Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Nuenen - Zeelandia Middelburg

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Nuenen – Zeelandia/Middelburg 1-0.

Zondagmiddag rond half twee werd onze keepershoek van een naam voorzien. Als eerbetoon aan de te vroeg overleden Nelis Coolen werd zijn naam toegekend aan de keepershoek. Na een jarenlange actieve carriere op het hoogste Nuenen niveau, met enkele kampioenschappen, trad Nelis toe tot de technische staf van RKSV Nuenen. Als keeperstrainer stoomde Nelis (samen met Hans Soethout) wekelijks de sluitposten van de selectie klaar. Om te zien of de keepers hadden geluisterd bezocht hij de thuiswedstrijden. Onder grote belangstelling van o.a. het complete eerste team met staf, onthulde Monique samen met een van de kleinkinderen het naambord: "Nelis Coolen keepershoek".

Hierna volgde de warming-up van het vaandelteam waarna bleek dat naast de geblesseerde Noël Jansen en Sjaak Egmond op het allerlaatste moment ook Coen Jansen forfait gaf. Hij bleek teveel last te hebben van een van zijn hamstrings.

Verslag van de wedstrijd:

Nuenen behaalde tegen het laag geplaatste Zeelandia/Middelburg de kleinst mogelijke zege,1-0. Na deze overwinning wist trainer Miguel van den Dungen met een brede glimlach te vertellen “dit zijn de mooiste”.

Eerste helft

Voor het trouwe Nuenen publiek is het te hopen dat dit niet vaak meer voorkomt. De overwinning kwam allerminst overtuigend tot stand. Het begin van de koploper was goed, men zette de tegenstander vroeg vast op eigen helft en speelde een prima eerste kwartier. Zeelandia/Middelburg kwam er nauwelijks uit en Nuenen zocht behoedzaam naar een opening. Nuenen kreeg echter niet waar het op hoopte en moest het doen met schot van Lars van Stipdonk dat over het doel verdween. De Zeeuwse bezoekers hadden het achterin echter redelijk op orde waardoor Nuenen tot de 16e minuut moest wachten voor het eerste kansrijke moment. Scheidsrechter Steeman floot resoluut na een Zeeuwse overtreding binnen het strafschopgebied, “penalty”! Ron Jansen meldde zich als schutter van dienst maar zag tot ontzetting dat doelman Freek van der Maas zijn inzet stopte, het bleef 0-0. Tien minuten voor rust kwam Zeelandia/Middelburg tot de eerste gevaarlijke uitbraak, de inzet ging rakelings voorlangs het doel van Nuenen. In de 39ste minuut werd de ban gebroken, een steekbal van Sander Egmond belandde bij Lars van Stipdonk. Met een artistiek hoogstandje verschalkte hij Freek van der Maas, 1-0.

Billen knijpen

Ook na de pauze was de partij verre van hoogstaand. Wel kregen de toeschouwers meer kansen voor beide goals voorgeschoteld. De eerste uitgelezen mogelijkheid was voor Yevghenny Marceli. Sander Egmond plaatste de bal prima in de loop van de “Flügelflitzer” die zijn (te slappe) inzet door de keeper gekeerd zag worden. Enkele minuten later werd een mogelijkheid van Ron Jansen tot hoekschop verwerkt. Zeelandia/Middelburg kroop uit haar schulp en creëerde ook enkele mogelijkheden. Gelukkig voor Nuenen stond ook het Zeeuwse vizier niet erg scherp. De prachtigste mogelijk werd voor open doel door Daniel Wissel om zeep geholpen. Ron Jansen zag zijn schot door de keeper uit het doel gewerkt worden waarna Yusuf Ozkan op de paal besloot. Al met al een benauwde overwinning voor de thuisclub.

Wederom was de doelman van de tegenpartij uitblinker. Gelukkig wist in tegenstelling tot vorige week tegen Brabantia Nuenen dit maal wel te scoren door Lars van Stipdonk. Zodoende trekt Nuenen toch aan het langste eind. Na afloop bleek eens te meer dat de in de 1e klasse C de kwaliteiten en sterkten van de ploegen dicht bij elkaar liggen. Volgende week gaat Nuenen voor de laatste wedstrijd van de heenronde op bezoek bij MOC '17 uit Bergen op Zoom. Toen Nuenen, 1 november won van Nemelaer bivakkeerde MOC '17 op de tweede plaats. MOC '17 zette na het duel uit tegen Roosendal (1-1) een zwakke serie uitslagen neer, achtereenvolgens speelde het tegen HVCH thuis (1-3 verlies), SC 't Zandt uit (4-1 verlies), Moerse Boys thuis (1-2 verlies) en afgelopen zondag verloor men in de laatste minuten uit bij Beerse Boys met 2-1.

Zondag zal MOC '17 er alles aan gelegen zijn de partij in winst om te zetten. Na afloop van de wedstrijd tegen Neunen volgt een heuse kertmisparty (volgens de site van MOC '17). Dat de mannen van Miguel van den Dungen er almaar vast rekening mee houden.

RKSV Nuenen – Zeelandia/Middelburg 1-0 (1-0). Scheidsrechter: Steeman. 50’ Lars van Stipdonk 1-0.

RKSV Nuenen: Danilo Verus; Angelo Stoove, Ruud jansen, Max Verkuijl. Luuk Tielemans, Sander Egmond, Tom van Beers (76’ Jamey Raas), Lars van Stipdonk, Yusuf Ozkan, Ron Jansen, Yevghenny Marceli.

Zeelandia/ Middelburg: Freek van der Maas; Genaaro Eikenhout (3’Jorn Soethout), Sander Ouwerkerk, Michael Cabenda (80’ Dennis Kovacevic), Dennis Tukker, Jarreau Mauhuwa, Daniel Wissel, Niels Luteijn, Samet Dogan, Yannick van der Woestijne, Remco Felius.

website Nuenen

Wedstrijddetails

Nuenen Minuut Zeelandia Middelburg
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!