Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - ADO '20

Uitslag 3 - 2 (2 - 1)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Mohammed M.

Aantal toeschouwers 100

Wedstrijdverslag

BESCHAMEND VERLIES ADO’20 TEGEN DEGRADATIEKANDIDAAT.

ADO’20 leidt een beschamend verlies tegen VV Nieuwerkerk, één van de degradatiekandidaten van de Hoofdklasse A. In Nieuwerkerk aan den IJssel komt ADO niet verder dan een 3-2 nederlaag.

Het is nat en koud; het is grijs en grauw. Toegegeven, de ambiance in het Zuid-Hollandse is niet geweldig. En de tweede periodetitel gaat waarschijnlijk ook aan de neus van de Superezels voorbij. De ingrediënten voor een mooie pot voetbal lijken dan ook niet echt aanwezig. Maar dat de ploeg van Thijs Sluijter zo ver weg zakt, is verontrustend.

Nadat scheidsrechter Mohammed de wedstrijd in gang heeft gezet, blijkt in het eerste kwartier dat beide ploegen niet veel voor elkaar onderdoen. Nieuwerkerk zoekt waar mogelijk de aanval, speelt “gewoon” met drie spitsen en zakt dus niet met veel mensen terug richting eigen zestien metergebied. Het eerste wapenfeit komt van de voet van Sead Mazreku maar het schot gaat net naast. Na een kwartier de eerste echte aanval van de rood-zwarten. De bal komt bij Shanon Koetsier die een strakke voorzet loslaat die door Assad el Harti onhoudbaar wordt binnengetikt. Bij deze goal ziet de verdediging van ADO er gewoon niet goed uit.

In de 22e minuut een tegenvaller voor blauw-wit; Ted Amson moet afhaken met wat zich laat aanzien als een hamstring blessure; Jeffrey Klijbroek is zijn vervanger. In het tweede deel van de eerste helft begint ADO eindelijk te voetballen en zet Nieuwerkerk onder druk. Dat levert een mooie aanval op die door Clive Keus wordt afgerond en keeper Sander Hoffmann tot een sublieme redding dwingt. In de 40ste minuut wordt Ogur Kaya door Sem van Amersfoort weggestuurd. Hij passeert Chayo Maria die het voetje laat staan en Kaya zich handig over laat vallen. De toegekende penalty wordt door Edwin Dekkers onberispelijk binnengeschoten.

Nog geen minuut later leidt Marcel Huisman knullig balverlies. Michel van Guldener profiteert, verschijnt alleen voor keeper Jack Laan en knalt de bal hard in de rechterhoek. De rust wordt bereikt met een 2-1 achterstand.

Na de thee verwacht je een getergd ADO maar het tegendeel is waar. Nieuwerkerk zoekt brutaal de aanval en is al na vier minuten succesvol. Mimoun el Kadi speelt zich op rechts vrij, geeft de bal voor waar de geheel vrijstaande Bart Slob ongehinderd kan inkoppen. De ADO-defensie ziet er wederom niet goed uit.

Trainer Sluijter wisselt Marvin Boom voor Sven Berntzen en de tegenvallende Ogur Kaya voor Dennis de Wit maar veel effect heeft het niet. Nieuwerkerk laat zich, gesterkt door de 3-1 voorsprong, terugzakken en countert vlijmscherp. Halverwege de tweede helft zet ADO nog wel aan maar het heeft een plichtmatig karakter. Keus krijgt nog wel een grote kans maar wordt tot twee keer toe gestuit door Hoffmann. Vlak voor tijd, nadat eerst Huisman nog een bal van de lijn heeft gehaald, maakt ADO in de persoon van Berntzen nog wel de 3-2 maar kan de beschamende nederlaag niet meer afwenden.

Uithuilen en opnieuw beginnen.

Peter Hekman (ADO '20)

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut ADO '20
Assad el Harti 20  
22   Ted Amson Jeffrey Klijbroek
41   (Penalty) Edwin Dekkers
Michel van Guldener 42  
Bart Slob 49  
55   Marvin Boom Sven Berntzen
Mitchell Hendriks Bram de Bruin 61  
61   Ogür Kaya Dennis de Wit
Remco Langerveld Mimoun el Kadi 70  
Jordy van Herpen Bart Slob 89  
89   Sven Berntzen

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!