Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Leones - Quick 1888

Uitslag 1 - 4 (1 - 4)

Datum zondag 4 oktober 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

LEONES THUIS ONDERUIT TEGEN QUICK 1888

Na een matte pot voetbal van beide zijden is Leones in de thuiswedstrijd tegen Quick 1888 tegen een 1-4 nederlaag aangelopen. Bij een 1-2 achterstand gooiden de Leeuwenaren in blessuretijd alles op de aanval. Het mocht niet baten en het waren de Nijmegenaren die via rake counters uitliepen.

Eerste helft

In een door schorsing en blessures gewijzigde opstelling begon Leones aan de zware klus tegen Quick 1888 uit Nijmegen. Over het eerste half uur van de wedstrijd kunnen we kort zijn, er gebeurde niet veel en het spel was van beide zijden mat.

Er vielen twee kansen te noteren: Quick 1888 schoot via Jassin Aarab over en Joshua Lopez Cuijten kreeg namens Leones zijn teen net niet tegen de bal na een scherpe voorzet van Earvin Truideman.

Na een half uur werd Leones sterker en kreeg het in een paar minuten tijd drie grote kansen. Eerst tikte Niek van Gemert uit een corner in kansrijke positie voorlangs. Daarna was het Joshua Lopez Cuijten die van dichtbij op een Nijmeegse verdediger schoot. Vervolgens ging Bram Kooijmans alleen op de doelman af maar zich daarbij te ver naar buiten dringen om tot scoren te komen.

Even later was het aan de andere kant wel raak voor Quick 1888. Uit een snelle aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van de vrijstaande Nourdin Al Mansouri die doeltreffend uithaalde. Vlak voor rust tikte Earvin Truideman een voorzet van Kees Hendriks namens Leones naast.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Leones direct druk te zetten. Het keek echter na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Jesse Vreman werd op randje buitenspel weggestuurd en haalde trefzeker uit.

Leones schoof daarna centrale verdediger Colin van Mourik door naar het middenveld voor meer aanvalsdruk. De Leeuwenaren werden werden wel iets gevaarlijker en hadden via Bram Kooijmans een goede kans. Hij kopte uit een voorzet bij de tweede paal naast. Ook drie gevaarlijke corners die volgden brachten Leones niet dichterbij.

In de slotminuut van de wedstrijd wist Leones de aansluitingstreffer te scoren toen Colin van Mourik uit de rebound raak schoot. Met nog een aantal minuten blessuretijd gooide Leones alles op de aanval. Het was Quick 1888 wat van deze aanvalsdrang profiteerde en via twee messcherpe counters uitliep naar 1-4.

Eerst was het Joep Joren Cousin die Mark van Haarlem bediende en even later was het precies andersom en scoorde Joren Cousin na aangeven van Van Haarlem.

Belangrijke weken voor de boeg

Na opnieuw een nederlaag moet Leones als de nummer 10 (5-6) intussen nadrukkelijker naar onderen kijken. In dat kader volgen de komende weken twee belangrijke wedstrijden.

De ploeg gaat zondag eerst op bezoek bij de nummer voorlaatst Grol (5-2), de week erop komt 'rode lantaarndrager' DCS (5-1) naar Beneden-Leeuwen.

Opstelling Leones:
John Verweij, Maikel v. Haagen, Colin v. Mourik, Floris Florussen, Niek v. Gemert (33e Rafet Simsek), Kees Hendriks, Kaj v.d. Bogaard, Roel Beumer (Bob v. Leeuwen), Earvin Truideman, Joshua Lopez Cuijten, Bram Kooijmans

Verslag Eddie Pas

Wedstrijddetails

Leones Minuut Quick 1888
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!