Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

JVC Cuijk - HSC '21

Uitslag 0 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 24 januari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

HSC'21 boekt volwassen zege bij JVC Cuijk

Verslag Rene Waning /hsc21.nl

Met de knappe 1-0 overwinning op bezoek bij JVC Cuijk bewees HSC'21 zichzelf niet alleen een goede dienst op de ranglijst, maar was ook van een grote morele waarde. Met de zege liet HSC'21 eindelijk zien ook 'grote wedstrijden' te kunnen winnen. Juist dat ontbrak nog dit seizoen en het is hard nodig om de zo gewenste top zeven te bereiken. Ook de volwassen wijze waarop de door blessures behoorlijk gekortwiekte selectie de overwinning over de finishlijn sleepte zal trainer Eddy Boerhof met genoegen hebben ondergaan.

De Brabantse formatie beschikt over veel spelers met individuele kwaliteiten en had voor rust een veldoverwicht op HSC'21. Dat de groenwitten toch met een voorsprong gingen rusten lag enerzijds aan het slecht gerichte vizier van met name Chefrino Eind in de Cuijkse aanval en aan effeciëntie bij HSC'21. Bas ter Hogt, die al geruime tijd in een uitstekende vorm verkeert, schoot na een goed uitgespeelde aanval prachtig raak in de bovenhoek. Het was voor rust één van de schaarse kansen voor HSC'21.

Na rust hadden de bezoekers de wedstrijd onder controle. JVC Cuijk kon weliswaar bogen op een veldoverwicht, de Haaksbergse defensie met de teruggekeerde Caglar Uguz en Freek Grondman als rots in de branding, gaf geen krimp. Omdat de thuisclub gaandeweg meer risico's moest nemen gaf dat kansen aan HSC'21. En dat was het enige dat de ploeg zich mocht verwijten: het verzuimde gebruik te maken van de geboden ruimte en kansen. Daardoor bleef het duel totdat de laatste van de 95 minuten spannend.

HSC'21 hield echter stand en behaalde een belangrijke en in moreel opzicht belangrijke zege. En dat opnieuw met een debutant in de basis. Sjoerd Visschedijk mocht starten in de basis en deed dat verdienstelijk. Ook A-junior Dion Hartgerink mocht opnieuw zijn minuten maken in de hoofdmacht.

Wedstrijddetails

JVC Cuijk Minuut HSC '21
14   Bas ter Hogt
Stevie Hattu 58  
Alexander Prent Rik Renirie 65  
66   Sjoerd Visschedijk Rick Bouwmeister
69   Joost Exterkate
71   Joost Exterkate Bas Postma
77   Kelvin Veensma Dion Hartgerink
90   Jordi van Ek

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!