Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - SJC

Uitslag 0 - 2 (0 - 0)

Datum zondag 22 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Vries D.H. de

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk verliest op eigen veld van SJC

Geschreven door Paul van Leeuwen

Je moet ras optimist zijn om Nieuwerkerk in het verdere verloop van de nacompetitie nog kansen toe te dichten. Trainer Oscar Biesheuvel blijft strijdbaar en geeft niet op, maar wie gisteren zijn ploeg bezig zag tegen het Noordwijkse SJC zal beslist bedenkingen daarbij hebben. Lang gestreden voor direct lijfsbehoud eist kennelijk nu al zijn tol. Niet alleen vanwege de vele absenten, maar de ploeg miste in dit nacompetitieduel ook de absolute beleving en teamspirit.

Zoals gebruikelijk was het voor trainer Oscar Biesheuvel weer flink puzzelen geblazen om een team op het veld te zetten. Het trad aan zonder de inbreng van Shanon Koetsier, Menno Homan, Chayo Maria, Jerry Scholman, Ali Benomar, Mitchell Hendriks en Dennis den Haan.

In de eerste minuten kregen beide ploegen een uitgelezen kans op de openingstreffer. Aan Nieuwerkerks kant was het Mimoun El Kadi die te zacht inschoot nadat Michel van Guldener hem vrij voor de Noordwijkse doelman had gezet. Echter toen in de 18e minuut Remco Langerveld opnieuw met een liesblessure moest afhaken, leek deze teleurstelling over te slaan op de ploeg, want het liep vervolgens bij de thuisploeg helemaal niet meer. SJC rook al snel dat er wat te halen viel en zette Nieuwerkerk een aantal keren flink onder druk. Dankzij goed keeperswerk van Sander Hoffman en gemiste kansen van de gasten bleef de 0-0 stand tot aan de rust op het bord. Ook de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Nieuwerkerk probeerde wel en had af en toe dreiging als Michel van Guldener zich met de aanval bemoeide. De beste kansen bleven echter aan SJC dat niet profiteerde en in de 67e minuut met de hulp van de arbitrage wel de openingstreffer wist te scoren. Bruce Godvliet onderschepte binnen de zestien met een sliding, maar scheidsrechter de Vries zag er een strafschop in. Omdat hij Bruce Godvliet daarbij ook nog eens op een gele kaart trakteerde, zou het best kunnen zijn dat hij de twijfelachtige eer krijgt toebedeeld hiermee de carrière van de aanvoerder vroegtijdig te hebben beëindigd, want op deze sanctie volgt nu een schorsing voor het tweede duel met SJC. De 0-1 voorsprong voor de bezoekers was overigens gezien de spelverhouding zeker niet onverdiend te noemen. SJC bleef daarna op zoek naar meer en Nieuwerkerk meer naar zichzelf, want de thuisclub wist elkaar steeds minder in de combinatie te vinden en speelde onsamenhangend. SJC wist zelfs in de blessuretijd nogmaals toe te slaan en de marge op 0-2 te brengen. Een laag en hard afstandsschot was doelman Sander Hoffman te machtig. Donderdagavond in Noordwijk volgt de return. Het mag duidelijk zijn dat Nieuwerkerk dan uit een geheel ander vaatje moet tappen om deze opgelopen achterstand nog goed te maken.

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut SJC
Mike Jansen Remco Langerveld 20  
67   (Penalty) Jordy Groot
75   Dandy Steenvoorden Benji Broekhof
84   Raymond van Heijningen Rick van Dijk
87   Martijn Walter Kevin Barkel
89   Stef van der Zalm

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!