Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

JVC Cuijk - EVV

Uitslag 4 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 350

Wedstrijdverslag

Knappe zege brengt JVC Cuijk terug in de subtop

Op zondagmiddag 25 november 2012 verloor JVC Cuijk in eigen huis kansloos met 0-4 tegen counterploeg EVV uit Echt. De Limburgers waren die middag misschien vijf keer in het Cuijkse strafschop gebied geweest en daarvan vier keer gescoord. Dat voetbal was heel lang hét handelsmerk van de ploeg uit Echt.

Ruim drie jaar later waren rond de klok van half vijf op deze donkere en koude zondagmiddag de feiten precies andersom. Een goede wedstrijd met twee treffers voor de rust en twee erna bracht JVC Cuijk terug in de subtop van de ranglijst. EVV dat voor de aanvang van deze wedstrijd een bijzonder doelsaldo van 7 – 7 had, zag het aantal tegentreffers met bijna de helft toenemen.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Groesbeek tegen De Treffers bleef de ploeg van trainer Arno Arts nu wel in de slotfase overeind, zeker nadat Cayfano Latupeirissa, die overigens een matige wedstrijd speelde, de vierde Cuijkse goal liet aantekenen. Van belang daarbij was tevens het overeind blijven van de JVC verdediging. Aanvoerder en oud – EVV er Jorrit Ritzen dirigeerde z’n manschappen meer dan eens naar voren en omdat de grote plaaggeest uit het verleden van de wedstrijden tegen EVV, Jeroen Evelein, geblesseerd was, hield keeper Bart Tinus weer eens de ‘nul’ achterin vast.

(Foto: Edwin Verhoeven)

De toeschouwers die de slechte weersomstandigheden getrotseerd hadden en naar het Cuijkse sportpark waren gekomen, zagen een geïnspireerde thuisclub met Ilias Zaimi als de grote gangmaker. De middenvelder scoorde in de achttiende minuut met een verradelijk schot de 1 – 0. EVV keeper Michel Vercruysse verkeek zich op de stuit. Een kwartier later was het weer Zaimi die z’n lange solo op onreglementaire wijze binnen het zestien meter gebied gestopt zag worden. De toegekende strafschop werd beheerst door hemzelf benut; 2 – 0.

De tweede helft begon met een knappe aanval van de gasten uit Echt, maar met het missen daarvan was het Limburgs kruid van de tweede speelhelft verschoten en kon JVC Cuijk geconcentreerd uitlopen naar een verdiende 4 – 0 overwinning. Was de eerste speelhelft de helft van Ilias Zaimi, de tweede vijfenveertig minuten drukte Chefrino Eind z’n stempel op de wedstrijd. Rond de vijftigste minuut slalomde de handige spits door de defensie van z’n oud – ploeggenoten inclusief keeper Vercruysse en schoof hij de bal beheerst binnen; 3 – 0. De Cuijkse overwinning werd helemaal een zekerheid toen dezelfde Chefrino Eind z’n ploeggenoot Cayfano Latupeirissa de 4 – 0 gunde.

website JVC Cuijk

Wedstrijddetails

JVC Cuijk Minuut EVV
Ilias Zaimi 18  
32   Michel Vercruijsse
Ilias Zaimi(Penalty) 33  
35   Aron Gielen
Chefrino Eind 49  
57   Bryan Simons Mike Verheyen
61   Aron Gielen Tomas Overhof
62   Michele Zotti
Sam Nijpels 64  
66   Nico Czichi Remy Joosten
Timo Peters Sam Nijpels 71  
Cayfano Latupeirissa 83  
Cayfano Latupeirissa 84  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!