Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - RKAVV

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 20 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Peeters V.

Wedstrijdverslag

Mede dankzij doelman Sander Hoffman Nieuwerkerk en RKAVV in evenwicht

Opnieuw was Sander Hoffman belangrijk voor zijn team. Naast enkele uitstekende reddingen wist de Nieuwerkerkse doelman de 79e minuut een strafschop uit zijn doel te ranselen en stelde daarmee een 0-0 uitslag veilig. Meer zat er beslist niet in voor de thuisclub dat dit punt dus mag koesteren, want RKAVV verzuimde vandaag wel enkele keren de trekker over te halen.

Ali Benomar was geschorst voor deze wedstrijd. Menno Homan nog altijd geblesseerd en Michel van Guldener begon vanaf de bank.

Nieuwerkerk had net zoals vorige week moeite met het vinden van het ritme en moest zodoende in het eerste deel van de eerste helft het initiatief laten aan de tegenstander. De fysiek sterke Leidschedammers kregen voornamelijk met twee vrije trappen de eerste mogelijkheden, maar wisten geen bres te slaan in de hechte Nieuwerkerkse defensie. Dit alles maakte de onfortuinlijke Kevin Kamerbeek al niet meer mee, want de rechter verdediger moest zich in de 12e minuut al geblesseerd laten vervangen door Bart Slob. Na de sterke openingsfase van RKAVV, kwam Nieuwerkerk wat beter in de wedstrijd, maar het wist geen kansen uit te spelen. Er werd voor elke meter wel hard gestreden en het moest fysiek alle zeilen bijzetten gelijke tred te houden met de bezoekers. Vlak voor rust vuurde Bram de Bruin na een goede aanval wel op het vijandelijke doel, maar het schot kwam van te ver buiten de zestien om de Leidschendamse doelman daarmee in problemen te brengen. Na rust was het doelman Sander Hoffman die zich als eerste wist te onderscheiden. Hij klaarde in de 53e minuut de klus in een één op één situatie op prima wijze. Direct erna bracht trainer Oscar Biesheuvel met Michel van Guldener voor Assad El Harti een verse aanvaller. Even had Nieuwerkerk daarna wat meer initiatief in de wedstrijd en dat resulteerde in een tweetal mogelijkheden voor de thuisclub. Eerst leek Jerry Scholman dichtbij succes, maar de middenvelder kwam niet goed uit vlakbij het doel en even later wist Mimoun El Kadi met een voorzet vanaf de rechterkant de vrijstaande Remco Langerveld niet te bereiken. Het was ook het laatste wapenfeit van Remco Langerveld, want een paar minuten later greep hij naar zijn hamstring en wist onmiddellijk dat hij niet verder kon. Yasin Soytürk was zijn vervanger voor het restant van de wedstrijd. RKAVV drong nu steeds vaker aan en een doelpunt hing in de lucht, maar Nieuwerkerk hield met name dankzij het centrale duo Shanon Koetsier en Bruce Godvliet stand. En kwam er een bal voorbij het centrum, dan stond doelman Sander Hoffman op de goede plaats om erger te voorkomen. Toch leek RKAVV in de 79e minuut tot score te komen. Linker verdediger Chayo Maria legde zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen neer en de prima leidende scheidsrechter mevrouw V. Peters had geen andere keus dan de bal op stip te leggen. Net zoals vorige week in Amsterdam bij JOS Watergraafsmeer was ook nu weer doelman Sander Hoffman de grote held door de strafschop te keren. RKAVV probeerde het daarna nog wel, maar Nieuwerkerk wist de 0-0 over de streep te trekken.

Paul van Leeuwen

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut RKAVV
Bart Slob Kevin Kamerbeek 12  
Michel van Guldener Assad el Harti 55  
64   Chaheen Hansen Peter Lomonaco
Yasin Söyturk Remco Langerveld 67  
69   Rowendy Schoop Cagri Kodalak
Michel van Guldener 79  
81   Mike ten Kroode
81   Remco van Wingerden
Chayo Maria 81  
82   (Gemiste penalty) Jari de Jong
Shanon Koetsier 90  
Bruce Godvliet 90  
90   Cagri Kodalak

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!