Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Magreb '90 - AFC '34

Uitslag 3 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 30 november 2014 om 14:30

Scheidsrechter Bezemer J.

Wedstrijdverslag

Magreb’90 heeft thuis na een bliksemstart een 3-1 overwinning geboekt tegen AFC’34. De thuisploeg overrompelde de gasten uit Alkmaar in het 1e kwartier (2-0) en liet zich daarna te ver terug zakken en AFC’34 kwam behoorlijk goed terug in de wedstrijd. Magreb’90 begon zonder de geschorste Rachid Moamedi en de zaalvoetballers Anas Beslija en Zakaria Amrani die met het Nederlands zaalvoetbalteam een trip naar Italie prefereerde. Het gemis van vooral Rachid Moamedi achterin werd na de 2-0 duidelijk. De fysiek en kop sterke Rachid werd tegen de lange gasten uit Alkmaar node gemist in het centrum van de verdediging. Uiteindelijk kwam alles goed en pakte de thuisploeg een goede 3-1 overwinning op deze grauwe koude zondagmiddag.

Een bliksemstart voor de thuisploeg, na enkele minuten was het Jawad Bellahsan die er op rechts vandoor ging en uit een moeilijke hoek beheerst de bal langs de doelman in de verre hoek schoot een droomstart. Magreb’90 bleef doorgaan en er waren net tien minuten verstreken toen wederom Jawad er op rechts vandoor ging en zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Aziz el Bouazzati die de 2-0 inkopte achter Ori Hoogland. Magreb’90 nam wat gas terug liet zich wat terug zakken en AFC’34 trok richting het doel van Rick Groenhard. De ploeg uit Alkmaar kwam steeds beter in de wedstrijd en met goed voetbal wist het enige uitstekende mogelijkheden te creëren maar gelukkig stond meerdere malen doelman Groenhard in de weg en bleef het tot aan de rust bij een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg dat na die 2-0 weinig kansen meer wist te scheppen.

Na de rust begon Magreb’90 wat beter als waar het geeindigd was voor de rust, maar vaak werd er slordig balverlies geleden en dus moest er vandaag gestreden worden. AFC’34 kwam wat vaker gevaarlijk voor het doel van Rick en de aansluitings treffer leek een kwesti van tijd. Uiteindelijk was de 2-1 in de 69e minuut dan ook verdiend, door Mohamed Ouamar met een mooi schot vanuit de draai werd vanaf zo’n 18 meter Rick verrast en de aansluiting was daar. Bij Magreb’90 lukte het voetballend niet zo vandaag maar geknokt werd er voor elke meter tegen een goed georganiseerd en fysiek sterk AFC’34. Tien minuten voor tijd besliste Aziz el Bouazzati de wedstrijd na wederom een mooie aktie vanaf de zijkant van Jawad Bellahsan die vanaf de achterlijn Aziz bediende die zich geen moment bedacht en de bal de verre hoek in schoot 3-1. AFC’34 voelde zich verslagen en de laatste tien minuten werden keurig door Magreb’90 uitgespeeld zonder verder meer echt in de problemen te komen. Volgende week naar rode lantaarn drager Haaglandia waar Magreb’90 bij winst goede zaken kan doen gezien de hele top 5 ( buiten Magreb om) elkaar ontmoet a.s zondag 7 december met Chabab-Quick en Vlissingen-OFC.

Website: Magreb '90

Wedstrijddetails

Magreb '90 Minuut AFC '34
Jawad Bellahsan 4  
Aziz el Bouazzatti 6  
Soufian Boumenjal Khalil Lazaar 46  
58   Luc Schuffelen
Omar Boukhari 61  
Anouar Benerroua Karim el Kaddouri 63  
66   Mohamed Ouamar
Aziz el Bouazzatti 76  
Mohammed Ardaghal Aziz el Bouazzatti 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!