Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nieuwerkerk - Westlandia

Uitslag 2 - 5 (0 - 2)

Datum zondag 4 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Bierings J.

Wedstrijdverslag

Opnieuw een nederlaag voor Nieuwerkerk

geschreven door Paul van Leeuwen (Nieuwerkerk)

Opnieuw moest Nieuwerkerk diep door het stof gaan, want ook de huidige koploper maakte geen fout op sportpark Dorrestein en liep tegen het eind van het duel met twee goals zelfs nog verder uit. Toch waren er lichtpuntjes voor de thuisclub. De fase van zo’n 25 minuten direct na rust gaf de Nieuwerkerkse burger beslist moed. De thuisclub scoorde niet alleen tweemaal in die fase, maar het liet ook aardige combinaties zien en was toen ook sterker in de persoonlijke duels.

Trainer Oscar Biesheuvel miste vandaag Michel van Guldener en Ali Benomar. Verder koos hij ervoor zijn speelwijze t.o.v. de voorgaand wedstrijden wat aan te passen. Hij liet aanvaller Guillermo Liesdek aan de kant en voor hem speelde Bram de Bruin, waardoor Remco Langerveld en Mimoun El Kadi nu de tweemans aanval vormde en het middenveld wat meer ondersteund werd. Daarnaast begon Kevin Kamerbeek na zijn blessure voor het eerst seizoen vanaf de eerste minuut en dat ging ten koste van Andrew Liauw Soen-Tjoen. Gezien de einduitslag zou je geneigd zijn te stellen dat deze aanpassing weinig zoden aan de dijk zette, toch liet Nieuwerkerk over de gehele wedstrijd meer zien, zeker ook aanvallend dan in de voorgaande duels.

Het eerste fluitsignaal had maar net geklonken, toen de eerste belegering van de kant van Westlandia op het doel van doelman Sander Hoffmann al plaatsvond. Shanon Koetsier bracht zichzelf en zijn ploeg direct in het nauw en met veel kunst en vliegwerk elimineerde de verdediging drie doelpogingen van de Westlanders. Nauwelijks twee minuten later lag de bal voor de eerste keer deze middag toch achter doelman Sander Hoffmann. Nu ontsnapte Jeroen Spruijt uit de ooghoek van Bruce Godvliet en de aanvaller maakte geen fout en zette zijn ploeg hiermee op een 0-1 voorspong. Opnieuw een fikse tik voor de thuisclub dat vervolgens de eerste helft moeite had om aan te klampen bij het fysiek sterke en snelle Westlandia. De gasten kregen dan ook daarna kansen op een hogere score. Na een kwartier spelen noteerden wij een prima aanval van de thuisclub. Assad El Harti en Bram de Bruin deden de voorbereiding en Remco Langerveld schoot over. Aanvoerder Bruce Godvliet moest in de 32e minuut geblesseerd naar de kant. Menno Homan nam zijn plaats over. Net toen de Nieuwerkerkse aanhang dacht met een 0-1 ruststand de kantine op te zoeken, sloeg Westlandia nog een keer toe. Nu kopte Rémon van Bochoven een voorzet achter de kansloze doelman Sander Hoffmann. Ook de beginfase na de rust was voor Westlandia en in de 49e minuut was het opnieuw Jeroen Spruijt die scoorde en bracht daarmee zijn ploeg met 0-3 in riante positie. Het publiek verwachtte dat Westlandia snel verder zou uitlopen, maar juist nu brak de fase aan waarin Nieuwerkerk het beste spel liet zien van de laatste weken. Eerst schoot in de 52e minuut Mimoun El Kadi binnen uit een goede actie van Mitchell Hendriks en Remco Langerveld en was het Assad El Harti in de 67e minuut die een vrije trap van Jerry Scholman van dichtbij binnentikte. Nieuwerkerk legde in die fase een paar aardige combinaties op de grasmat en ook belangrijk, het won nu ook directe duels. Toch lieten de gasten het niet verder komen, want in de 77e minuut bracht Mike Brouwer aan alle onzekerheid een eind en schoot de 2-4 binnen. Jeroen Spruijt mocht acht minuten voor tijd zijn derde en Westlandia’s vijfde treffer laten aantekenen en daarmee was de strijd definitief gestreden. Op de zege van Westlandia viel niets af te dingen. De koploper won verdiend. Voor Nieuwerkerk breken nu belangrijke weken aan met tegenstanders die meer in het rechterrijtje vertoeven. Het is een houvast, samen met de 25 minuten waarin het vandaag liet zien heus wel te kunnen voetballen. Maar het toonde bovendien aan dat de aanpassing aan het niveau van de hoofdklasse nog steeds niet geheel is voltooid.

Wedstrijddetails

Nieuwerkerk Minuut Westlandia
3   Jeroen Spruijt
Menno Homan Bruce Godvliet 32  
40   Rémon van Bochoven
46   Jeroen Spruijt
Mitchell Hendriks Remy Broekmans 46  
Mimoun el Kadi 53  
Assad el Harti 66  
76   Mike Brouwer
Guillermo Liesdek Remco Langerveld 80  
82   Jeroen Spruijt

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!