Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

MSC - Silvolde

Uitslag 1 - 3 (0 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Kaper J.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

Silvolde verslaat MSC en is weer vierde
Geschreven door Tom Olthof

De wederom belangrijke wedstrijd tussen MSC en Silvolde staat vandaag op de planning. Het duel wordt gespeeld op het zonnige sportpark Ezinge in Meppel. Silvolde begint met veel energie aan de wedstrijd. In de 2e minuut is het Mike die net een verre inworp de bal richting de 16 van MSC gooit. Daar is Jaël om de bal op te pikken, maar hij weet net niet goed de controle te krijgen, waardoor de keeper van MSC de bal kan oppikken. Kort daarop probeert Wesley het met een verre inworp van de andere kant, echter ook daar geen succes. Het spel golft in de eerste helft op en neer. Waarbij Silvolde vaak slordig is aan de bal. In de 5e minuut krijgt Wesley de bal na een goede combinatie met Jaël op de rechtsbuiten positie. Zijn voorzet wordt teruggelegd op de inlopende Mike, maar het schot verdwijnt hoog over het doel.

In de eerste 20 minuten is het vooral Silvolde dat de aanval zoekt en de ruimte op het middenveld krijgt om te voetballen. In de 12e minuut is er een vrije trap van Roy die van een meter of 20 verrassend direct op goal schiet, echter weet de keeper de bal tot corner te verwerken. De voorste linie werkt hard, maar weet nog niet tot grote kansen te komen. Silvolde moet het nog hebben van vrije trappen en cornerballen. Daarbij is het wel letten op MSC dat snel omschakelt. In de 16e minuut wordt bijna de rechtsbuiten van MSC gelanceerd, Mike weet de lange bal ternauwernood te onderscheppen.

In de 23e minuut is het MSC dat gevaarlijk wordt uit een lange inworp. De bal wordt teruggelegd door de spits van MSC, waarna de inlopende man de bal net over de kruising mikt. In de aanval daarop is het Roy die een afvallende bal goed oppakt. Hij snijdt de 16 meter in, maar zijn voorzet wordt gepakt door de keeper. In de 28e minuut is het Nick die goed ingrijpt op een schot. MSC zette een goede combinatie op door het centrum van de verdediging, maar Nick blokt de bal knap af. In de daarop volgende minuten krijgt Silvolde nog een 2-tal vrije trappen die tot niets leiden. In de 35e minuut is het Jaël die een goede voorzet vanaf rechts geeft op de doorgelopen Brian. De bal is alleen net te hoog voor Brian om het hoofd er goed achter te krijgen.

Net voor rust is het nog de beurt aan MSC. Eerst is het de rechtsbuiten van MSC die een goede actie maakt, maar waarvan de voorzet wordt geblokt door Mike. In de minuut daarop wordt een indraaiende voorzet van MSC nog net verlengd door wederom Mike, zodat de scoringskans voor MSC wordt ontnomen. Door geconcentreerd verdedigen aan beide kanten is de ruststand 0-0.

Na rust is Silvolde niet scherp. MSC zet een goede aanval op over hun linker flank. Silvolde verdedigt daarbij zeer zwak. De linksbuiten speelt de vrijstaande Jos Fidom in het centrum aan, die 1-op-1 met Marco niet faalt en MSC op 1-0 schiet. De koppies gaan hangen bij Silvolde en het zal van ver moeten komen om de klap te boven te komen. De 10 aansluitende minuten kenmerken zich door eenvoudig balverlies en slecht voetbal. De wedstrijd wordt ook wat onrustiger door een aantal kleine overtredingen achter elkaar. Toch bekruipt het gevoel dat Silvolde een doelpunt nodig heeft in de wedstrijd om het verzet van MSC te breken. In de 62e minuut lijkt dit doelpunt er te komen. Een vrije trap vanaf rechts wordt goed teruggelegd door Dion, waarna eerst Mike de bal van dichtbij op de keeper schiet en vervolgens Jaël voor open goal de bal over schiet.

Vanaf dat moment begint het vertrouwen op een goed resultaat terug te komen. In de 69e minuut is het Bram die snoeihard raak schiet. En 1 minuut later is het Jaël die Silvolde op een 1-2 voorsprong zet. De Silvoldse mannen tonen aan over een uitstekende mentaliteit te beschikken. Richting het einde knokken de jongens zich helemaal leeg. De noodzakelijke wissels vallen allemaal uitstekend in. Eerst is het Nick die met een kuitblessure uitvalt. Hij wordt vervangen door Stefan en op het veld moeten de nodige tactische wijzigingen doorgevoerd. MSC blijft daarbij nog wel gevaarlijk en loert op de 2-2. In de 79 minuut is het de rechtsbuiten die probeert om de bal over Marco te lepelen. Zijn inzet gaat maar net naast de goal van Silvolde. In de 81e minuut belandt een scrimmage net niet bij een MSC speler. De druk houdt aan van MSC en Silvolde verdedigt met man en macht de 1-2 voorsprong. In de 87e minuut is het Jaël die een corner wegkopt. In de 90 minuut krijgt MSC een vrije trap aan de linker kant. De indraaiende bal lijkt zonder aangeraakt te worden in de rechterhoek van de goal te gaan. Marco redt met een geweldige reflex. We hadden hem al geteld. In de aansluitende aanval is het de ingevallen Stefan Mijnen die teruglegt op de eveneens goed ingevallen Giel. Giel controleert de bal goed en zijn schot zorgt voor een ontlading, 1-3! Er hoeft niet meer afgetrapt te worden, want de scheidsrechter fluit direct voor het einde van de wedstrijd. Wij zijn nog in de race voor een geweldig toetje. Complimenten voor de veerkracht die vandaag getoond is.

Volgende week gaan de zwart-witten op bezoek bij Alverna. De wedstrijd op sportpark Bospad begint om 14.00 uur tegelijk met alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C. Silvolde is gebaat bij een overwinning om de kleine theoretische kans op de nacompetitie levend te houden. In de allerlaatste wedstrijd van deze competitie spelen ze nog het thuisduel tegen Dieze West op tweede Pinksterdag.

Wedstrijddetails

MSC Minuut Silvolde
Jos Fidom 49  
Vincent Oosterkamp 64  
69   Bram van Dooren
71   Jaël Krosse
Carlos Lopes Macedo Joel Huiskes 72  
80   Bram van Dooren Donnes Starink
83   Nick Huitink Stefan Mijnen
90 + 2 Giel Driever

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!