Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Leonidas - RKAVV

Uitslag 1 - 3 (0 - 1)

Datum zondag 6 september 2015 om 13:00

Scheidsrechter Westenbroek A.P.

Aantal toeschouwers 100

Wedstrijdverslag

RKAVV is haar rentree in de hoofdklasse goed begonnen. Op bezoek bij Leonidas, dat vorige seizoen nog topklasser was, werd dankzij fris en aanvallend voetbal met 1-3 gewonnen. Na één speelronde staat RKAVV bovenaan. Voor het eerst sinds 16 november 2008 ging RKAVV met de drie punten naar huis vanaf Sportpark Leonidas.

Vanaf de aftrap lieten de Leidschendammers zien het publiek te willen vermaken en niet alleen maar loeren op de counters. De eerste kansen waren dan ook voor RKAVV. Jedsel Markes drong al snel door tot het vijf metergebied maar zag zijn inzet hard voorlangs gaan. Robin Steffens probeerde het van heel ver maar zijn schot ging over. Ook Remco Overdevest had de mogelijkheid om de score te openen maar ook hem lukte dat niet. Na 25 minuten kopte Rowendy Schoop de bal goed door waarna Jop Verhagen de doelman knap omspeelde en alsnog de 0-1 in het doel legde. Leonidas probeerde vervolgens wel te drukken maar mede dankzij puik verdedigingswerk leidde dat niet tot hele grote kansen. Wel was er af en toe dreiging, voornamelijk van Issam el Hank die zich onderscheidde van zijn teamgenoten. Op slag van rust had Rowendy Schoop de score kunnen verdubbelen maar hij werd gehinderd door zijn tegenstander. Scheidsrechter Westenbroek zag er geen strafschop in. Leonidas was er vervolgens snel uit en dat leverde gevaar op. Een aantal scrimmages vonden plaats voor de neus van Mike ten Kroode, maar ondanks dat gingen de ploegen aan de thee bij een stand van 0-1.

Ook in de tweede helft was RKAVV niet van plan om op eigen helft te blijven. Het speelde met lef en dat pakte goed uit. Met name Jop Verhagen was een lastige kluif voor de Rotterdamse defensie. Tien minuten na rust legde hij een voorzet mooi op het hoofd van Rowendy Schoop maar die kopte rakelings naast. Even later probeerde Verhagen het van heel ver omdat hij doelman Panea ver voor zijn doel zag staan maar de bal belandde centimeter naast de paal. Met nog 23 minuten te spelen werd het tien tegen elf. Luc Lionahr mocht voortijdig gaan douchen na een charge op Adil Choukoud die vrijwel elk duel won. Lionahr stond echter pas drie minuten in het veld en zo werd zijn invalbeurt een korte. Bas Steffens bracht vervolgens gelegenheidsspits Peter Lomonaco. Leonidas moest de wedstrijd dus afmaken zonder spits. RKAVV kreeg mogelijkheden genoeg om de wedstrijd te beslissen maar onder meer schoten van Daan de Blank en Sjors Verhagen belandden niet in het doel. Ruim tien minuten voor het einde ontving Leonidas-captain Regillio Nooitmeer zijn tweede gele kaart van de middag en dus mocht ook hij vertrekken. Eén minuut later besliste invaller Peter Lomonaco de wedstrijd alsnog. Jedsel Markes legde de bal neer voor Lomonaco die de 0-2 tegen de touwen schoot. In de negentigste minuut zorgde Issam el Hank nog wel voor een spannende slotfase, ondanks dat Leonidas niet meer in staat was om heel veel gevaar te stichten was het voor RKAVV billenknijpen geblazen. Zes minuten in blessuretijd werd de marge alsnog twee. Jedsel Markes bepaalde de eindstand op 1-3.

Wedstrijddetails

Leonidas Minuut RKAVV
25   Jop Verhagen
Regillio Nooitmeer 48  
Luc Lionahr Obeng Gerson Pisas 66  
Luc Lionahr Obeng 68  
71   Rowendy Schoop Peter Lomonaco
Kevin Angel Queijo Alper Kazbogan 74  
76   Gino Lauwers
Regillio Nooitmeer 78  
79   Peter Lomonaco
83   Jedsel Markes
Issam Ahmar el Hank(Penalty) 90  
Ilyas Chouaibi 90 + 2
90 + 6 Jedsel Markes

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!