Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - EDO hfc

Uitslag 2 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Wiemer A.

Wedstrijdverslag

Twee ploegen die voor de winst streden, twee uitstekende keepers en twee doelpunten van de kant van Nieuwerkerk. Het was vooral na rust een heerlijk en meeslepend duel, waarin de thuisploeg deed wat het moest doen en nu aansluiting heeft naar de veilige plaatsen op de ranglijst.

Voor trainer Oscar Biesheuvel was het dit keer iets minder dan vorige week puzzelen met zijn opstelling. Shanon Koetsier was geschorst. Daarentegen keerde Bruce Godvliet weer terug. Remy Broekmans, Remco Langerveld en Menno Homan waren vanwege blessures niet inzetbaar.

De wedstrijd was in de eerste helft redelijk in evenwicht. Ook met de kansen. Toch mochten de bezoekers van geluk spreken dat scheidsrechter Wiemer zich in de 8e minuut wel heel coulant opstelde, want Michel van Guldener werd wel degelijk in kansrijke positie binnen de zestien naar de grond getrokken. Na het eerste kwartier werden de Haarlemmers sterker en kregen zij kansen op de openingstreffer. Echter doelman Sander Hoffman was enkele keren goed bij de les en hield zijn doel keurig schoon. Na rust met twee ongewijzigde ploegen kwam de wedstrijd echt op gang. In de 50e minuut mocht Bram de Bruin van geluk spreken dat zijn balverlies op het middenveld niet tot een doelpunt leidde. Met veel kunst- en vliegwerk wist de Nieuwerkerkse verdediging een treffer te voorkomen. Vier minuten later had EDO wel succes. Bruce Godvliet kreeg de bal ongelukkig tegen de onderarm en op advies van de assistent scheidsrechter mocht Arno Dijkstra van 11 meter aanleggen en schoot hard namens EDO binnen. Nieuwerkerk bleef niet bij de pakken neerzitten. Het knokte nu voor iedere bal en gaandeweg kreeg het overwicht en dat resulteerde in meer aanvallen. Eén ervan, prima opgezet, in de 63e minuut met Mimoun El Kadi als eindstation werd een prooi voor doelman Kenny Heemskerk namens EDO. Een minuut later moest deze doelman toch de bal uit het net rapen. Een voorzet op links van Nieuwerkerk belandde nu even zo ongelukkig tegen de arm van Haarlemmer Daan Siegeris en opnieuw wees arbiter Wiemer naar de penaltystip. Ali Benomar voltrok het vonnis en bracht daarmee beide ploegen weer in evenwicht. Nieuwerkerk ging nu door. Twee minuten na de gelijkmaker was Assad El Harti dichtbij de 2-1, maar hij stuitte op doelman Kenny Heemskerk. Toch kreeg Assad El Harti loon naar werken, want in de 76e minuut had hij wel succes toen smaakmaker Michel van Guldener hem met een splijtende steekbal vrij voor het doel had gezet. Dezelfde van Guldener had nauwelijks een minuut later de grote kans de wedstrijd op slot te gooien. Alleen voor het doel wist hij de uitblinkende doelman Kenny Heemskerk niet te passeren. EDO zette nu alles op alles en het nam risico’s. In de slotminuut gaf dit Bram de Bruin nog een mooie kans op 3-1, maar ook hij wist de EDO doelman niet te passeren. Kevin Kamerbeek kwam Bram de Bruin nog aflossen voor de blessuretijd. Het slotoffensief was voor EDO, maar de Nieuwerkerkse defensie met aan het hoofd de uitblinkende doelman Sander Hoffman hield stand.

Paul van Leeuwen (Nieuwerkerk)

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut EDO hfc
28   Ronnie Rosenhart
54   (Penalty) Arno Dijkstra
Sander Hoffmann 55  
Bruce Godvliet 55  
Mimoun el Kadi 57  
Ali Benomar(Penalty) 66  
69   Giovanni Dors Nico Yonis
Bram de Bruin 71  
Assad el Harti 76  
77   Jeff Kemper Elroy Tuur
Kevin Kamerbeek Bram de Bruin 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!