Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Koninklijke HFC - VVSB

Uitslag 3 - 1 (0 - 0)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Tunnissen N.

Wedstrijdverslag

VVSB sluit topklasse af met een nederlaag bij Kon. HFC

VVSB heeft het avontuur wat de topklasse heette, met een nederlaag afgesloten. Bij de Kon. HFC werd het 3-1 voor de gastheren. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Donny Verdam bracht de Haarlemmers op voorsprong, waarna Maikey Parami voor de gelijkmaker namens VVSB zorgde. Mike van den Ban en Rachid el Yaakoubi beslisten de wedstrijd.

Trainer Wilfred van Leeuwen gaf Ruben Valk een kans onder de lat bij VVSB. Ook Tomas Tavilla stond in de basiself, dit ging ten koste van Giovialli Serbony. Beide ploegen speelden in de eerste helft een rommelige pot. De verdediging van beide ploegen hielden simpel stand. Jeffrey Sam-Sin schoot namens de Koninklijke HFC over en de poging van Frans van Niel (VVSB) werd gekeerd door doelman Tom Boks.

De tweede helft werd een stuk levendiger. VVSB kreeg al snel twee grote kansen, maar kon het net niet vinden. De al oude voetbalwet kondigde zich weer eens aan. Aan de andere kant scoorde Kon. HFC namelijk de eerste kans wel. Donny Verdam schoot van dichtbij raak. Echter liet VVSB niet het koppie hangen en kwam het al snel weer op gelijke hoogte. Tommy Bekooij brak door op de rechterkant en gaf de bal panklaar op het hoofd van Maikey Parami. De aanvaller van VVSB wist hier wel raad mee en zorgde voor de gelijkmaker.

Toch kwam de Koninklijke HFC weer op voorsprong. Een te korte terugspeelbal van Jelmer Vijlbrief werd opgepikt door Mike van den Ban en die schoot de bal onberispt achter doelman Valk. Van Leeuwen bracht hierdoor een extra aanvaller in de persoon van Serbony voor verdediger Stefan Kraaijvanger. Diezelfde Serbony was hierna dichtbij met een kopbal maar kopte achterwaarts over. Aan de andere kant kon Wouter Haarmans de wedstrijd op slot gooien, maar de Haarlemse aanvaller vergat zijn voet tegen de voorzet te zetten.

In de 84e minuut had scheidsrechter Tunnissen de bal op de stip moeten leggen wegens een duidelijke handsbal in het strafschopgebied. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop, maar wuifde het weg. Jordy Zwart was het hier niet mee eens en leverde commentaar op de arbitrage. De scheidsrechter was hier niet van gediend en gaf Zwart zijn tweede gele kaart en kon dus voortijdig douchen. VVSB ging hierdoor open huis spelen om de gelijkmaker te forceren. Dat was niet het geval en in een van de uitvallen van de Koninklijke HFC was het raak . Rachid el Yaakoubi zorgde voor de eindstand van 3-1.

Door deze nederlaag eindigde VVSB dit seizoen op een 5e plaats. De doelstelling (top 7) werd bereikt en met het bekeravontuur werd dit een seizoen om nooit meer te vergeten. Volgend seizoen wacht de confrontatie met de top van de zaterdag topklasse en enkele beloftenteams. Een mooi nieuw avontuur voor de Noordwijkerhoutse equipe!

Tekst: Stefan van den Burg

Wedstrijddetails

Koninklijke HFC Minuut VVSB
30   Tommy Bekooij
Donny Verdam 51  
58   Maikey Parami
Wessel Boer Jeffrey Sam-Sin 61  
62   Frans van Niel Brandon Zigo Tichem
67   Stefan Kraaijvanger Giovialli Serbony
Mike van den Ban 67  
82   Jordy Zwart
86   Jordy Zwart
Rachid El Yaakoubi 89  
Tuncay Yener Wouter Haarmans 90  
Jochem Lindenhovius Nigel Castien 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!