Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Magreb '90 - de Treffers

Uitslag 2 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Wiemer A.

Aantal toeschouwers 800

Wedstrijdverslag

de Treffers behoudt op het nippertje ongeslagen reeks

De Treffers kwam in Utrecht niet verder dan een 2-2 tegen Magreb’90. Ondanks het feit dat de thuisploeg de gehele tweede helft met een man minder speelde. Hier waren veel toeschouwers (waaronder een supportersbus en vele auto’s uit Groesbeek) getuige van op sportpark Papendorp, naast nog een 48-tal die via de naastgelegen brug gratis toekeken.

De Treffers begon de wedstrijd met Charles Kazlauskas als vervanger voor de geblesseerde Twan Smits. Daarnaast haakte de in prima vorm verkerende Coen Maertzdorf met een blessure af in de warming-up. Thiemo Vanmaris begon hierdoor als rechtsbuiten.

Een fel begin van De Treffers leverde in de openingsfase weinig kansen op. Magreb moest het in de beginfase hebben van gevaarlijke counters. Een diepe bal van Ismail Sardi kwam voor de voeten van Charles Dissels. Hij omspeelde Niels Kornelis maar vanuit een moeilijke hoek was zijn schot te slap om de 1-0 aan te tekenen.
In de 17e minuut kregen de Groesbekers een vrije trap op ongeveer 25 meter. Robin Janssen schoot hard richting de goal maar via het hoofd van een Magreb verdediger werd het een corner.

Via wederom een aantal scherpe counters kreeg Magreb twee kansen om de score te openen. Een goede actie van Hassan Aanzi werd door Nourdin Boukhari niet gepromoveerd tot een doelpunt. Eventjes daarvoor schoot Magreb via een Groesbeekse verdediger naast. Magreb kwam steeds beter in het spel. Dit kwam deels door het opportunistische spel van de Utrechters en deels doordat De Treffers de thuisploeg liet voetballen.
Het vermelden waard was ook de poging tot een omhaal van Nourdin Boukhari. Hij raakte de bal helemaal verkeerd en dit resulteerde in hoongelach en een gat in het veld.

Frenk Keukens werd met een half uur op de klok in de zestien gevloerd. Hier was iedere supporter het over eens dat het een penalty zou moeten zijn. Iedereen, behalve de warrig leidende scheidsrechter Wiemer. Hierover later in het verslag meer.
De gevaarlijke momenten voor de rust kwamen vanaf dit moment alleen voor de rood-zwarten die vandaag in het blauw speelden.

Vijf minuten later zette Rick Verbeek de 0-1 op het niet aanwezige scorebord. Zijn mooie schot van de rand 16 werd door iedereen, inclusief de Magreb keeper, gemist. Scheidsrechter Wiemer zag echter een buitenspelsituatie terwijl de bal niet aangeraakt werd. Dit terwijl de spelers van Magreb de bal al op de middenstip hadden gelegd en zich opstelden voor de aftrap.
In de 39e minuut was De Treffers dicht bij de openingstreffer. Wesley Meeuwsen kopte een bal door op de prima spelende Charles Kazlauskas en hij gaf de bal weer terug op Wesley. Via een been van een Magreb verdediger werd het een corner. Deze corner werd door Joris Janssen overgekopt.
Net voordat de eerste 45 minuten van de wedstrijd waren verstreken werd De Treffers wederom gevaarlijk. Een vrije trap van Bram Eltink werd teruggekopt door Wesley op Rick Verbeek. Rick zijn schot was echter een prooi voor de keeper.

In blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak voor de Groesbekers. Een prima steekpass van Wesley kwam terecht bij Robert Mutzers die in de zestien gevloerd werd door Richard Barroilhet. De scheidsrechter kon niet anders dan Barroilhet zijn tweede gele kaart te geven en een penalty toe te kennen aan De Treffers. Deze werd verzilverd door Wesley Meeuwsen.

Na de thee kwam De Treffers niet best uit de kleedkamer. Er werden weliswaar geen kansen weggegeven, maar er werd ook niets gecreëerd. Magreb kreeg met 10 man door dat er iets te halen viel op de slechte grasmat. De eerste kans van de tweede helft was in de 63e minuut voor de uitploeg. Een prima pass op Frenk Keukens werd te nauwer nood onderschept door de Magreb verdediging.
Vier minuten later lag de bal achter Niels Kornelis. Nourdin Boukhari was met een rake kopbal de gevierde man, hij kon de 1-1 aantekenen.
Als er al sprake was van opportunistisch spel bij de thuisploeg dan werd dit alleen nog maar meer na de gelijkmaker. Dit had De Treffers aan zichzelf te danken. Het positief fanatieke thuispubliek ging als een blok achter hun team staan en ook scheidsrechter Wiemer liet zich hierin niet onbetuigd.

In de 73e minuut werd wederom een loepzuivere goal van De Treffers afgekeurd. Een mooie aanval van De Treffers kwam uiteindelijk terecht bij Rick Verbeek die beheerst afrondde. Wederom stond de scheidsrechter erop dat er een vrije trap werd genomen in plaats van een aftrap. Reden is bij de schrijver van dit verslag, en bij vele anderen, onbekend.

10 Minuten voor tijd werd Robert Mutzers net buiten de zestien gevloerd. De toegekende vrije trap werd door Rick in de muur geschoten.
Een minuut later verliet Hassan Aanzi het veld en hij vond het nodig om de voor de tegenvallende Thiemo Vanmaris ingevallen Hafid Sarkouk in het voorbij gaan een klap op zijn achterhoofd te geven.
In het laatste kwartier leek het erop dat de Groesbekers de overwinning nog naar zich toe gingen trekken. Er kwamen kansen en dit kwam voornamelijk omdat Magreb’90 loerde op de counter en tegen hun eigen zestien aan ging spelen. Koekie bracht met een mooie bal Robert in stelling in een kansrijke positie. Via het been van een verdediger werd het echter een corner.

Drie minuten voor tijd was het toch Magreb die via een bekeken counter op voorsprong kwamen. De ingevallen Samir Aamri schoot met een bekeken schuiver in de korte hoek de thuisploeg naar 2-1.

Hierna ging De Treffers nog meer op de aanval spelen en dit resulteerde diep in blessuretijd in de terechte 2-2. Een lange bal van Joris werd doorgekopt door Lennart Rekmans. Zijn bal kwam terecht bij linksback Bram Eltink die met een lobje over de keeper voor de gelijkmaker zorgde. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

De Treffers heeft in de tweede helft ervoor gezorgd dat zowel de supporters als de spelers van Magreb’90 geloof hielden in een goede afloop. Ondanks het feit dat zij de tweede helft met tien man speelden. Uiteindelijk behield De Treffers haar ongeslagen reeks van 8 wedstrijden.
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper WKE uit Emmen.

website de Treffers

Wedstrijddetails

Magreb '90 Minuut de Treffers
Richard Barroilhet 26  
40   Frenk Keukens
Richard Barroilhet 45  
45 + 1 (Penalty) Wesley Meeuwsen
Moussa Kalisse Ismail Ouaddouh 46  
Emilio Samseij 57  
Samir Aamri Charles Dissels 62  
64   Thiemo Vanmaris Hafid Sarkouke
Nourdin Boukhari 64  
68   Rick Verbeek
69   Joris Janssen
75   Wesley Meeuwsen Lennart Rekmans
Marley Berkvens Hassan Aanzi 83  
Samir Aamri 85  
Ismael Sardi 90  
90 + 2 Bram Eltink
90 + 4 Bram Eltink Just Berends

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!