Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - Leonidas

Uitslag 2 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Cairo L.

Wedstrijdverslag

De opluchting was van de gezichten af te lezen. Zeker ook die van trainer Oscar Biesheuvel. Hij grapte “eindelijk eens wat positiefs te schrijven” en dat was een waarheid als een koe, want zo’n beroerde reeks gaat niet in de koude kleren zitten. Nu de vervolgstap, te beginnen volgende week in Haarlem bij EDO dat bij winst kan worden ingehaald. Dan gaat de wereld van Nieuwerkerk er plots anders uit zien, maar zover is het nog niet.

Ook vandaag kampte trainer Oscar Biesheuvel met de nodige mutaties. Naast de langdurig afwezigen Kevin Kamerbeek en Bruce Godvliet, waren vandaag Shanon Koetsier en Andrew Liauw Soen-Tjoen niet inzetbaar vanwege een wedstrijd schorsing. Remco Langerveld (terug van ziekte) en Bram de Bruin (schoolwerkweek) begonnen vanaf de bank.

Beide ploegen begonnen flink onrustig aan dit uiterst belangrijke duel. Snel werd duidelijk dat Nieuwerkerk wat makkelijker combineerde, maar Leonidas daar waar het de kans zag voor het vijandelijk doel te verschijnen en het fysiek kon gebruiken, gevaarlijk kon worden. In de 18e minuut zag Michel van Guldener een prima vrije trap door Leonidas doelman Abdel El Bahraoui ten koste van een hoekschop onschadelijk worden gemaakt. Toch zoals dit seizoen al vaker is gebeurd, keek Nieuwerkerk enkele minuten later tegen een 0-1 achterstand aan. Een hoekschop voor Leonidas werd door de meegekomen Nigel van Engel ongehinderd achter de verbouwereerde doelman Sander Hoffmann gekopt. Nieuwerkerk kroop door het oog van de naald toen in de 24e minuut doelman Sander Hoffmann verkeerd uit zijn doel kwam. Hij had het geluk dat Issaam El Hank geen raad wist met de dot van de kans. Vanaf dat moment was Nieuwerkerk de ploeg dat het heft echt in handen nam, duels won en echt gevaarlijker werd. Jerry Scholman kapte in de 29e minuut zijn directe tegenstander uit en bediende Michel van Guldener. De aanvaller schoot vervolgens onhoudbaar voor doelman El Bahraoui binnen en bracht daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte. Nieuwerkerk bleef nu de wedstrijd controleren, maar tot echt grote kansen tot aan de rust kwam het niet meer. Na rust kwamen de gasten de eerste minuten wat beter uit de startblokken dan de thuisclub, maar het kwam niet tot serieuze mogelijkheden. Nieuwerkerk nam het initiatief weer in handen en dat leidde in de 56e minuut tot een prima kans voor Mimoun El Kadi op aangeven van Mitchell Hendriks. De spits vond echter de goed keepende El Bahraoui op zijn weg. Twee minuten later was het dan wel raak. Nu vond Mitchell Hendriks het hoofd van Assad El Harti die de bal verlengde tot bij Jerry Scholman. De middenvelder bedacht zich niet en schoot onberispelijk de 2-1 tegen de touwen. Leonidas moest nu meer naar voren spelen en dat resulteerde in enkele hoekschoppen en vrije trappen die met hun lengte wel gevaarlijke situaties opleverden, maar niet tot doelpunten leidden, te meer ook daar het centrum met Ali Benomar en Menno Homan zich niet meer lieten verrassen en de zaken goed onder controle hadden. Nieuwerkerk daarentegen kreeg nu meer ruimte en met verse krachten als Remco Langerveld en Bram de Bruin had dit zonder meer tot meer doelpunten moeten leiden. Remco Langerveld raakte de lat en stuitte éénmaal op de Leonidas doelman, maar ook Mimoun El Kadi en Bram de Bruin hadden de score nog een ander aanzien kunnen geven. Het gebeurde niet waardoor het tot de laatste minuut een spannend duel bleef. Toen de prima leidende scheidsrechter Cairo voor het einde floot, was de ontlading bij de thuisclub groot. Een last was duidelijk van vele schouders gevallen. De eerste zege in de hoofdklasse was een feit!

Paul van Leeuwen (Nieuwerkerk)

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut Leonidas
0   Virgillio Hagens Gerson Pisas
0   Ibrahim el Morabit Kevin Angel Queijo
21   Nigel van Engel
Michel van Guldener 24  
Remy Broekmans 34  
Jerry Scholman 60  
Remco Langerveld Michel van Guldener 67  
Bram de Bruin Jerry Scholman 72  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!