Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuw Utrecht - ADO '20

Uitslag 2 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Veekamp S.

Aantal toeschouwers 100

Wedstrijdverslag

ADO’20 speelt teleurstellend gelijk tegen SV Nieuw Utrecht op een troosteloos Sportpark Rijnvliet. De Superezels komen niet verder dan 2-2 en zijn doelman Jack Laan dank verschuldigd dat het vlak voor tijd geen 3-2 wordt…

Het einde van het voetbalseizoen 2015-2016 nadert. Een seizoen dat dreigt als een nachtkaars uit te gaan. We zijn inmiddels gevorderd tot de 19e speelronde wat tevens de tweede ronde is van de derde en laatste periode. Wanneer ADO’20 nog iets van het seizoen wil maken (de kampioen is na de winst van Westlandia in Heemskerk vorige week wel bekend en door het verlies tegen Velsen is ook het bekeravontuur ten einde) dan moeten alle kaarten op de derde periode worden gezet. En dan moet er dus simpelweg van de nummer voorlaatst gewonnen worden.

Maar dat gaat dus niet zo gemakkelijk. ADO komt het op het oog prachtige veld in Utrecht op in dezelfde samenstelling als de week daarvoor; dus met Jeffrey Klijbroek en Sven Berntzen in de basis en Marcel Huisman en Ogur Kaya op de bank. De ambiance in Utrecht is zeer matig en het veld minder mooi dan het er uitziet….

De wedstrijd begint hoopvol. Al na drie minuten krijgt de Mazreku een niet te missen kopkans, hem aangeboden door Berntzen, maar de kleine middenvelder kopt over. ADO schrikt even op wanneer Martina de bal op de lat schiet maar in het eerste kwartier zijn de Heemskerkers heer en meester, getuige twee grote kansen voor Neele; de eerste gaat over en de tweede wordt door Nieuwe Utrecht-keeper Dirven gestopt.

Halverwege de eerste helft staat de ADO-defensie te snurken. Een hoge voorzet vanaf de rechterflank mag zomaar door Bergwijn van dichtbij worden binnengekopt en prompt staat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het ogenschijnlijk mooie veld blijkt toch niet zo mooi te zijn. De bal hobbelt alle kanten op en de ADO-spelers hebben hier duidelijk last van. Het regent verkeerde passes en er is veel te veel onnodig balverlies. Toch zet ADO aan. Mazreku stuurt Neele de diepte in en tussen twee verdedigers in weet de snelle rechtsbuiten toch te scoren en brengt de ploegen weer in evenwicht: 1-1.

Vlak voor de rust nog twee grote kansen voor ADO. De eerste is van Mazreku, maar zijn schot gaat buiten bereik van Dirven centimeters voorlangs. En de tweede is voor Neele; zijn schot gaat net over.

In de tweede helft wisselt Nieuw Utrecht zijn linksback. Guerain verlaat het veld en wordt vervangen door Hasselbaink. En deze verdediger houdt Neele in bedwang waardoor het ADO-gevaar van rechts is geëlimineerd. De wedstrijd is van een zeer matig gehalte. ADO is de sterkere partij maar het speelt erg slordig waardoor er weinig kansen ontstaan. Zo schiet Keus uit de draai recht in de handen van de keeper en knalt Neele de bal in het zijnet.

En wie zegt dat een slechte wedstrijd geen mooi doelpunt kan opleveren? Van Amersfoort neemt een vrije trap op eigen helft, Keus kopt de bal terug en Mazreku knalt de bal onhoudbaar in de touwen. De 1-2 is echt een beauty! Dan denk je, het is gespeeld. Maar dan komt ineens de kleine invaller Cvetkovic in beeld. Hij omspeelt Dekkers en ziet Laan onnodig zijn doel uitkomen en hij knalt de bal onhoudbaar in het lege ADO-doel. Het gevolg is een 2-2 stand en het is zogezegd aan Laan te danken dat Martina, vanuit een overigens duidelijke buitenspelpositie, niet de 3-2 maakt want anders waren de druiven extra zuur geweest.

Wanneer ADO nog iets van het seizoen wil maken, zal het as. zondag tegen OFC alles uit de kast moeten halen. Zo niet, dan kunnen we de spreekwoordelijke nachtkaars….Opstellingen:

SV Nieuw Utrecht: Raymond Dirven; Anthony Albert, Abdul Yildiz, Wendel Fogatie, Robert Guerain (46’ Hen Garry Hasselbaink), Omur Arslan, Javier Martina, Mouad Benchekh, Raven Bergwijn (74’ Antonio Cvetkovic), Randil Verweij en Jamal Lachkar.

ADO’20: Jack Laan; Edwin Dekkers, Gert Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Marvin Boom; Jeffrey Klijbroek, Sead Mazreku 76’ Marcel Huisman), Ted Amson; Rick Neele, Clive Keus en Sven Berntzen (66’ Ogur Kaya)

Scheidsrechter S. Veekamp geeft geel aan Verweij en Arslan (Nieuw Utrecht)

Toeschouwers: 78

Wedstrijddetails

Nieuw Utrecht Minuut ADO '20
Randill Verweij 25  
35   Rick Neele
Henk Hasselbaink Robert Guerain 46  
Randill Verweij 60  
66   Marvin Boom Ogür Kaya
Antonio Cvetkovic Raven Bergwijn 74  
75   Sead Mazreku
76   Sead Mazreku Marcel Huisman
Ömur Arslan 78  
Randill Verweij 79  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!