Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

NEC av - de Zweef

Uitslag 0 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Als je wint, win je en heb je het verdiend. Als je wint van een (veel) beter voetballende tegenstander, is dat extra mooi en extra zuur voor die tegenstander. NEC had heel veel balbezit, combineerde goed, pakte de afvallende bal. Kortom, speelde De Zweef een beetje zoek, maar kwam niet verder dan de zestien meter. Koen Meijerink had zodoende een makkelijke middag en toen het een keer een beetje fout ging, was het Boris Vermeulen die de bal van de lijn haalde. Langs de kant stond een deskundige NEC-supporter een voorbijganger uit te leggen dat "die blauwen" een zwakke ploeg hadden met makkelijk te passeren backs. Maar het waren "die blauwen" die aan het langste eind trokken en met 0-1 wonnen. Als Stijn Klein Robbenhaar en John Damman de opgelegde kansen daarna hadden benut, had je er niets van kunnen zeggen. Twee wedstrijden; zes punten!

NEC zette De Zweef direct onder druk. De blauwwitten wachtten rustig af en probeerden vanuit de verdediging (die wederom goed stond) te kijken of er opbouwend wat was te verhapstukken. Dat viel niet mee, want het was moeilijk de bal in de ploeg te houden. Toch was het eerste kansje voor NEC pas na een kwartier voetballen. Het verdedigen en harde werken kostten Michel Kerkdijk en John Damman geel. Anton Wennemers kreeg rood en moest van de scheids achter de boarding gaan staan.
Na rust viel Jacco ten Hove geblesseerd uit en voor hem kwam Daniel Tole Emanuel, die een goede wedstrijd speelde, agressief was en goed mee-verdedigde. NEC kreeg een echte kans, maar Boris Vermeulen tikte de bal van de lijn. Een kwartier na de thee werd Anthony Wennemers op links aangespeeld met een hoge bal. Door zijn inzet kon de NEC-verdediger de bal niet controleren en kon Anthony een hoge bal geven op Stijn Klein Robbenhaar die bij de tweede paal kwam inlopen. Hij speelde de bal keurig langs de keeper in het doel: 0-1.
Stijn had geschiedenis kunnen schrijven door binnen een minuut nummer twee in het netje te kieperen. Zijn inzet ging net naast. Hij kreeg even later nog een kans voor zijn tweede treffer na een slim passje van Sven Dikkers. Stijns inzet miste echter overtuiging en de keeper kon de bal naast tikken.
Daarna had John Damman de wedstrijd kunnen beslissen. Hij had echter iets te veel tijd nodig, zodat de keeper het gat bij de paal kon sluiten en John zijn schot corner zag gaan. NEC ging va-banque spelen: achterin een-op-een en met z'n allen pressie naar voren. Het werd linke boel voor De Zweef, dat zag dat de tegenstander echter net verder kwam dan het strafschopgebied. Daar stonden mannen als Boris Vermeulen en Mark Scholten centraal rustig te controleren en hielden John Damman en Michel Kerkdijk de vleugels schoon.
Zo werd de overwinning uit het vuur gesleept en staan na twee wedstrijden zes punten achter De Zweef en een gedeelte koppositie in de Eerste klasse E.

website de Zweef

Wedstrijddetails

NEC av Minuut de Zweef
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!