Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - OJC Rosmalen

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Puts K.

Aantal toeschouwers 350

Wedstrijdverslag

Op naar de top

Tegen OJC Rosmalen is het moeilijk voetballen. Zeer verdedigend, stevig ingrijpend en met een goede keeper. Als je tegen zo’n ploeg met 1-0 achter komt, heb je een probleem. Toevallig hadden we dat aan den lijve ervaren in de uitwedstrijd (1-0 verlies) en ook nu werden we getrakteerd op een schouwspel dat niet kon tippen aan het spektakelstuk van vorige week bij Hercules.

De hekkensluiter uit Rosmalen was duidelijk naar Haarlem gekomen om tot de laatste snik een punt te veroveren. Dat leverde een wedstrijdbeeld op van een gedurig aanvallend HFC dat in de afwerking net de scherpte, geluk of wat dan ook miste. Een willekeurige greep: Mike komt net tekort in 3’ en 6’, geblokt schot van Nigel in 12’, Gertjan mist voorzet in 16’, Donny kopt over in 18’, Donny geeft af in plaats van zelf te schieten (20’), Mike net niet in 21’, schot van Mathieu Christianen gestopt door keeper in 22’, ver Pele-schot van Jeffrey gaat naast in 23’, vrije trap rand 16 van Gertjan gaat over in 28’, Carlos kopt afgeslagen corner net naast in 30’, schitterende redding keeper op kopbal Gertjan in 31’, Wessel kopt naast in 42’, Gertjan passeert keeper met mooie beweging, maar een verdediger komt er nog net tussen in 44’.
Hè, hè, begrijpt u iets van onze wanhoop?

In de laatste minuten voor de pauze krijgen we 3 corners (in totaal de eerste helft 8) en, verdomd, uit de laatste corner van Jeffrey kopt Nigel raak (1-0). We voelen het aan als een gouden doelpunt en wat wij aanvoelen, komt nog uit ook.
Aan de tweede helft zou ik liever geen woord vuil maken, want die was gruwelijk. We laten ons af en toe iets teveel inzakken (al dacht Pieter Mulders daar na afloop anders over) en rond de 60’ en 70’ wordt er bij vlagen “dramatisch” (Ronald Beek) gespeeld door de onzen. Echt uitgespeelde kansen krijgt Rosmalen niet, maar onze keeper Tom Boks moet toch twee keer handelend optreden en dat doet hij voortreffelijk. Tussendoor krijgen we nog wel kansen op de bevrijdende 2-0, Wouter is er het dichtst bij met een schot onderkant lat (65’). Koen Beeren, ingevallen voor Wouter, maakt nog een prachtgoal in 84’, maar doet dat met de hand en dat mag niet. Schiet daarna net naast uit een voorzet van Vince de Kwant, ingevallen voor Nigel. Carlos is overal de reddende engel en geeft ook aanvallend de nodige impulsen. Het tijdrekken van Gertjan met subtiele bewegingen vormt het symbolische slotstuk van een moeizaam gewonnen wedstrijd.

Maar moeizaam gewonnen of niet, er is wéér gewonnen. 30 punten uit 17 wedstrijden. Ook TVNH concludeerde dat wij evenveel verliespunten hebben als lijstaanvoerder AFC. Dat is geen geringe prestatie, zeker als je meeweegt dat in de laatste wedstrijden veel jonge invallers uit het Tweede zich moeiteloos aangepast hebben. Wessel Boer en Mathieu Christianen zijn zulke voorbeelden. Vorige week kwamen daar ook nog Jeroen de Bruijn (voor Donny) en Vince de Kwant bij. De contouren van het Nieuwe HFC (zonder Donny, Mike en Hidde) worden zichtbaar. En nu we het toch over contouren hebben: de nieuwe trainer Ted Verdonkschot schijnt Henk Uildriks een nieuw dieetvoorschrift gegeven te hebben. Dat gaat nog spannend worden.

In mijn vorige stukje schreef ik dat dit het meest boeiende seizoen sinds 1960-1961 is. Dat is het nog steeds. In 1960-1961 kwamen we heel dicht bij de absolute top van het amateurvoetbal. Het landskampioenschap amateurs misten we op 2 juli 1961 net. Paul Bouwman was toen met zijn winnersmentaliteit één van de leidende krachten van dat team. Diezelfde Paul was deze zondag in de vroege ochtend om 7.15 u. als eerste op HFC om, zoals altijd, de velden te keuren.
Er bestaat clubliefde.

Willem Padt (Kon. HFC)

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut OJC Rosmalen
Nigel Castien 45  
Mathieu Christianen 51  
57   Joey Lokasi Kay Huijgens
67   Tsvetelin Tonev Erik van Beekveld
Koen Beeren Wouter Haarmans 73  
73   Kevin van Zijl Mike Scholten
Vince de Kwant Nigel Castien 80  
Jeroen de Bruijn Jeffrey Sam-Sin 90  
90   Erik van Beekveld
90   Bas Peters

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!