Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

MOC '17 - Moerse Boys

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

MOERSE BOYS HEEFT DE WIND IN DE RUG EN KLOPT MOC'17

'Code Oranje', waarschuwde het KNMI zondagochtend. Later op de dag zouden harde windhozen ons land teisteren. En die wind woei klaarblijkelijk in de rug van de 'Oranjehemden', want op bezoek bij subtopper MOC'17 trok Moerse Boys na een spannende wedstrijd aan het langste eind (2-1). Met een weergaloze vrije trap en een rake kopbal was Daan verantwoordelijk voor de Klein-Zundertse doelpuntenproductie.

Het was het hoogtepunt van de wedstrijd. Met nog een minuut of tien tot de rust kreeg Moerse Boys op 25 meter van het vijandelijke doel een vrije trap. Daan legde de bal weg, overwoog zijn opties, wachtte tot de wind ging liggen en nam een aanloop. Enkele tellen later kon het Moerse Boys-publiek juichen. Met een fabelachtige trap in de kruising had Daan de stand in evenwicht gebracht. Het was een pareltje, vrijwel een kopie van zijn doeltreffende vrije trap van enkele weken terug, thuis tegen Schijndel.
Twintig minuten eerder was MOC’17 overigens al wel op voorsprong gekomen, toen een overtalsituatie perfect werd uitgespeeld. Dat de openingstreffer van de thuisclub kwam, was gezien de mogelijkheden in de openingsfase verrassend. Standaardsituaties zijn al het gehele seizoen een belangrijk wapen van Moerse Boys en dat was vandaag niet anders. In de openingsfase waren een drietal corners dreigend, terwijl Daan ook toen al dichtbij een doelpunt was met een vrije trap.
Overigens speelde de wind een grote rol in Bergen op Zoom. Dat werd extra duidelijk toen doelman Tom met een lange trap dichtbij een doelpunt was. De bal werd gedragen door de wind en waaide richting het Bergse doel. Aldaar liet de collega-keeper zich echter niet foppen door de lange trap van Tom, waardoor een sensationele treffer uitbleef.
Voor rust had Moerse Boys wind mee, na rust wind tegen. En dat was even schakelen, zo bleek. MOC kwam stormachtig uit de kleedkamers en blies de bezoekers eventjes weg. Toch kwam de Moer deze fase zonder stormschade door. De ploeg van André Maas nam zelfs de leiding. Een perfect aangesneden vrije trap van de goed spelende Roy kon worden binnengeknikt door Daan, die daarmee zijn tiende competitietreffer liet aantekenen. Belangrijker: Moerse Boys greep een minuut of tien na rust de leiding.
Het was het startschot van een uiterst spannend laatste half uur. Na de treffer had Moerse Boys aanvankelijk het momentum. De hardwerkende Sjoerd had de beslissing op zijn schoen, maar verzuimde de derde treffer te produceren. Ook MOC liet zich niet onbetuigd: Tom bracht met zijn been ternauwernood redding op een harde, lage pegel. Een kwartier voor tijd leek de beslissing alsnog te vallen. Joris promoveerde een vrije trap met een subtiele voetbeweging tot doelpunt. De vlag ging echter omhoog en Joris’ treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Terwijl het aantal te spelen minuten afnam, nam de spanning toe. Door de wind kon elke lange bal van de thuisploeg dreigend zijn en bij vlagen was het dan ook billenknijpen. Echt grote mogelijkheden bleven echter uit. Daan was nog het dichtstbij een doelpunt, toen hij alleen voor de Bergse doelverdediger verscheen. Uit een moeilijke hoek schoot hij echter voorlangs. Geen hattrick dus voor Daan, maar wel drie punten voor Moerse Boys. MOC slaagde er immers niet meer in om de gelijkmaker te produceren.
En zo boekte Moerse Boys een uitstekend resultaat bij de nummer vier van 1C. De vierde zege in vijf competitieduels leidt ons vlaggenschip naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week verwelkomen we een voormalig Eredivisie-trainer op Akkermolen. John Karelse, oud-trainer van NAC Breda, komt dan langs met runner-up Goes. Tot dan!
Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse - Lars Jochems - Leroy Daems - Mark Foesenek - Marvin de Beer - Jochem Kennes - Roy Jacobs - Bart van den Broek - Daan van den Broek - Sjoerd Broos - Joris Goossens.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

MOC '17 Minuut Moerse Boys
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!