Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - JOS/Watergraafsmeer

Uitslag 0 - 3 (0 - 1)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Os E. van

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk lijdt een geflatteerde nederlaag

Opnieuw is Nieuwerkerk onderuit gegaan. Nu was Jos/Watergraafsmeer te sterk. Hoewel de einduitslag van 0-3 een makkelijke zege voor de Amsterdammers doet vermoeden, was de thuisclub zeker niet kansloos en creëerde het voldoende kansen om tot een beter resultaat te komen. Als vaker het geval in dit seizoen, deed opnieuw een vroege tegengoal, gevolgd door een tweede snel na de rust, de deur weer vroeg op slot en blijft het daarmee met één schamel puntje onderaan bungelen.

Trainer Oscar Biesheuvel zag vandaag Shanon Koetsier, Michel van Guldener en Ali Benomar uit de ziekenboeg terugkomen. Alleen Ali Benomar startte in de basis. Bruce Godvliet en Remy Broekmans daarentegen waren nog vanwege blessures afwezig en zij kregen vandaag gezelschap van Remco Langerveld (ziek) en doelman Sander Hoffmann (bovenbeen). Bovendien zat Mimoun El Kadi zijn eerste van de drie wedstrijden schorsing uit.

Het was Nieuwerkerk dat de eerste kansen liet noteren. Mitchell Hendriks na goed voorbereidend werk van Assad El Harti en Bram de Bruin na prima actie van Jerry Scholman, waren echter niet succesvol. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten. In de 6e minuut bracht doelman Massimo van Ewijk tot tweemaal toe prima redding en liet zich niet in de korte hoek verrassen. Toch was dit uitstel van executie, want twee minuten erna liet Nieuwerkerk opnieuw teveel ruimte aan de tegenstander en nu profiteerden de bezoekers wel en kwamen ze simpel op voorsprong. Nieuwerkerk deed daarna niet onder voor de tegenstander, maar de ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen en heeft dan ook niet het geluk een keertje op de handen ziet bijvoorbeeld een sterk moment in de 25e minuut van de lat terugkomen in plaats van in het net gaan. Ook op slag van rust wist het via Mitchell Hendriks uit een scherp genomen hoekschop van Bram de Bruin niet te scoren. En dat deed JOS in de 11e minuut na rust via Patrick Lokken (zijn tweede) wel. Dit maakte Chayo Maria al niet meer mee. De verdediger werd in de rust ijlings naar huis geroepen vanwege de aanstaande geboorte van zijn kind. Andrew Liauw Soen-Tjoen was zijn vervanger. In de 49e minuut werd ook Michel van Guldener ingebracht. Voor hem maakte Guillermo Liesdek plaats. Nieuwerkerk kwam nu meer en meer in de aanval. JOS had zich na de tweede treffer teruggetrokken en gokte verder op de counter. In de 71e minuut was het dicht bij een derde treffer, maar de lat verhinderde dit. Intussen had ook de moegestreden Ali Benomar zijn plaats afgestaan. Shanon Koetsier was zijn vervanger. Het gelukte de thuisclub niet de kansen die het kreeg in doelpunten om te zetten en toen iedereen zich al verzoende met een 0-2 nederlaag, wist Maurice Renger namens JOS, de ver voor zijn doel staande doelman Massimo van Ewijk in de slotseconde nog van grote afstand te verrassen. Afgetrapt werd er niet meer en voor de zesde keer op rij stond de thuisclub met lege handen.

website Nieuwerkerk

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut JOS/Watergraafsmeer
10   Patrick Lokken
42   Ian Refos
Andrew Liauw Soen-Tjoen Chayo Maria 46  
Michel van Guldener Guillermo Liesdek 50  
57   Patrick Lokken
60   Aldin Mehanovic Erik Piket
Shanon Koetsier Ali Benomar 65  
73   Teddy Jansen
84   Tom de Lange Stefan Schipper
86   Patrick Lokken
88   Patrick Lokken Yasin Poyraz
90   Maurice Renger

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!