Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - HSC '21

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 21 februari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Peeters V.

Aantal toeschouwers 700

Wedstrijdverslag

HSC'21 houdt koploper HFC in bedwang

Verslag Rene Waning/hsc21.nl

Een stormachtige wind en een steeds zompiger wordende grasmat maakten het er niet makkelijk op zondagmiddag in Haarlem. Koninklijke HFC en HSC'21 hadden dan ook moeite om tot goed voetbal te komen, maar slaagden er niettemin in er een spannende wedstrijd van te maken. HSC'21 hield de ploeg in vorm (koploper en al tien wedstrijden op rij ongeslagen) goed in bedwang en keerde met een verdiend punt huiswaarts.

Het veld van Koninklijke HFC ligt op zo'n vijf kilometer van de kust en dus waaide het in Haarlem nog net iets harder dan elders in het land. De wind stond diagonaal over het veld en blies HSC'21 voor rust soort van in de rug. Het zal er allicht mee te maken hebben gehad dat de groenwitten voor rust meer op de helft van de Haarlemmers te vinden waren en dreigender waren. De kansenverhouding was wel redelijk in balans. Namens de thuisclub schoot Verdam naast en keerde Brammer een gevaarlijke schuiver van Van den Ban. Aan de andere kant waren Bouwmeister en Exterkate dicht bij, maar zij vonden doelman Boks op hen weg. De grootste kans was vervolgens voor Bouwmeister, maar hij schoot ietwat wild recht op Boks.

Na rust was er aan de wind niks veranderd en dus was het nu aan de beurt van HFC een veldmeerderheid op te bouwen. Tot veel kansen leidde het niet. Met name met corners, waarbij de bal soms de meest vreemde capriolen uithaalde, leverde het wel de nodige dreiging op. Invaller Beeren was met een kopbal nog het dichtst bij een Haarlemse treffer. HSC'21 het pech dat de mooiste actie van de middag niet met een doelpunt werd beloond. Joost Exterkate volleerde een voorzet van Bouwmeister direct richting doel, maar zag zijn inzet door de lat gekeerd.

Met de puntendeling schiet HSC'21 op de ranglijst natuurlijk niet zo bijster veel op, maar de remise bij de koploper en het vertoonde spel, zorgden toch voor tevreden gezichten na afloop bij HSC'21. De Tweede Divisie is nog altijd binnen handbereik.

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut HSC '21
33   Kelvin Veensma
Koen Beeren Wouter Haarmans 70  
Jeroen de Bruijn Jeffrey Sam-Sin 70  
77   Joost Exterkate Bas Postma
88   Rick Bouwmeister Tom ter Hogt

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!