uit en zijn lage voorzet werd door Stijn van den Hurk in een doelpunt omgezet 1-0. Op het half uur voorkwam bij een soortgelijke situatie Davy van Bokhoven erger. Nog eenmaal bestookte Nuenen voor rust de HVCH veste maar na een voorzet van Luuk Tielemans schoot Sander Egmond met naast het doel.

Achtestand na 90 minuten

In de tweede helft begon Noel Jansen in de plaats van Tom van Beers. Deze invalbeurt had tot gevolg dat Lars van Stipdonk rechtsachter werd en Davy van Bokhoven naar links verhuisde. Ron Jansen zakte een linie waardoor Noël weer ouderwets als target-man ging fungeren. Hierdoor bleek het voor Nuenen makelijker zich vast te zetten op de helft van de tegenstander. Naar mate de tijd vorderde vloeiden de krachten weg uit de ploeg van trainer Harry Blokhuis. Slechts sporadisch kwam er een doorgaans ongevaarlijke bal in de richting van Danilo Verus..Het HVCH doel werd steeds vaker het middelpunt van het spel. Na een pass van Ron Jansen kogelde Noël Jansen hard in maar keeper Rob van Erp ranselde de bal uit doel. Na een combinatie tussen de Youngsters Pascal Loomans en Yef Marcelli schoof laatste de bal net naast. Een schot van een andere jongeling Jaimy Raas had ook al niet het gewenst effect. Inmiddels stond de klok op 90 minuten.

Zinderende slotfase.

Een voorzet van Pascal Loomans werd in de extra tijd door Ron Jansen langs Rob van Erp gekopt. Loon naar werken denkt de Nuenen aanhang, 1-1. De spelers echter hadden haast en visten de bal uit het Heesch doel om weer snel te hervatten. En zowaar in dying seconds zette aanvoerder Ruud Jansen de kroon op het niet aflatende werk in de 2e helft. Een hoekschop van Yef verlengt Ruud met het hoofd en de bal ploft aan de 2e paal achter de verbijsterde achterhoede van HVCH. Na een ware Houdini-act neemt Nuenen 3 punten mee bij het nog ongeslagen HVCH.

Programma: Aanstaande zaterdag speelt RKSV Nuenen haar volgende thuiswedstrijd tegen Beerse Boys. Vorig seizoen leed Nuenen haar eerste thuisnederlaag 2-3 tegen Beerse Boys. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Opstellingen:
HVCH: Rob van Erp; Robin van Eldijk (Jouke Vos), John Bambacht, Willem Roefs, Gijs van de Voort, Bram Wonders, Roy Vissers,
Sjoerd Schobbers (Joey Vissers), Samuel Eleonora, Stijn van den Hurk, Lars van lee.

RKSV Nuenen: Danilo Verus; Davy van Bokhoven (68' Pascal Loomans), Max Verkuijl, Ruud Jansen, Tom van Beers (46' Noël Jansen), Sander van Egmond, Coen Jansen (Jamey Raas), Lars van Stipdonk, Yef Marceli, Ron Jansen, Luuk Tielemans.

Wedstrijddetails

HVCH Minuut Nuenen
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!