Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - Quick

Uitslag 0 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Bos A.

Wedstrijdverslag

Quick houdt strohalm na minimale winst op Nieuwerkerk

door Marcel de Kler

Op deze heerlijke zondagmiddag gingen de herinneringen bij de Quickers maar al te graag terug naar mei 2011, toen de spelers het terrein van Nieuwerkerk op kwamen. Hier werd immers het kampioenschap in de eerste klasse behaald na een indrukwekkende inhaalrace. Wederom werd een Houdini ontsnapping gevraagd aan de Haantjes, want alleen dan kan nog een (vervangende) periodetitel behaald worden. De gastheren waren al eerder dit seizoen afgeschreven, maar kunnen bij winst voor het eerst op een veilige plek komen te staan dit seizoen.

Toch leek er vanaf het begin weinig besef te zijn bij beide ploegen, want zeker de eerste helft kabbelde in een rustig tempo voort. Quick had het meeste balbezit en Nieuwerkerk gokte vooral op snelheid in de counters. De eerste echte kansen waren voor de Haantjes te noteren, want eerst werd Steven de Kruijf alleen voor de doelman gezet door laatste man Joost de Gelder en even later deed hij hetzelfde voor Max Hudepohl. In beide gevallen waren de spelers niet koelbloedig genoeg en gingen de inzetten naast. Even later had ook Kai van Hese hier last van, maar hij trapte eerst in de grond. Nadat ook Max Hudepohl zijn lob zag mislukken, werden de Haagse supporters toch wat onrustig.

Zeker toen ook Yvo Zuurmond vrij kon inkoppen, maar het zijnet raakte en Frank v.d. Heiden uit een lastige hoek het doel ook al niet wist te vinden. Het missen van deze enorme kansen leek Quick duur te komen staan, al hadden de Nieuwerkerkers nog geen kans gekregen. Een slippertje achterin zorgde er echter voor dat de rechtsbuiten de bal in een leeg doel kon schuiven, maar tot opluchting van Quick ging deze bal net naast. Het gaf de thuisploeg echter hoop en kort hierna was nog een grote kans te noteren, maar ditmaal kon Patrick Zunderdorp fraai redding brengen.

Genoeg stof om te bespreken in de rust, want dat de brilstand nog op het bord stond, mocht vooral de Haagse ploeg zich aanrekenen. In het tweede bedrijf was het spelbeeld nauwelijks anders. Quick bleef aanvallen op jacht naar de openingstreffer. Toch had het kort na de rust geluk dat Spits Mimoun el Kadi een enorme kans verprutste namens de geplaagde thuisploeg. De aanvalsgolven bleven echter naar het Nieuwerkerk doel rollen en het was de Quickers wederom aan te rekenen dat de defensie van de thuisploeg zo lang stand kon houden.

Toch was het na 71 minuten eindelijk wel raak. Virgil Tjin-Asjoe liet zijn tegenspelers weer eens de hielen zien en gaf een goede voorzet bij de tweede paal. Daar kon Max Hudepohl de bal geheel vrijstaand inkoppen en dus eindelijk de 0-1 aantekenen. Meteen hierna werd hij vervangen door Gino Mulder, die ook meteen dreigend aanwezig was. Nieuwerkerk wilde nog wel, maar het ontbrak kwaliteit om de Quick defensie in de problemen te brengen.

Voorin bij Quick kwamen Virgil Tjin-Asjoe en Gino Mulder beiden nog alleen voor doelman Sander Hoffman, maar schoten allebei op de uitlopende doelman op en verzuimden de wedstrijd voortijdig te beslissen. In de thuiswedstrijd brak Quick dit nog op, want toen werd het in de laatste minuut nog 1-1 uit een vrije trap. Zover lieten de Haantjes het ditmaal niet komen en de wedstrijd werd eenvoudig over de streep getrokken, al was de score dus veel te mager uitgevallen.

Toch is het zijden draadje op een nacompetitie plek nog aanwezig, want DHC verloor van OFC. Hierdoor is het gat nog maar 4 punten, met nog 2 wedstrijden te spelen op de Delftse ploeg. Ook in de periode is er nog een gat van 4 punten met De Dijk, dat vandaag wel won (bij Westlandia), maar toch mag Quick nog altijd dromen van een nacompetitieplek om promotie. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Meern en moet het weer hopen op gunstige uitslagen.

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut Quick
Govert Kittel Mimoun el Kadi 10  
60   Pepijn van Zwieten de Blom
60   Steven de Kruijf
Ali Benomar 60  
Michel van Guldener 60  
Ali Benomar Mitchell Hendriks 60  
62   Steven de Kruijf Sjoerd van der Kolk
Yasin Söyturk Shanon Koetsier 65  
Bruce Godvliet 68  
71   Max Hudepohl
76   Kai van Hese Teun Mulder
78   Max Hudepohl Gino Mulder

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!