Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - de Dijk

Uitslag 0 - 4 (0 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Rampersad M.

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk heeft in eigen huis kennis gemaakt met de top van de hoofdklasse en weet nu dat het zelf daar nog ver weg is. Wist het vorige werk na hard werken nog een punt bij Quick in de wacht te slepen, nu bleek hard werken alleen niet voldoende. De Amsterdamse titelkandidaat strafte balverlies meedogenloos af en was in de laatste fase van de tweede helft nog barmhartig door enkele opgelegde kansen niet te verzilveren, al moet wel worden aangetekend dat doelman Sander Hoffmann zijn ploeg in die fase met fraaie reddingen voor een hogere uitslag behoedde.

Trainer Oscar Biesheuvel had weer een plek ingeruimd voor Michel van Guldener en Mimoun El Kadi. Nu zaten Remco Langerveld en Dennis den Haan op de bank. Voor de rest had hij het team ongewijzigd gelaten, ook temeer daar Kevin Kamerbeek in de laatste linie nog altijd niet inzetbaar is.

Al snel werd duidelijk dat Nieuwerkerk een moeilijke middag tegemoet zou gaan. De Dijk dat zeer volwassen en met veel bewegende spelers speelde, maakte direct duidelijk dat zij als ploeg het spel wilde dicteren. Toch deelde Nieuwerkerk de eerste speldenprik uit. In de 7e minuut vond Michel van Guldener uitstekend de diep sprintende Jerry Scholman, echter diens schot verdween naast. Nieuwerkerk dat al een waarschuwing had gehad, zag in de daaropvolgende minuut balverlies onmiddellijk worden afgestraft. De uitstekend spelende Chakik Tayeb schoot zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Nieuwerkerk dat altijd zelf gewend is geweest het spel vanuit het middenveld te maken, kwam op dat front tekort. Zonder deze linie tekort te doen, de Amsterdammers zijn simpelweg daarin een stuk verder en dat kun je de thuisclub moeilijk verwijten. Het moest het dan ook hebben van de weinige goede aanvallen, zoals in de 33e minuut waarbij Mimoun El Kadi een teenlengte tekort kwam bij een prima lopende combinatie tussen Michel van Guldener en Jerry Scholman. Daarvoor in de 26e minuut was Sander Hoffmann nog een keer belangrijk voor zijn ploeg door ten koste van een hoekschop uitstekend te redden. De Dijk probeerde voor rust al de beslissende slag te maken, maar de Nieuwerkerkse defensie hield stand. Dat zou na rust rap veranderen. Met Chayo Maria in plaats van Shanon Koetsier kreeg Nieuwerkerk de duimschroeven aangedraaid. In de 47e minuut bracht doelman nog redding, maar een drietal minuten later lieten de Amsterdammers zien hoe je na balverlies in de omschakeling een verdediging aan flarden speelt. Dennis Kaars gaf hierbij namens zijn ploeg de beslissende tik en hij deed dit exact 10 minuten later opnieuw. Nieuwerkerk moest oppassen niet te worden overlopen. De Dijk was nu heer en meester. Assad El Harti kwam na een uur spel Jerry Scholman vervangen. De Dijk ging onverdroten verder en had opnieuw succes na een afgeslagen Nieuwerkerkse aanval met twee passes binnen enkele seconden aan de andere kant via Maarten Woudenberg voor de vierde maal de trekker over te halen. Het was wachten op een vijfde treffer, maar doelman Sander Hoffmann vertikte het om aan dat feestje mee te werken. Met prima reddingen hield hij De Dijk van verdere score af. En Nieuwerkerk, het probeerde en was in de laatste fase ook wat meer voor het vijandelijke doel te vinden. Dan juist moet je koelbloedig zijn, want zoveel kansen komen er in dit soort wedstrijden niet. Guillermo Liesdek was het dichtst bij, maar zijn inzet was niet precies genoeg en ging net over het doel. Nieuwerkerk kreeg een harde les te verwerken, maar het hoeft zich geenszins te schamen. Het verloor van een uitstekende ploeg dat zeker hoge ogen gaat gooien in deze hoofdklasse.

Paul van Leeuwen (website Nieuwerkerk)

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut de Dijk
9   Chakib Tayeb
30   Chakib Tayeb
Andrew Liauw Soen-Tjoen 38  
Chayo Maria Shanon Koetsier 46  
50   Dennis Kaars
Assad el Harti Jerry Scholman 61  
61   Dennis Kaars
67   Bilal Ched Dadi Kevin Huijsman
70   Maarten Woudenberg
70   Mustapha el Aamrani Bud Water
70   Frank Schilder Said Bentohami
Bruce Godvliet 75  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!