Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - EVV

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 30 augustus 2015 om 14:00

Scheidsrechter Dröge S.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

Puntje na heet potje

Nigel Castien kopt HFC in slotfase op gelijke hoogte

Haarlem Je moet er toch niet aan denken dat je elke week tegen EVV moet spelen. De mekkerende en zuigende Limburgers maken niet bepaald reclame voor het voetbal. De late gelijkmaker van Nigel Castien zorgde voor een hoop genoegdoening bij Koninklijke HFC.

Na de 1-1, die tot stand kwam na de zoveelste stormloop op het doel van EVV, sloegen de Limburgse stoppen door. Doelman Michel Vercruysse had een hoop onrecht gezien en rende als een dolleman over het veld. ’Buitenspel, buitenspel’ riep hij. Hoe hij daar bij kwam was een raadsel. Invaller Castien kopte de bal binnen vanuit een positie waarin hij onmogelijk buitenspel kon staan.

Vercruysse bleek sowieso een opgewonden standje. Nadat hij eerst Mike van den Ban een tik had verkocht, gaf hij na de gelijkmaker zelfs een van zijn medespelers een draai om zijn oren. EVV-trainer Leo Beckers maakte het nog bonter en wilde na afloop zelfs op de vuist gaan met Pieter Mulders. De HFC-trainer verdedigde zich slechts verbaal maar dat maakte de Limburger helemaal woedend. ,,We gaan elk jaar op trainingskamp in Limburg, dus ik ken wel wat woordjes’’, glimlachte Mulders. ,,Hij kreeg wat Limburgs van mij terug. Dat verstond-ie wel, ja.’’

Beckers zocht daarvoor al met alles en iedereen van HFC ruzie. ,,Ik hoorde hem roepen dat HFC de negatiefste vereniging was waar hij was geweest. En ik laat HFC niet zomaar in diskrediet brengen.’’
De reden van de woedeuitbarsting bij EVV was dat Mulders - na de zoveelste Limburgse blessurebehandeling - zijn spelers de opdracht gaf om de bal niet terug te geven. ,,Normaal gesproken doe ik dat niet. Maar nu was het anders. Wij willen voetballen, maar die gasten bleven maar allerlei vervelende trucjes uithalen. Bij die laatste keer gaf die speler die op de grond lag zelfs een knipoog naar de bank. Daar kan ik helemaal niet tegen.’’

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald aan de Spanjaardslaan. Voornamelijk door één ploeg, want EVV is de bal liever kwijt dan rijk. Met een viermansverdediging met daarvoor drie verdedigende middenvelders trekken de Limburgers wekelijks een imposante muur op. Weinig topklassers slagen erin om die muur zo één-twee-drie te slechten.
Ook HFC zocht het grootste deel van de eerste helft naar een gaatje en vond dat slechts sporadisch. Vincent Volkert, Mike van den Ban en Wouter Haarmans waren dichtbij maar konden niet scoren.
EVV werd daar niet zenuwachtig van. Dat zijn ze wel gewend in Echt. EVV gokt op de snelle omschakeling en beheerst dat - het moet gezegd - bijzonder goed.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers via een van richting veranderde inzet van Michele Zotti op voorsprong, waarna HFC een lange zoektocht naar de gelijkmaker kon ondernemen. Met de gepokt en gemazelde Gertjan Tamerus in plaats van Pieter Bas den Hartigh leek de ploeg van Mulders daarin te slagen.
Een kopbal van de oud-prof werd door Vercruysse miraculeus tegen de lat getikt. ,,Volgens mij had die keeper zelf niet eens door wat er gebeurde’’, aldus HFC-assistent Paulo Meijndershagen.
Nigel Castien zorgde vlak voor tijd wel voor de verlossing en dat toverde bij iedere HFC’er een glimlach op het gezicht. Ook bij Mulders. ,,Natuurlijk ben ik achteraf blij met een punt. Het is, zeker als je ook nog eens achter staat, heel moeilijk voetballen tegen deze ploeg. Daarom ben ik ook niet met vier aanvallers gaan spelen. Dan speel je ze alleen maar in de kaart.’’

website Kon. HFC

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut EVV
45   Michele Zotti
Gertjan Tamerus Pieter Bas den Hartigh 46  
Jeffrey Sam-Sin Wouter Haarmans 59  
Nigel Castien Bart Nelis 68  
77   Michéle Meerburg Nico Czichi
78   Yael Heatubun Mike Verheyen
82   Paul Schröders Aziz Ait Mansour
83   Bryan Simons
Nigel Castien 86  
89   Bryan Simons

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!