Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - AFC

Uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Gast de T.

Aantal toeschouwers 800

Wedstrijdverslag


Koninklijke zege in de ’echte klassieker’
Maandag 14 september

Vergeet Ajax-Feyenoord. De echte klassieker vond zondag aan de Spanjaardslaan in Haarlem plaats. De met traditie en nostalgie doorspekte ontmoeting tussen Koninklijke HFC en AFC werd een prooi voor de thuisploeg: 2-0.

HFC toonde zich een voortreffelijk gastheer voor de confrères uit de hoofdstad. Het bestuur van AFC werd met alle égards ontvangen en mocht zelfs aanschuiven aan de dis. De beide ’Traditionsvereine’ staan al jaren op goede voet met elkaar. De clubs zitten ook zo’n beetje in hetzelfde schuitje. Zowel HFC als AFC heeft een enorme jeugdafdeling en dat leidt wekelijks tot een gepuzzel rond de veldbezetting.

Daarbij hebben de beide honderdplussers de laatste jaren ook op sportief gebied behoorlijk aan de weg getimmerd. Waar de Amsterdammers al langer in de topklasse actief zijn, is de Koninklijke ook goed op weg om een blijvertje op het hoogste amateurniveau te worden.

Die ambitie vertaalde HFC in eigen huis in daden. De ploeg van trainer Pieter Mulders was heer en meester en stapte met een dik verdiende 2-0 zege van het veld. Tot groot genoegen van de trainer. ,,Als je met 2-0 van AFC wint, doe je het sowieso goed’’, aldus Mulders. ,,Maar ik ben vooral tevreden over de manier waarop we hebben gewonnen. De eerste helft speelden we uitstekend. Na rust was het ook goed, maar zijn we vooral zakelijk geweest.’’

De bezoekers hadden op een heel andere middag gehoopt. Met zeven uit drie kende AFC een prima seizoenstart. In Haarlem kreeg de ploeg van trainer Bart Logchies niet meer dan een half kansje.

Nee, dan HFC. Vooral in de eerste helft creëerde de ploeg een handvol kansen. De eerste van de middag was meteen raak. Op aangeven van Mike van den Ban pegelde Rachid el Yaakoubi de bal in de bovenhoek voor de 1-0. Daarna had HFC moeiteloos kunnen uitlopen. Van den Ban raakte na een knappe actie de paal, Gertjan Tamerus schoot op de lat en ook El Yaakoubi en Bart Nelis waren dichtbij een treffer.

Die bevrijdende 2-0 viel pas na rust. Opnieuw was El Yaakoubi de gevierde man, nadat hij de bal van Van den Ban in de voeten had gekregen.

AFC probeerde nog wel iets terug te doen, maar al die pogingen verzandden voordat HFC-doelman Tom Boks zich echt druk hoefde te maken. Mulders kon na afloop concluderen dat zijn tactische variant goed uitpakte. AFC had geen enkele grip op Van den Ban die als gelegenheidsaanvaller aantrad.

Mulders was vooral goed te spreken over het gehele optreden van zijn ploeg. Geen enkele HFC’er verzaakte en iedereen verdiende een dikke voldoende. Best knap voor een ploeg na een matige seizoenstart die slechts één punt uit drie wedstrijden opleverde.

,,Tegen UNA en EVV speelden we niet slecht’’, beschouwde Mulders na. ,,Vorige week bij VVSB was het niet goed. Daar hebben we over gesproken en die vlek hebben we van de week al weggepoetst. Natuurlijk ontstaat er druk wanneer je niet wint. Maar druk hoort erbij. We voetballen niet in de vierde klasse, dit is de topklasse.’’

Bron: Haarlems Dagblad, Hein ten Berge

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut AFC
Rachid El Yaakoubi 24  
Bart Nelis 40  
62   Jasper de Haer Koen Bosma
62   Melvin Grootfaam Jonathan Richard
Rachid El Yaakoubi 66  
Jeffrey Sam-Sin Nigel Castien 67  
70   Mallqui Cabezas Navarez Tom van den Brink
Koen Beeren Rachid El Yaakoubi 82  
Pieter Bas den Hartigh Mike van den Ban 87  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!