Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

MSC - Hollandia

Uitslag 2 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Pieters Y.

Wedstrijdverslag

Hollandia slikt in Meppel derde nederlaag op rij.

door Peter van Lobberegt

De wedstrijd vanmiddag tegen MSC in Meppel was bijna een replica van de thuiswedstrijd (1-1), een goede eerste helft en een moeilijke tweede helft, met het verschil vandaag werd er verloren (2-1).

Hollandia begon met goed combinatiespel en bleef op paar kansen na verdedigend makkelijk overeind. In de 14e minuut moest Bilal El Abdouni geblesseerd het veld verlaten, Ferry Kaleveld werd zijn vervanger. Twee minuten later was het Thomas de Jong die via een knappe vrije trap Bart Spil in staat stelde met het hoofd de 0-1 achter doelman Marc Holterman te koppen. In de 33e minuut was Thomas de Jong dicht bij de 0 – 2, met een puntertje zag hij helaas de bal enkele centimeters lang de verkeerde kant van de paal belanden. MSC ging op jacht naar de gelijkmaker echter de Hollandia verdediging met Doelman Nick van Santen gaven geen krimp en zo werd de eerste helft afgesloten met een 0 – 1 voorsprong voor Hollandia.

De tweede helft werd het fysiek sterke MSC sterker en kon het Hollandia middenveld ondanks het harde werken de bal niet in de ploeg houden. Met lange ballen werd de verdediging van Hollandia constant onder druk gezet. In 60e minuut was het Vincent Oosterkamp die een vrije trap van Lars Dudink met een simpel tikje verlengde, bijna de gehele achterhoede keek verbouwereerd de bal na toen deze in het doel belande. Vincent Oosterkamp bracht acht minuten later met prachtige vrije trap de stand op 2-1 voor MSC. Hollandia bleef knokken voor de gelijkmaker maar er zat simpelweg niets meer in.
Hollandia zakt door deze derde nederlaag op rij van de vierde naar de zesde plaats en ziet de concurrentie naderen voor een plek bij de eerste tien voor behoud van het hoofdklasserschap. Gezien het harde werken en het betere spel dan de voorgaande nederlagen kan er toch vertrouwen worden geput. A.s. zaterdag om 18:00 uur ontvangt Hollandia hekkensluiter Rigtersbleek dat vandaag maar net met 0 – 1 van koploper Juliana’31 verloor, dus van enige onderschatting mag dan absoluut geen sprake zijn.

Wedstrijddetails

MSC Minuut Hollandia
15   Bilal el Abdouni Ferdy Kaleveld
16   Bart Spil
Maurice Kampman 38  
41   Piet Blokdijk
Vincent Oosterkamp 60  
65   Piet Blokdijk Jim Roodhof
Vincent Oosterkamp 68  
Robert Schonewille Lars Dunnik 68  
76   Oussama Ahrouch Milco Leijen
78   Jim Roodhof
Björn Bakker 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!