Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - de Treffers

Uitslag 3 - 3 (2 - 2)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 1100

Wedstrijdverslag

HFC 1 - De Treffers 1 en Jean Michel Kamp

Vandaag is het mijn beurt een stukje te schrijven over de wedstrijd van ons 1e elftal tegen "de Treffers" , waar heel veel over te schrijven is, is mij de lust ontgaan na het trieste bericht een uur na wedstrijd over het overlijden van oud Eerste elftal speler Jean Michel Kamp (een tragisch ongeval tijdens het skiën).
Jean Michel is een speler waarmee ik aantal jaren mee gespeeld heb in het 1e en 2e elftal van HFC, een mooie middenvelder met een voortreffelijk linkerbeen, en een fantastische gozer in je groep. Jean Michel was ook zeer begaan met huidige 1e elftal getuige zijn inbreng naar onze stichting toe. Hierbij wil ik namens de spelersgroep en technische staf de familie van Jean Michel heel veel sterkte wensen en deze verschrikkelijke periode.

Wat kan ik nu nog schrijven over de wedstrijd? Dat de omstandigheden perfect waren om deze topper te spelen; mooi weer , prachtige ambiance met veel publiek , een bus vol met supporters van VV Schipluiden die hun oud keeper Tom Boks kwamen steunen, het veld dat sinds lange tijd weer beter bespeelbaar was.

Of moet ik schrijven dat Tom Boks "man of the match"was, die ons met miraculeuze reddingen in deze thriller van een wedstrijd op de been hield.
Zal ik gaan schrijven over het belachelijke stukje die op de site van "de Treffers" staat , door een gekleurde bril iets opschrijven is niet erg (dat doe ik ook), maar om nu HFC en onze trainer belachelijk te maken gaat mij toch wel iets te ver.......

Ik kan ook beginnen over de eerste 25 minuten, waar we heel goed voetbal op mat legden, en terecht op 2-0 voor kwamen ( 1-0 penalty door Carlos Opoku, 2-0 na goed opjagen van Mike van den Ban, en ook prima door hem zelf afgemaakt). Maar dat zienderogen in de laatste 20 minuten , "de Treffers" het initiatief overnam en steeds beter in wedstrijd kwamen. Dat de 2-2 niet onterecht was met rust, maar dat de goals die ze maakten discutabel waren (de 2-1 ging een overtreding op Hidde Prijs vooraf, de penalty op 2-2 was 4 minuten na de aangegeven 2 minuten blessure tijd) kan ik een hele pagina over schrijven.....

Of ik kan het over de 2e helft hebben, dat we na de 2e gele kaart die Danny Hols kreeg (waar de scheidsrechter de eerste 2 overtredingen tegen Danny niet wilde zien), ons met handen en voeten moesten verdedigen tegen een ware omsingeling van "de Treffers". En dat waar soms met kunst en vliegwerk en uitstekend keeperswerk van Tom Boks we het doel schoon konden houden.......

Ik ga het dan al helemaal niet hebben over wat er gebeurde in de 93e minuut, dat Wouter Haarmans (net ingevallen) de 3-2 binnen schiet, op het moment dat het HFC publiek angstvallig hoopte dat de wedstrijd op 2-2 zou blijven en we een punt gewonnen hadden na vreselijk hard werken door onze jongens. Dat het gejuich van onze supporters tot in Den Helder te horen was en hoe groot de deceptie was dat eigenlijk vanaf de aftrap "de Treffers" de 3-3 maakten.......

En ik ga het hoe dan ook niet over de scheidsrechter hebben, dat hij warrig floot kan de beste overkomen en dat zijn stopwatch niet van Zwitserse precisie is was iedereen die bij deze thriller aanwezig was ook wel duidelijk.....

Over de feiten zoals dat de concurrenten AFC en JVC Cuijck verloren hebben en we dichter bij de promotie zijn gekomen, en dat we over 2 weken naar FC Lienden moeten (de huidige koploper) en bij winst daar we ook volledig voor de titel kunnen gaan, ga ik ook niet te diep door..................

Nee, de klap na de wedstrijd over Jean Michel Kamp kwam keihard aan en ontnam alle lust om over bovenstaande na te denken of om over door te analyseren en is het "EERSTE" nu even totaal niet belangrijk!

Er is fantastische gozer heen gegaan.......Jean Michel Kamp "een topper"!!

Joost Lamp (Kon. HFC)

De Treffers verspeelt twee punten in Haarlem

Op een zonovergoten sportpark in Haarlem had De Treffers zondagmiddag twee snelle tegendoelpunten nodig om wakker te worden. Behoudens de eerste twintig minuten, waarin de twee doelpunten vielen, was De Treffers heer en meester. Geholpen door een ontzettend gemakkelijk gegeven penalty en stom balverlies van Bram Eltink kwamen de gastheren op 0-2.

In de tweede minuut kon het eerste wapenfeit genoteerd worden. Bram Eltink gaf een diepe bal op Rick Verbeek waarna HFC aanvoerder Opoku gemakkelijk een corner weggaf. De corner van Twan Smits kwam bij Ken Leemans terecht maar hij zag zijn volley over het doel verdwijnen. Even daarna trok Coen Maertzdorf de bal voor maar kon Wesley Meeuwsen niet genoeg kracht achter zijn schot krijgen, hierdoor kon de HFC goalie redding brengen.

De eerste de beste keer dat HFC over de middenlijn kwam was het direct raak. Snelle linksvoor El Yaakoubi ging in een duel met Joris Janssen veel te gemakkelijk liggen en scheidsrechter Eric Thijs ging mee met dit theater. Hij kende HFC in de zevende minuut een strafschop toe. Opoku had geen moeite met dit cadeautje en pakte dit vakkundig uit, 1-0.

Tien minuten later werd de stand verdubbeld door rechtsvoor van de Ban. Een terugspeelbal op Niels Kornelis kwam bij Bram Eltink terecht maar hij leed stom balverlies waardoor van de Ban op Niels af kon gaan. Dit deed hij prima en hij schoof de bal in het net waardoor de tussenstand na 17 minuten op 0-2 werd gebracht. Dit was de wake up call voor de Groesbekers.

Het was nog niet heel hoogstaand maar De Treffers ging er vol voor en wist dat er iets moest gebeuren om de achterstand te verkleinen. Het balbezit was voor de rood-zwarten maar de grote kansen waren nog steeds voor HFC. Een prima kans voor El Yaakoubi werd onschadelijk gemaakt door Niels en aan de andere kant schoot Bram Eltink na een prima aanval over het vijandelijke doel.

Wesley Meeuwsen creëerde tien minuten voor rust een uitstekende kans voor zichzelf. Wesley omspeelde drie verdedigers en had daarna een vrije schotkans, helaas voor iedereen die De Treffers een warm hart toedraagt werd het schot gepareerd.
Het startsein voor de stormloop van De Treffers was hiermee gegeven. De aansluitingstreffer kon niet lang op zich laten wachten en in de 38e minuut werd deze treffer gemaakt door Bram Eltink. Bram was het eindstation van een prima aanval en maakte hiermee zijn slippertje eerder in de wedstrijd goed. Hiermee was de koek nog niet op wat betreft de eerste helft. HFC werd teruggedrongen en moest in blessuretijd de gelijkmaker ook nog incasseren.

In de laatste minuut van de eerste helft kreeg De Treffers een vrije trap op de punt van de zestienmeter omdat Wesley onderuit werd gehaald. Rick Verbeek bracht de bal naar het hoofd van de prima spelende Pim Balkestein maar zijn kopbal ging over en naast. Dit bleek voor HFC uitstel van executie.
Een paar minuten later werd er door een verdediger van HFC in het strafschopgebied hands gemaakt en kreeg De Treffers een uitgelezen kans om op slag van rust de gelijkmaker aan te tekenen. De penalty werd genomen door Wesley Meeuwsen maar zijn harde pegel werd uit de hoek geranseld door de prima keepende Tom Boks. De toegesnelde Robin Janssen (waar haalt hij de lucht toch vandaan) was er als de kippen bij om toch de terechte gelijkmaker aan te tekenen, 2-2.

In de rust lieten de speakers muziek horen dat met gemak ouder was dan de oudste club van Nederland. Enfin, een kwartier duurt dan nog net wat langer dan je hoopt.

De tweede helft werd begonnen met een noodgedwongen wissel aan De Treffers zijde. Aanvoerder Ken Leemans moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en werd vervangen door Frenk Keukens. Hierdoor ging Joris Janssen van de rechtsback positie naar de centrale positie achterin en kon Frenk zijn plek als rechtsback innemen.

De laatste helft van de wedstrijd ging de Groesbeekse ploeg verder waarmee zij de eerste helft geëindigd waren. Aanvallen en druk zetten. Dit leverde een aantal schotkansjes op voor de rood-zwarten maar een echte kans kon nog niet gecreëerd worden in de tweede helft.
De eerste grote kans in de tweede helft was voor HFC. Een voorzet van rechts werd door oud prof Gertjan Tamerus goed ingeschoten maar de redding van Niels was nog beter te noemen. Hierna was de koek wel op voor HFC in de tweede helft. De Koninklijke club uit Haarlem kwam nog maar eenmaal serieus over de helft van De Treffers en dit was nog bijna de winnende aanval van de middag.

Het vermelden waard was ook nog dat de trainer van HFC het predicaat koninklijk vandaag niet verdiende. Met het continu zeuren tegen het arbitrale kwartet en het weigeren om de bal terug te geven aan Bram Eltink waren enkele vervelende maniertjes die niet herkenbaar zijn bij een herenclub als HFC. Wellicht had dit te maken met het feit dat HFC onder grote druk van De Treffers kwam te staan. Deze druk werd nog groter toen verdediger Danny Hols van HFC in de 59e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht gaan douchen.

Zoals eerder aangegeven waren de Groesbekers heer en meester maar konden er nog niet veel kansen gecreëerd worden. Naarmate de wedstrijd tegen het einde liep werden de kansen steeds groter. Een HFC verdediger kon nog ternauwernood voorkomen dat een bal van Robin op Frenk gevaarlijk werd.
Acht minuten voor tijd werd een mooie aanval van De Treffers bijna beloond met een doelpunt. Coen Maertzdorf werd alleen voor de keeper gezet maar hij bleek ook vandaag nog niet de oude Coen te zijn. Zijn balletje met buitenkantje rechts miste zowel kracht als precisie en ging naast.
Ook invaller Jean Black had de 2-3 kunnen maken alleen op zijn kopbal was keeper Boks wederom een sta-in-de-weg.
In de laatste minuut kregen ook Bram Eltink en Twan Smits nog grote kansen op de 2-3 maar ook zij konden de bevrijdende treffer niet maken. U heeft er vast wel eens van gehoord: ‘Als je hem zelf niet maakt dan krijg je hem om de oren.’ Dit bleek vanmiddag ook in Haarlem.

In blessuretijd kwam Koninklijke HFC voor de tweede keer deze tweede helft serieus op de helft van De Treffers en was hier gelijk dodelijk efficiënt in. Simpel balverlies van Rick Verbeek, op een plaats waar een mooie uitbraak van de rood-zwarten meer voor de hand lag, gaf Wouter Haarmans de kans om uit te groeien tot matchwinner. Hij schoot de 3-2 tegen de touwen en alle blauw-witten waren door het dolle heen en gingen er vanuit dat de gestolen zege binnen was.

Hier dacht Rick Verbeek anders over. Nog dieper in blessuretijd had hij nog een foutje dat goedgemaakt moest worden en rondde Rick een aanval door het midden koelbloedig af. 3-3.
Dit was ook direct de eindstand van een enerverend duel tussen twee voetballende teams. Hiermee kreeg De Treffers twee punten te weinig en HFC een puntje te veel maar de veerkracht die de equipe van Anton Janssen tot tweemaal toe liet zien is bemoedigend. Ook de in grote getale aanwezige Groesbeekse supporters geven het gevoel van een thuiswedstrijd op vreemde bodem.
Door het gelijkspel klom De Treffers een plaatsje op de ranglijst omdat AFC tegen Hercules verloor.

website de Treffers

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut de Treffers
Carlos Opoku(Penalty) 8  
Mike van den Ban 16  
Donny Verdam 38  
38   Bram Eltink
Jeffrey Sam-Sin 45  
Danny Hols 45  
45 + 1 Robin Janssen
45 + 1 (Gemiste penalty) Wesley Meeuwsen
46   Kenny Leemans Frenk Keukens
53   Robert Mutzers
Danny Hols 59  
Tuncay Yener Nigel Castien 62  
84   Robert Mutzers Jean Black
Wouter Haarmans Rachid El Yaakoubi 84  
Koen Beeren Mike van den Ban 87  
Tuncay Yener 90  
Wouter Haarmans 90 + 3
90 + 5 Rick Verbeek

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!