Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Moerse Boys - Nemelaer

Uitslag 0 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 21 februari 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

DURE EN TELEURSTELLENDE NEDERLAAG VOOR MOERSE BOYS

Het was een teleurstellende middag voor Moerse Boys. Na twee achtereenvolgende nederlagen wachtte ons vlaggenschip een belangrijk onderonsje met nummer elf Nemelaer. De Moer kon een belangrijke slag slaan: bij winst zou het gat met de degradatiezone vergroot worden tot elf punten. Het liep echter anders. Een inspiratieloos Moerse Boys ging op eigen Akkermolen met 0-2 ten onder.

Vorige week na de kansloze thuisnederlaag tegen Beerse Boys werd er gesproken van een offday, maar zondag toonden de oranjehemden weinig tekenen van herstel. Het duel met Nemelaer liep uit op een deceptie. Moerse Boys zakte door de verliespartij weg naar plek negen op de ranglijst, waardoor mogelijk nog spannende tijden dreigen.
Voor rust had de Klein-Zundertse hoofdmacht nog het betere van het spel. Opgelegde kansen waren schaars, maar het was wel Moerse Boys dat nadrukkelijkst zocht naar de openingstreffer. Joris had halverwege het eerste bedrijf de 1-0 op zijn schoen. Daan versnelde op de linkerflank, haalde de achterlijn en legde de bal goed terug. In kansrijke positie raakte Joris de bal echter verkeerd en zodoende was de kans verkeken. Ook een schuiver van Roy en een kopbal van Stefan misten het vijandelijke kader.
Nemelaer meldde zich slechts zelden op de helft van Moerse Boys. En voor rust konden de bezoekers ook geen echte grote mogelijkheden creëren. In tegenstelling tot vorige week trof De Moer een tegenstander die het spel niet echt kon maken, een tegenstander die te pakken leek. Na de thee kantelde het duel echter volledig.

Vlak na de thee stak Nemelaer zijn neus al aan het venster. Een wippertje ging over Tom heen, maar zeilde ook naast het doel. Luttele minuten later was het alsnog raak. De spits van de bezoekers brak door, randje buitenspel, en schoof de 0-1 langs Tom tegen de touwen. Met nog een half uur op de klok moest ons vlaggenschip weer beginnen aan een inhaalrace. Maar deze inhaalrace werd er een zonder geloof, zonder beleving. Nimmer kwam Moerse Boys in de gelegenheid om de gelijkmaker te produceren.

Nemelaer maakte na de 0-1 nog het meeste aansprak op een doelpunt. Eerst bracht Tom nog redding, terwijl een intikkertje van dichtbij nipt naast de paal rolde. Het bleek uitstel van executie: tien minuten voor tijd viel de 0-2. Het was een werelddoelpunt, een treffer om van te smullen. Een briljantje stift viel bij de tweede paal binnen. Hoe prachtig het doelpunt ook was, weinig supporters op Akkermolen zullen er van hebben genoten. Het betekende immers de beslissing: Moerse Boys bleef wederom met lege handen achter. En het was niet louter de wedstrijd die verloren ging. Leroy kreeg een gele prent en mist de uitwedstrijd tegen Nuenen, terwijl Roy binnen één minuut twee gele kaarten kreeg voor commentaar op de leiding.

Geen gelukkige middag dus op Akkermolen. Snel vergeten, mouwen opstropen en de focus op de volgende wedstrijd. Die wedstrijd, uit bij Nuenen, wordt overigens niet volgende week, maar de week erna gespeeld. Komende zondag komt Moerse Boys immers niet in actie voor de competitie.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

Moerse Boys Minuut Nemelaer
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!