Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nuenen - Moerse Boys

Uitslag 4 - 2 (4 - 2)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

MOERSE BOYS STRIJDEND TEN ONDER BIJ TITELKANDIDAAT NUENEN

Het verweer was kranig, er werd gevochten als leeuwen, maar het leverde zondag niets op voor Moerse Boys. Op het hoofdklassewaardige sportcomplex van titelkandidaat Nuenen ging onze hoofdmacht met 4-2 ten onder. Omdat de concurrentie wel punten sprokkelde, komt de degradatiezone plots weer heel dichtbij.

Het leek tegen Nuenen iets te vaak de mannen tegen de jongens. De thuisploeg is een eersteklasser met een hoofdklasse-jasje, met hoofdklasse-ambities ook. Voorafgaand aan de confrontatie met Moerse Boys was Nuenen terug te vinden op plek twee van de ranglijst. De achterstand op koploper HVCH bedroeg slechts één puntje. Een spannende ontknoping is dan ook hetgeen wat resteert.
Want Moerse Boys, dat onder meer Leroy en Lars miste, slaagde er niet in om de titelaspiraties van Nuenen een serieuze knauw te bezorgen. Al vroeg in het duel liep ons vlaggenschip achter de feiten aan. Pas een minuut of vijf was de wedstrijd onderweg, toen een volley via de vingertoppen van Tom in de bovenhoek verdween. Een vroege achterstand, evenals in de thuiswedstrijd tegen Nuenen. Ook toen was het binnen vijf minuten raak voor de groen-witten. Uiteindelijk stokte de teller op Akkermolen bij 0-4.

Ditmaal liep het anders. Althans, Moerse Boys werkte zich in Nuenen wél op het scorebord. De oranjehemden kwamen zelfs langszij. Met een meesterlijke steekbal zette Roy de ontsnapte Bart alleen voor de keeper. De flankaanvaller bleef koel en trapte met links de gelijkmaker tegen de touwen. Het was reden voor een Klein-Zunderts feestje, maar die was van bijzonder korte duur. Twee keer knipperen met de ogen later was het immers alweer 2-1 door een rake kopbal.
Weer een minuut later ontsnapte de watervlugge voorhoedespeler van Nuenen aan de oranje-witte defensie, waarna hij ook Tom passeerde. Zo stelde Nuenen binnen zo’n drie minuten orde op zaken. Tien minuten voor rust was Moerse Boys nog dichtbij de aansluitingstreffer. Daan speelde zich op uitstekende wijze vrij, maar zijn inzet verdween naast de bovenhoek.
In het tweede bedrijf liet Nuenen meer toe. Moerse Boys mocht aanvankelijk de bal hebben, maar echte kansen bleven uit. Halfweg het tweede bedrijf moest Tom zelfs tot tweemaal toe redding brengen op doelpogingen van de thuisploeg. Toen een Nuenen-verdediger hands maakte en een strafschop tegen kreeg, werd het alsnog spannend. Daan schoot raak vanaf elf meter en prompt was de marge nog maar één treffer. Moerse Boys zette de opponent onder druk, maar Nuenen raakte nooit echt in de problemen. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. De gastheer liet de bal eventjes heel eenvoudig van voet naar voet gaan, wat resulteerde in de 4-2.

En zo verloor Moerse Boys voor de vierde keer op rij. Na afloop zorgde een blik op de uitslagenlijst voor een nog grotere mineurstemming, want concurrenten Nemelaer en WSC hadden beide de volle buit overgehouden aan hun wedstrijd. Hierdoor staat ons vlaggenschip nog maar twee punten boven de degradatiezone. Het moge duidelijk zijn dat de thuiswedstrijd van volgende week tegen Geldrop wederom van groot belang is. Hopelijk tot dan!
Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse - Bram Huijbregts - Stefan Luijten - Mark Foesenek - Marvin de Beer - Jochem Kennes - Roy Jacobs - Bart van den Broek - Daan van den Broek - Sjoerd Broos (Siemen Boomaerts) - Joris Goossens.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

Nuenen Minuut Moerse Boys
0  
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!