Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuw Utrecht - Quick

Uitslag 1 - 2 (0 - 0)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Hoed A. van den

Wedstrijdverslag

Quick maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Nieuw Utrecht

door Marcel de Kler (Quick)

Op een zonnige middag maakte Quick de reis naar Nieuw Utrecht, dat door de fusie met het Amsterdamse Chabab mag acteren in de Hoofdklasse. Midden tussen de weilanden streken de Haantjes neer op een net terrein, met een grasmat. Een unicum in de Hoofdklasse A, want de enige andere club met gras is SDO uit Bussum.

Het veld was door de vele regen niet in al te beste staat, maar trainer Paul van der Zwaan was blij dat ze er nu moesten spelen en niet in de winter, wanneer de koude wind vrij spel zou hebben en de grasmat in nog slechtere staat zou zijn. Nu kon het Quick niet zo bekoren en startte het erg sterk aan de wedstrijd. Vanaf het begin werden de gastheren vastgezet en domineerde de Haagse ploeg. Na enkele speldenprikjes, had Marc Boshoff na 10 minuten de score moeten openen. Vanaf de zijkant werd hij op maat bediend door Bright Ampong, maar zijn inzet vloog over het Utrechtse doel.

Enkele minuten later werd Steven de Kruijf vrijgespeeld en kon deze alleen op het doel van Raymond Dirven (een van de 4 overgebleven Chabab spelers) aflopen. Zijn inzet was te gehaast en ging ook over de dwarsligger. Het eerste kwartier was het beste voetbal van het seizoen op de mat gelegd zou de trainer na afloop verklaren. Na 16 minuten kantelde de wedstrijd totaal onverwacht. Nieuw Utrecht kreeg een vrije trap te nemen op 18 meter van het doel en Dave Huijmans zag zijn inzet rakelings naast het doel verdwijnen. Hierop mopperde hij zachtjes tegen zichzelf en gebruikte hierbij het k-woord. De arbiter stond er toevallig naast en was resoluut in zijn oordeel en toonde een rode kaart.

Bij Quick kon met mentaal de kracht niet opbrengen om op dezelfde voet verder te gaan, waardoor het tempo omlaag ging en de loopacties verdwenen. Hierdoor werd het spel van de Haantjes voorspelbaar en traag, tot frustratie van trainer Van der Zwaan.

De drang naar voren was er dus wel, maar verder dan een schot van Frank v.d. Heiden en een goede vrije trap van Raymond Baten, met dito redding van de doelman, kwamen de Haantjes niet.

De eerste kans voor de gastheren na 42 minuten spelen werd hopeloos verprutst voor de meegekomen verdediger en vlak voor rust verzuimde Raymond Baten de bezoekers op voorsprong te zetten. Na een goede aanval schoot hij echter te zwak in, waardoor de doelman de bal nog uit de hoek kon ranselen. Vlak voordat de thee genuttigd kon worden, kwam Quick goed weg. Kai van Hese maakte een overtreding en leek zijn tweede gele kaart van de middag te gaan krijgen. De kaart ging echter naar Tim Oosterheert, want die had volgens de arbiter de eerste overtreding gemaakt.

Na de rust bleef het eenrichtingsverkeer op het doel van Nieuw Utrecht. Youssef el Baouchi bracht al snel de bal voor het doel, die gedragen door de wind over de doelman vloog. Tot opluchting van die laatste ketste de bal via de binnenkant van de paal terug in het veld. Kort hierop ontsnapte Tim Oosterheert aan een 2e gele kaart. Een aanvaller werd vastgehouden door Raymond Baten, maar kon nog wel doorlopen, waarna hij tegen Oosterheert botste. Baten kreeg een gele kaart wegens vasthouden, tot grote frustratie van de Utrechters. Scheidsrechter Van den Hoed kon sowieso na de snelle rode kaart al niets meer goed doen in de ogen van de thuisploeg, die maar bleef mopperen. Verrassend was het dan ook niet dat totaal liefst 5 Utrechtse spelers een gele kaart wegens protesteren kregen.

Quick kon ondanks het matige spel toch de score openen na 57 minuten spelen. Marc Boshoff was het eindstation van een lange en vlotte aanval en kon van dichtbij de bal tegendraads in het doel schieten en liet hiermee Dirven kansloos. De thuisploeg kreeg hiermee een forse tik te verwerken, want door het slappe spel van de Haagse ploeg, begon men net weer te geloven in een beter resultaat. Enkele minuten later had Steven de Kruijf de KO kunnen uitdelen, maar alleen voor doelman Dirven wist hij in twee instanties de bal niet in het doel te werken.

De ingevallen Tony Bergsma wist koud op het veld echter wel tot scoren te komen. Ook hij stuitte in eerste instantie op de uitstekend keepende Dirven, maar in de rebound toonde hij de wilskracht om te scoren en zette Quick zo op een confortabele 0-2 voorsprong na 72 minuten spelen.

De gasteren hadden inmiddels extra aanvallers ingebracht in een laatste poging een nederlaag af te wenden. Dit leverde ook enkele mogelijkheden op voor de Utrechters, maar hun vizier stond enkele malen nog niet op scherp. In de 83e minuut werd een individuele actie achter wel afgerond van dichtbij en kwam zowaar de 1-2 op het bord te staan. Virgil Tjin-Asjoe had echter een minuut later orde op zaken kunnen (laten) stellen, maar hij zag zijn individuele actie gestopt worden door de doelman, waar afleggen op de geheel vrijstaande El Baouchi achteraf een betere optie was geweest. Kort hierop was ook Tony Bergsma dichtbij de definitieve beslissing, maar wederom redde de doelman.

In het slot drongen de gastheren nog wel aan, maar konden geen gevaar meer stichten in de defensie van Quick. Wel kreeg aanvoerder Raymond Baten knullig een tweede gele kaart, waardoor de slotminuten het weer 10 tegen 10 was. Verandering in de score kwam er niet meer, waardoor Quick andermaal een uitbeurt met 1-2 wint. Toch waren de Haantjes niet tevreden na afloop, want het besef was er dat het zo matig had gespeeld dat het uiteindelijk nog onnodig spannend was geworden.

Wedstrijddetails

Nieuw Utrecht Minuut Quick
Dave Huijmans 15  
16   Kai van Hese
Randill Verweij 33  
Abdelfattah Zouzou Mohamed Madmar 35  
45   Tim Oosterheert
47   Raymond Baten
Wendell Fogatie 49  
Antonio Cvetkovic 55  
57   Marc Boshoff
Clayton Karsari 61  
Kithan Mbabazi Jamal Lachkar 67  
Ömur Arslan Antonio Cvetkovic 67  
Raymond Dirven 70  
70   Frank van der Heiden Tony Bergsma
74   Tony Bergsma
75   Tim Oosterheert Sander Rooda
78   Tony Bergsma
Raoul Pengel 82  
87   Raymond Baten
88   Marc Boshoff Yvo Zuurmond

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!