Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - OFC

Uitslag 1 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Benali M.

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk verliest nipt van OFC

Na de smadelijke nederlaag verleden week tegen De Dijk stond Nieuwerkerk thuis tegen OFC voor een nieuwe opgaaf. Het Oostzaanse OFC heeft dit seizoen 15 nieuwe spelers (!) aangetrokken, een schril contrast met Nieuwerkerk dat zijn hoofdmacht nagenoeg in tact hield. Veel hoofdklassers winkelen wat luxueuzer dan onze club. Voor nieuwkomer Nieuwerkerk is dat even wennen. Toch was het van meet af aan een gelijkopgaande strijd, met kansen over en weer waarna OFC bij het slotsignaal als gelukkige overwinnaar (1-2) van het veld stapte. Het was vooral het laatste kwartier billen knijpen, zoals een fervente OFC supporter het noemde, want Nieuwerkerk drong toen sterk aan, maar miste op een haar na de verdiende gelijkmaker.

Vooral de opening is sprankelend te noemen. In de 5 minuut moet keeper Sander Hoffmann al handelend optreden om de doorgebroken midvoor van OFC te stuiten. Een minuut later gaat midvoor Mimoun el Kadi ook alleen op de keeper af, maar zijn schot gaat net naast het doel. Daarna golft het spel over en weer. Nieuwerkerk verdedigt goed en probeert met verzorgd aanvallend voetbal, met de aanvalslinie Guldener, El Kadi en Remco Langerveld, bressen in de verdedigingslinie van OFC te slaan. Aan de andere kant heeft OFC twee snelle buitenspelers op de vleugels staan, waarbij vooral de watervlugge en balvaardige Pius Ikedia tot twee keer toe kan doorbreken, maar steeds keeper Hoffmann op zijn weg vindt.

In de 19e minuut spurt onze midvoor El Kadi weer alleen op de keeper af, maar ook nu eindigt zijn schot evenals zijn eerdere poging in het zijnet.

Nieuwerkerk heeft vlak daarna de goed leidende scheidsrechter Benali op zijn hand als hij een ( terecht?) doelpunt van OFC afkeurt op advies van de grensrechter.

Drie maal is scheepsrecht moet Mimoun el Kadi hebben gedacht, toen hij in de 29ste minuut op aangeven van Remy Broekmans nu wel doeltreffend uithaalt (1-0). Pal voor het rustsignaal, een uiterst ongelukkig moment, kan doelman Sander Hoffmann een hoge voorzet niet onder controle krijgen waarna de bal in tweede instantie door OFC’er Romano de Jong in de touwen wordt gewerkt (1-1). Prompt erna volgt het fluitsignaal voor de rust.

De rust zit er net op als OFC een hoekschop krijgt te nemen. De luchtmacht van OFC, gevormd door potige en kopsterke verdedigers, verzamelen zich weer in het strafschopgebied, waarna OFC laatste man Mike Brantjes met een gerichte kopbal doel treft (1-2). Na een uur spelen houdt doelman Sander Hoffman met een katachtige redding zijn ploeg in de race na een ziedend schot van één van de spitsen van OFC. Daarna besluit trainer Oscar Biesheuvel achtereenvolgens van Guldener, Koetsier en El Harti te wisselen voor verse krachten. Midvoor Gillie Liesdek, middenvelder Scholman en verdediger Menno Homan nemen hun plaats in om de druk op de tegenstander op te voeren. In de 90ste minuut is een gelijkspel op handen, zo lijkt het. Jerry Scholman gaat na een steekbal alleen op OFC keeper af, passeert hem met een mooie sleepbeweging waardoor de bal iets naast buiten afzwenkt waardoor Jerry de finesse mist om doeltreffend uit te halen. De teleurstelling is groot bij de onzen, want een gelijkspel zou gelet op het aantal kansen van onze ploeg zeker verdiend zijn geweest. Wat overblijft is de schrale troost dat Nieuwerkerk met het spel dat zij zondag op de mat legt, zeker resultaat gaat opleveren.

Leo van der Bijl (Nieuwerkerk)

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut OFC
Remy Broekmans 25  
Mimoun el Kadi 29  
45   Romano de Jonge
46   Aaron Bruijn Rachid el Yaghmouri
46   Romano de Jonge
Andrew Liauw Soen-Tjoen 51  
Assad el Harti 57  
57   Romano de Jonge
65   Nigel Hardenberg Dave Hertog
Guillermo Liesdek Michel van Guldener 71  
Sander Hoffmann Shanon Koetsier 77  
Jerry Scholman Assad el Harti 80  
83   Oscar Wilffert
85   Pius Ikedia Ike Nanka-Bruce
Andrew Liauw Soen-Tjoen 90 + 1

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!