Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nuenen - Geldrop

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum zaterdag 14 november 2015 om 19:30

Wedstrijdverslag

Nuenen verliest van Geldrop 1-3.

Geldrop brengt Nuenen eerste nederlaag van het seizoen toe. De gasten waren op alle fronten sterker als Nuenen en wonnen daarom verdient. Het publiek was ondanks de miserabele weersomstandigheden massaal op het duel afgekomen.
De bezoekers lieten zich direct gelden zodat Danilo Verus al in het begin twee doelpogingen van Geldrop aanvallers moest verijdelen. Het was name de linkerspits Nick Kuylaars die enkele keren gevaarlijk door de defensie sneed. Na een kwartier kwam Nuenen beter in de wedstrijd. Sjaak Egmond kwam kansrijk voor Geldrop keeper Joeri Verhappen maar werd te zwaar gehinderd waarna de bal naast het doel verdween. Kort hierna kreeg Noël Jansen zijn schoeisel niet goed tegen bal zodat ook die mogelijkheid op niets uitdraaide. Sander Egmond tenslotte schoot de bal juist voorlangs. Op slag van rust maakte Max Verkuyl een overtreding op Nick Kuylaars, voor arbiter Hermus zat er niets anders op dan een elfmeter te geven. Nick Kuylaars wist er wel raad met en bracht de stand op 0-1.
Na rust leek Nuenen feller te spelen zonder dat het vooralsnog tot doelrijpe kansen kwam. Bij de thuisclub waren te veel spelers die een off day hadden. Geldrop daarentegen bleef gevaarlijk. Eerst kwam Nuenen nog goed weg doordat een schot van Ben Bruisten via Luuk Tielemans op de lat belandde. In de 69ste min echter maakte dezelfde Bruisten er 0-2 van. Nuenen probeerde er nog van alles aan te doen om een beter resultaat te behalen . Zelfs aanvoerder Ruud Jansen ging herhaaldelijk naar voren en zou bijna scoren. Zijn prima stiftje werd op de doellijn door een Geldrop verdediger weggehaald. Kort hierna scoorde Nuenen dan eindelijk, na een combinatie door het centrum tussen Noel Jansen en Sander Egmond scoorde laatstgenoemde de 1-2. De Nuenen aanhang hoopte op een slotoffensief van de groen-witten maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een uitbraak scoorde Joep Zweegers de 1-3. Het betekende een teleurstellend einde van de derby die verdiend door Geldrop werd gewonnen.
Voor Nuenen betekende de uitslag het een einde aan een reeks uistekende resultaten. Komende week kan de selectie van Miguel van den Dungen aantonen of de uitslag tegen Geldrop slechts een misstap is. Nuenen gaat dan op bezoek bij RKKSV uit Rosmalen in de derde ronde van de KNVB beker voor amateurs.

website Nuenen

Wedstrijddetails

Nuenen Minuut Geldrop
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!