Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Leonidas - Quick

Uitslag 1 - 5 (1 - 2)

Datum zondag 1 november 2015 om 13:00

Scheidsrechter Tempelaar J.H.

Wedstrijdverslag

Quick eenvoudig en ruim langs Leonidas

door Marcel de Kler (Quick)

Het was haast on-Nederlands met wederom een heerlijke nazomerdag in Rotterdam, waar Quick al om 13.00 uur op bezoek moest bij Leonidas. De gastheren waren gedegradeerd uit de Topklasse en hadden tevens, mede door een beleidsaanpassing op de club, een flinke kwalitatieve aderlating gedaan, waardoor de Rotterdammers gedeeld op de laatste plaats staan. Aan Quick om de goede reeks door te zetten, onder het toeziend oog van slechts 68 toeschouwers, waarvan het merendeel uit Den Haag. Ze hadden niets te klagen in de zon, behalve dat het voetbal op de nepsprieten vaak te wensen overliet.

In de beginfase werd nog wat afgetast en was het vooral een slag op het middenveld. Leonidas beschikt over individueel goede spelers, maar dat is nog geen garantie voor succes. Toch was de eerste kans voor de gastheren, maar doelman Sander v.d. Toorn kon een inzet vrijwel onschadelijk maken, waarna Sijbren Bartlema de bal voor de lijn kon wegwerken. Quick kwam langzaam beter in haar spel en begon meer kansen te krijgen. Virgil Tjin-Asjoe en Sjoerd v.d. Kolk kwamen tot goede schoten, maar zagen beiden hun inzet door de Leonidas doelman onschadelijk gemaakt worden.

Toch werd de opgevoerde druk de gastheren teveel na 25 minuten spelen. Een aanval door het centrum eindigde voor de voeten van Sjoerd v.d. Kolk, die de bal van dichtbij langs de doelman en zo Quick op een 0-1 schoot. Hierna wilde de Haantjes de wedstrijd snel beslissen en bleven Leonidas vastzetten. Dit leidde ook nog tot enkele gevaarlijke schoten, maar weer toonde de Leonidas doelman zijn klasse en hield zijn doel schoon. Ook waren er enkele goede aanvallen, maar was het vooral de beruchte laatste bal die telkens net niet goed genoeg was. Na 35 minuten spelen leek wederom een aanval door het centrum voor succes te zorgen. Wederom werd Sjoerd v.d. Kolk in stelling gebracht, maar ditmaal schoot hij tegen de doelman op en verzuimde zo de score uit te breiden.

Toch werd het allemaal wat slapper aan Quick zijde, waardoor de gastheren af en toe gevaarlijk konden worden, maar ze faalden echter flink in de afwerking. Na 42 minuten leek Tony Bergsma de wedstrijd dan toch voortijdig in het slot te gooien, door een vrije trap namens Quick bij de tweede paal binnen te schieten en zo de 0-2 op het virtuele bord zette. Hiermee leek de rust dan ook gehaald te worden, maar uit het niets kwam Leonidas terug in de wedstrijd. Een vrije trap van de zijkant werd precies in de zonlijn ingebracht, waardoor de bal lastig te zien was voor een ieder. De bal werd in een kluwe spelers verlengd en plofte achter de kansloze doelman Van der Toorn in het doel voor de 1-2.

In de rust zal trainer Paul van der Zwaan ongetwijfeld iets bijzonders hebben meegegeven aan zijn spelers, want binnen een minuut na de hervatting was de marge weer tot 2 doelpunten uitgebreid en werd alle Leonidas hoop diep de grond in geboord. Een voorzet van Tony Bergsma leek te scherp, maar de tot dan toe uitstekende doelman kon de bal niet klemmen, waarna Marc Boshoff er als de kippen bij was om de 1-3 binnen te tikken. Hiermee was de genadeklap uitgedeeld, maar kwam het de wedstrijd niet ten goede. De scherpte bij Quick leek weg te ebben en hierdoor kwam Leonidas er af en toe wat gevaarlijk uit. Toch konden ze geen echte vuist maken en dus bleef de Quick defensie eenvoudig overeind.

Aanvallend bleven de Haantjes dreigend, maar was het net niet goed genoeg in de afronding. Sjoerd v.d. Kolk was nog het dichtste bij een treffer, maar zijn schot ging net naast. Ook Tony Bergsma kreeg de bal op een presenteerblaadje van Joost de Gelder, maar zijn inzet kon ook nog net gekeerd worden. Toch maakte het slordige spel van beiden kanten het een saai aanzien. In een poging om de wedstrijd van een saaie sluier te verlossen, paste trainer Van der Zwaan een dubbele wissel toe en dit leek meteen de vruchten af te werpen. De net ingevallen Max Hudepohl had, evenals vorige week, weer met zijn eerste balcontact kunnen scoren. Ditmaal werd hij in de diepte gelanceerd, maar kon net geen krachtig genoeg schot loslaten om de Leonidas doelman te verschalken.

De vierde treffer viel toch snel na de wissels en uit een schitterende aanval. Met snelle combinaties werd Max Hudepohl aan de linkerkant bereikt. Zijn voorzet was op maat voor de inlopende Marc Boshoff, maar hij liet de bal slim lopen, waardoor de geheel vrijgekomen Tony Bergsma zijn tweede treffer van de middag mocht maken en de stand zo op 1-4 zette. Het laatste beetje verzet was gebroken en met de nieuwe schwung leek het laatste kwartier dan ook een schiettent op het Rotterdamse doel. De Haantjes hadden echter vandaag geen scherpschutters meegenomen, want ze bleken de vele grote kansen niet te verzilveren en bespaarde de gastheren van een enorme oorwassing. Toch zou in de laatste minuut alsnog de vijfde treffer gemaakt worden. Max Hudepohl werd in de diepte bereikt, speelde de doelman eenvoudig uit en zette zo de eindstand vast op 1-5.

Quick won zo wederom een uitwedstrijd en steeg naar de vierde plek, waarbij het zichzelf alleen nog kwalijk kan nemen dat het niet nog meer doelpunten wist te maken. Vandaag maakte het weinig uit, maar wanneer RKAVV volgende week op bezoek op Nieuw Hanenburg komt, zal het waarschijnlijk niet zo makkelijk gaan en zal trainer Paul van der Zwaan de hele wedstrijd een scherp Quick willen zien.

Wedstrijddetails

Leonidas Minuut Quick
25   Sjoerd van der Kolk
32   Tony Bergsma
42   Tony Bergsma
Nigel van Engel 45  
Ian de Jager Jefferino Wouden 46  
Virgillio Hagens Luc Lionahr Obeng 46  
46   Marc Boshoff
63   Pepijn van Zwieten de Blom Kevin van der Geest
Franck Seuguep Tchuisseu 69  
70   Virgil Tjin Asjoe Max Hudepohl
70   Raymond Baten Frank van der Heiden
75   Tony Bergsma
89   Max Hudepohl

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!