Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Magreb '90 - OJC Rosmalen

Uitslag 1 - 2 (0 - 0)

Datum zaterdag 26 maart 2016 om 16:00

Scheidsrechter Cairo L.

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

OJC pakt hele dure punten bij Magreb

door Edwin Smolders

In de strijd om rechtstreekse handhaving heeft OJC in Utrecht drie hele, hele, hele dure punten behaald. Na een 0-0 ruststand wonnen de bezoekers uiteindelijk met 1-2 in Papendorp.

Magreb '90 zou zich bij winst nagenoeg definitief veilig spelen, OJC ROSMALEN zou met een zege de rode lantaarn overdragen aan Sneek en bij een gelijkspel kwam OJC weer een puntje dichter bij de Friezen.

Op het goed gevulde en knusse sportpark van Magreb '90 kenmerkte de eerste helft zich vooral door de spanning die zo'n kraker in de onderste regionen met zich meeneemt. De thuisploeg was eenmaal dicht bij de voorsprong en OJC profiteerde bijna van een flatertje van de Utrechtse doelman. Gescoord werd er echter niet.

Het echte spektakel was bewaard voor de tweede helft. De bezoekers hadden na rust al binnen de minuut op een 0-1 voorsprong kunnen staan. Rene Geerts zag zijn kopbal echter via de doelman en een man op de lijn tegen de paal belanden. In de 55e minuut was het aan de andere kant wel raak. Jawad Bellasan ontweek de buitenspelval en bracht Magreb '90 op een 1-0 voorsprong. OJC ging noodgedwongen vol op de aanval spelen en gaf daardoor gelijktijdig ook de nodige ruimte weg. Een combinatie tussen Rene Geerts, Diego Meerveld en Kay Huijgens bracht OJC in de 78e minuut weer naast Magreb '90. Direct na de aftrap ontsnapte OJC aan een nieuwe achterstand. De onderkant van de lat bracht redding, nadat Paul van den Elzen met zijn vingertoppen een snoeihard ingeschoten bal ternauwernood nog dat extra zetje richting de dwarsligger kon geven. Diezelfde Paul van den Elzen hield zijn ploeg daarna met meerdere fantastische reddingen knap op de been. Magreb '90 ging vol voor de handhaving en OJC nam ook "slechts" één punt geen genoegen. In de allerlaatste minuut werd Kay Huijgens in het strafschopgebied onreglementair ten val gebracht en was het uiteindelijk Jelle Schijvenaars die de penalty onberispelijk binnenschoot. Het mooiste van die treffer was misschien wel de wijze waarop de veldspelers het feestje vierden met alle geblesseerden langs de kant. Een feestje waar de opluchting en het geloof in elkaar vanaf straalde. OJC hield ook in de twee minuten die volgden stand en vierde na het laatste fluitsignaal van de beste man op het veld, scheidsrechter Cairo, een terecht feestje.

OJC behaalde bij het uiterst gastvrije Magreb '90 drie hele belangrijke punten. De eerste zege in de competitie sinds november 2015. Hopelijk het begin van een serie die naar rechtstreekse handhaving leidt.

Wedstrijddetails

Magreb '90 Minuut OJC Rosmalen
46   Joey Lokasi Kevin van Zijl
Jawad Bellahsan 56  
Anes Beslija Sidney Schmeltz 65  
69   Yvo van Engelen Diego Meerveld
75   Randy van Heijnsbergen Melvin van Gestel
Charles Dissels Ismail Ouaddouh 76  
78   Kay Huijgens
Christian Gandu Anouar Benerroua 88  
90   (Penalty) Jelle Schijvenaars

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!