Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Moerse Boys - WSC

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

SCORENDE BASISDEBUTANT MAAKT FEEST OP AKKERMOLEN COMPLEET

Scorende basisdebutant maakt feest op Akkermolen compleet
Een zege van Moerse Boys 1 zou het feest op sportpark Akkermolen compleet maken. Dames 1 had zich eerder op de zondag tot kampioen gekroond, de confettislierten op het hoofdveld verraadden de festiviteiten. Ons vlaggenschip kon zondagmiddag de kers op de taart zetten door concurrent WSC te verslaan. En daarin slaagde het. Een scorende basisdebutant zorgde ervoor dat het nog lang onrustig bleef op Akkermolen. Het werd 1-0.

Zijn eerste minuten in de oranje-witte hoofdmacht maakte Sebas van Aert voor de winterstop. In de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg viel de tiener vlak voor tijd in, waarna hij zichzelf al snel onsterfelijk kon maken. De middenvelder verscheen in kansrijke positie en had de bal voor het inschieten, maar Sebas trapte naast het speeltuig. Kans verkeken, een droomdebuut bleef uit. Tegen WSC revancheerde de jongeling zich voor dat moment.

Het was de eerste keer dat de jeugdspeler aan de aftrap verscheen bij de hoofdmacht en hij betaalde het vertrouwen van de trainer dubbel en dwars terug. Halverwege de eerste helft belandde de bal in het vijandelijke zestienmetergebied prompt voor de voeten van Sebas. En deze keer haalde hij wél met succes de trekker over. Het ongeloof was van zijn gezicht af te lezen, de blijdschap was groot. Doordat het bij die ene treffer bleef, werd Sebas na afloop bejubeld als matchwinner. En dat nota bene in een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

Het had allemaal heel anders kunnen lopen als de gasten al in de eerste minuut beter om waren gegaan met een doelrijpe mogelijkheid. Tom bracht echter redding met zijn benen en voorkwam daarmee een vroege achterstand voor Moerse Boys. In het vervolg was De Moer het meest dreigend, met name uit standaardsituaties. Zo werd een hoekschop van Mark van de lijn gehaald en trapte Daan een vrije trap nipt naast de paal. Aan de andere kant haalde Tom een venijnig afstandsschot uit de benedenhoek.
Evenals in het eerste bedrijf waren ook na rust de kansen schaars. De belangen waren groot, de spanning was voelbaar. Met de 1-0 op het scorebord was het WSC dat genoodzaakt was tot actie, terwijl Moerse Boys achterover kon leunen. De Waalwijkse opponent slaagde er echter nooit in om een behoorlijke mogelijkheid bijeen te voetballen.
Het spannendste moment viel vlak voor tijd te noteren, toen een ware scrimmage voor het Moerse Boys-doel de nodige ‘oeh’s’ en ‘ah’s’ losmaakte bij het publiek. Een slaak van opluchting volgde toen de bal werd weggewerkt. Namens de oranjehemden namen onder meer Daan, Mark en Lars het doel onder vuur na rust, maar succes bleef uit. En daardoor groeide een negentienjarige basisdebutant uit tot de Held van Akkermolen.

Door de 1-0-overwinning klom ons vlaggenschip naar plek negen. Belangrijker: de voorsprong op de degradatiezone groeide tot zes punten. Handhaving ligt voor het grijpen en dat zou wederom een fantastische prestatie zijn. Maar goed: niet te vroeg juichen, Moerse Boys 1 is nog niet veilig. Aanstaande zondag weer een wedstrijd, uit bij koploper HVCH.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

Moerse Boys Minuut WSC
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!