Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Magreb '90 - UNA

Uitslag 0 - 5 (0 - 3)

Datum zondag 30 augustus 2015 om 14:30

Scheidsrechter Kloeze J. te

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

Op voorhand had niemand verwacht dat UNA Magreb’90 in eigen huis een forse nederlaag toe zou brengen. Het team van coach Mark Schenning was nog ietwat zoekend bezig, maar gooide afgelopen zondag alle schroom van zich af. De van oorsprong Marokkaanse tegenstander promoveerde in een record tempo van de vijfde klasse naar de Topklasse. Vorige week maakte de ploeg van trainer Schuitemaker indruk door bij Landskampioen FC Lienden met 2-0 te winnen.

Vanaf de aftrap trok de thuisclub fel van leer. UNA hield het hoofd koel, ofschoon dat in de tropische weersomstandigheden niet meeviel. In die periode stond Petar Stoskovic weer in zijn doel als rots in de branding. Nadat de Utrechters waren uitgeraasd sloeg UNA na zeventien minuten toe. Mart van de Gevel bracht Rob van Boekel in stelling en die schoot de knikker achter doelman Stan Bijl: 0-1.

Het verweer van Magreb’90 was nog niet gebroken, want Marley Berkvens (ex Excelsior) dook twee maal op voor de kooi van Stoskovic.

Na een half uur knakte er iets bij de debutant in de Topklasse. Benjamin van Wanrooij bediende Mart van de Gevel op maat en het was 0-2. Vijf minuten later was het weer genieten, want Teun Sebregts bracht met een fraaie treffer de stand op 0-3.

Na de pauze bleven de geelzwarten gas geven. Vooral Mart van de Gevel was goed op dreef en had pech met zijn poging om de uitkomende doelman met een listige bal te verschalken. Hij zag de bal net naast gaan . Daarna mikte Glenn Schapendonk nog over, maar het werd toch 0-4. Mart van de Gevel bediende Benjamin van Wanrooij op maat en die vond het netje.

Het werd nog erger voor de sympathieke club uit de wijk Papendorp. Anes Beslija moest na een overtreding op Nick Tielemans met rood vertrekken. Toen was de wedstrijd echter al gespeeld. Toch werd het nog 0-5 in de 77e minuut: een zeer fraaie treffer van Mart van de Gevel, hij kan terug kijken op een sterk gespeelde partij. Maar eigenlijk kan het complete team van Mark Schenning trots zijn op een fantastische prestatie, die UNA aan de leiding brengt in de Topklasse.

website UNA

Wedstrijddetails

Magreb '90 Minuut UNA
17   Rob van Boekel
31   Mart van de Gevel
36   Teun Sebregts
Nourdin Boukhari Ismail Ouaddouh 43  
Moussa Kalisse Marley Berkvens 43  
Christian Gandu Jawad Bellahsan 55  
67   Rob van Boekel Mark Janssen
67   Benjamin van Wanrooij
67   Teun Sebregts Sjoerd van Beers
Anes Beslija 71  
80   Mart van de Gevel
80   Pieter-Jan Scheerlinck Dennis van de Reek

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!