Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

JOS/Watergraafsmeer - EDO hfc

Uitslag 3 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Mohammed M.

Wedstrijdverslag

JOSWatergraafsmeer doet goede zaken in een echt degradatie duel

Tegen EDO stond er voor beide ploegen wat op het spel. Het devies was dat er voor beide ploegen gewonnen moest worden en bij een zeker verlies staat de deur open om volgend jaar een klasse lager te spelen.

Voor trainer van der Mije van EDO was het een belaadde duel omdat hij volgend jaar de hoofd trainer van JOSWatergraafsmeer wordt. Het werd een echt degradatie duel met slecht voetbal en veel inzet.

JOSWatergraafsmeer besliste de wedstrijd in de tweede helft door dat de beide invallers Maurice Renger ( hij werd door trainer Sander Middelbeek om disciplinaire reden buiten de ploeg gehouden) en Xavier Netteb ( op de weg terug van een spierblessure).

De eerste helft had EDO het meeste bal bezit maar was JOSWatergraafsmeer de meest gevaarlijkste ploeg. Zo kreeg in de 25e minuut Patrick Lokken in buitenspel positie een 100% kans, hij schot de bal net naast het doel van keeper Kenny Heemskerk. En even later was het weer Lokken die de bal van verdediger Florian Toen ontfutselde en alleen op Heemskerk af ging, die stopte zijn inzet knap. EDO vond constant JOSWatergraafsmeer keeper Colby Harmon op hun weg. Met onnauwkeurige ballen van de zijkant en krachteloze afstandschoten konden zij ging vuist maken. JOSWatergraafsmeer bleef rustig en probeerde de wedstrijd onder controle te krijgen.

Trainer Middelbeek bracht in de tweede helft Maurice Renger in voor Yasin Poyraz en daar had hij succes mee. JOSWatergraafsmeer werd steeds gevaarlijker en in de 60e minuut was het Ian Refos die op een pracht pass van Tom de Lange de 1-0 binnen schoot. EDO kreeg ook een geweldige kans om de stand gelijk te trekken. Met een fantastische rush van af het middenveld, ging Jeff Kemper drie man van JOSWatergraafsmeer voorbij maar vond Colby Harmon in zijn weg staan.

Met zijn voet tikte hij de bal weg en maakte zijn actie onschadelijk.

JOSWatergraafsmeer bleef het gevaarlijkst een kopbal van Patrick Lokken ging rakelings langs het EDO doel. Het was Maurice Renger die JOSWatergraafsmeer in veilige haven schoot, vallend liet hij in de 84e minuut keeper Heemskerk kansloos en schoot de verdiende 2-0 binnen. De wedstrijd was gespeeld, zeker toen invaller Rodney Bell uit snelle aanval over de rechterkant de bal voor gaf op Patrick Lokken die niet zelfzuchtig de bal pan klaar lag voor Xavier Nette b die de bal hard en laag in de hoek schoof en de eindstand op 3-0 bracht.

Voor JOSWatergraafsmeer een prima resultaat in deze matige wedstrijd en uitzicht heeft op het ontlopen van de nacompetitie. Volgende week wacht in een uitwedstrijd ADO'20. Geen gemakkelijke opgave maar JOSWatergraafsmeer heeft de stijgende lijn te pakken en lijkt niets meer onmogelijk.

Verslag Martin van Zurk

Wedstrijddetails

JOS/Watergraafsmeer Minuut EDO hfc
22   Naoufal Haddadi
Maurice Renger Yasin Poyraz 46  
Ian Refos 62  
64   Chesron Esseboom Terrence Groothusen
Rodney Bell Stefan Schipper 79  
Maurice Renger 84  
Xavier Netteb Roy Bussman 88  
Xavier Netteb 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!