Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

JVC Cuijk - FC Lienden

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

JVC Cuijk verslaat regerend kampioen

In een competitie waarin in iedereen van iedereen wint, heeft JVC Cuijk zondagmiddag in eigen huis goede zaken gedaan. Regerend kampioen FC Lienden, met de oud JVC Cuijk spelers Mark Fennebeumer en Fathi Ben Ahmed in de gelederen, werd met de kleinst mogelijke nederlaag naar de Betuwe teruggestuurd. De overwinning van de Cuijkse Topklasser kwam in de 20e minuut tot stand toen Ilias Zaimi z’n ploeggenoot Rik Renirie op maat bediende. De snelle vleugelaanvaller bewees weer eens z’n klasse en scoorde beheerst naar later bleek de enige en dus winnende treffer. Ruim een maand terug in de thuiswedstrijd tegen HBS legde hij hetzelfde kunststukje op de grasmat.

Omdat beide ploegen in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer tot scoren kwamen en nauwelijks kansen creëerden, werd het zondagmiddag in Cuijk geen spectaculaire ontmoeting. Kansen voor Frank Hol en Chefrino Eind werden niet verzilverd en aan de andere kant wisten Mark Fennebeumer en Guillano Grot JVC Cuijk doelman Bart Tinus niet te verrassen. De eindzege echter werd in het Cuijkse kamp met gejuich begroet. Voor de derde keer in deze competitie behielden de mannen van trainer Arno Arts achterin ‘de nul’; en dat is ook een opsteker voor de verdediging die in de Topklasse tot één van de meest gepasseerden behoort.

Dankzij dit resultaat staat JVC Cuijk weer op een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie naar de nieuw te vormen Tweede Divisie, maar die ranglijst kan in een paar weken weer helemaal anders zijn. Resultaten in het verleden zijn ook hier geen garantie voor de toekomst, maar zijn te vergelijken met dagkoersen op een almaar schommelende beurs. Alleen het Drentse WKE staat met vier punten voorsprong los van het Amsterdamse AFC dat zondag jl. het eerst zo sterke UNA naar het rechter rijtje dirigeerde. De ranglijst laat verder zien dat tussen de plaatsen drie tot en met tien drie wedstrijdpunten het verschil maken. Er kan dus in korte tijd veel gebeuren.

Dat heeft het Groesbeekse De Treffers in de afgelopen wedstrijden wel bewezen. Enkele weken terug heerste paniek bij de succesvolste amateurclub van Nederland, toen de ploeg bijna onderaan stond, met een goede reeks is de weg naar boven ingezet en staan de Groesbekers intussen op de vierde plaats van de ranglijst. Met spanning wordt daarom ook in het Groesbeekse en Cuijkse kamp uitgekeken naar de derby van zondag a.s. wanneer beide ploegen elkaar op sportpak Zuid in Groesbeek treffen. De Treffers, met oude bekende Wesley Meeuwsen, in de gelederen is de meest scorende ploeg van de Topklasse. Met vierentwintig treffers halen ze per wedstrijd een gemiddelde van ruim twee doelpunten. JVC Cuijk staat op die ranglijst beduidend lager.

Daar staat tegenover dat JVC Cuijk in het verleden betere resultaten behaalde in Groesbeek. Vijf keer eerder troffen de ploegen elkaar op Sportpark Zuid en dat leverde JVC Cuijk twee keer een overwinning, twee keer een gelijkspel en één keer een nederlaag op.

website JVC Cuijk

Wedstrijddetails

JVC Cuijk Minuut FC Lienden
Rik Renirie 19  
Rik Renirie 46  
46   Guiliano Grot Fathi Ben Ahmed
46   Vincent Verheul Mo Ajiach
66   Mark Fennebeumer Anssu Sani Camara
Mitch van der Ven Cayfano Latupeirissa 71  
Boy Visser Rik Renirie 71  
74   Fathi Ben Ahmed
Frank Hol Chefrino Eind 81  
Boy Visser 82  
Bart Tinus 90 + 5
90 + 5 Anssu Sani Camara

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!