Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

OFC - DHC

Uitslag 3 - 2 (1 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Schul R.G.C.M.

Wedstrijdverslag

DHC verloor deze competitie tot nu toe tweemaal: op 18 oktober jl. uit bij De Meern (3-2) en op 8 november jl. uit bij Ado’20 (4-0). Hierna bleef men bijna een half jaar in 14 competitiewedstrijden ongeslagen met 10 overwinningen en 4 gelijke spelen. Vandaag in wedstrijd 24 van dit seizoen volgde uit bij OFC de 3e competitienederlaag van dit seizoen.
Voor aanvang van de wedstrijd wordt op verzoek van DHC één minuut stilte gehouden. Dit in verband met het overlijden van oud-1e elftalspeler Pierre van Zinnen, die op 61-jarige leeftijd afgelopen nacht is overleden Pierre van Zinnen maakte in de jaren 70/80 deel uit van het succesvolle DHC-team dat in die jaren grote successen behaalde.
Doordat Levi Schipper vorige week zijn 4e boeking opliep en vandaag dus geschorst is, moest Rob de Lange schuiven in de opstelling. Tidde Tromp schuift door naar de achterste linie, Joren Tromp komt nu op het middenveld en Romano Denneboom start in de voorste linie. Al direct in de beginfase moet doelman Mark Smith de bal na een schot corner tikken, waarna de corner wordt ingekopt en Mark Smith de bal opnieuw corner tikt. In de 4e minuut is er aan de andere kant een voorzet van Mostava Frederik, die net langs Jordy Brouwer gaat. Na een kwartier moet Mark Smith weer optreden bij een schot van de geel-zwarten. DHC speelt de 1e helft tam, slap en te afwachtend. OFC is veel gretiger en feller. Na 31 min. likt DHC op voorsprong te komen. Romano Denneboom past van ruim 20 meter op Jordy Brouwer binnen de 16-meter, waarop Jordy Brouwer zich vrij draait en alleen voor de OFC-doelman scoort. Scheidsrechter Schul fluit echter voor buitenspel en keurt het doelpunt af. Eén min. later een gevaarlijke actie op links van Joren Tromp, waarbij zijn schot door een verdediger wordt geblokt en het niet meer oplevert dan een corner. Na 37 min. een actie van Romano Denneboom aan de linkerkant, waar zijn lage voorzet midden in het strafschopgebied vlak voor het doel niet ingetikt kan worden door Mostava Frederik en de bal net langs hem heen gaat. In de tegenaanval is het dan in plaats van een voorsprong, een achterstand als een voorzet van hun rechterkant van richting wordt veranderd en vervolgens ingeschoten wordt: 1-0. Dit is dan ook kort hierna de ruststand.
Na de thee zien we een veel feller, gretiger en aanvallender DHC. Direct is er een lage voorzet van invaller Djerreld Muntslag, waarna Romano Denneboom naast schiet. In de 51e min. vanaf links een voorzet van Romano Denneboom die net te hoog is en over Joren Tromp en Jordy Brouwer heen gaat. In de 53e min. is het een snelle aanval over de rechterkant van OFC, waar men vlakbij de achterlijn helemaal aan de zijkant een vrije trap krijgt. Dee vrije trap wordt hoog ingebracht bij de 2e paal, waar Mark Smith de bal nog net aanraakt, maar de bal direct in het doel verdwijnt: 2-0. DHC gaat direct weer ni de aanval en Djerreld Muntslag wordt op rechts ten koste van een vrije trap gestopt. De vrije trap van Serhat Koksal wordt prima ingekopt door Tidde Tromp en de 2-1 stat op het scorebord en alles is weer mogelijk voor de groen-zwarten. Echter, 2 min. later is het al weer een marge van 2 doelpunten als een snelle aanval wordt voorgegeven en van dichtbij de 3-1 wordt ingeschoten. DHC heeft dan nog ruim een half uur om de score om te buigen. DHC blijft aanvallen en op jacht naar doelpunten. In de 64e min. een actie op links van Jeffrey van Roon, Romano Denneboom die meegeeft en vanaf de achterlijn een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna midden voor het doel Jordy Brouwer de bal prima inschiet: 3-2. Een 20 min. voor het einde een hoge voorzet van Frank de Lange, waar een verdediger de bal net voor Jordy Brouwer kan wegkoppen. In de 74e min. dé kans op de in de 2e helft zeker dik verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer in het strafschopgebied prima breed gelegd op Romano Denneboom, die dan alleen voor de doelman de bal niet in, maar naast het doel schiet. DHC blijft aanvallen. De OFC-doelman pakt een voorzet van Joren Tromp, terwijl kort daarna een vrije trap van Jordy Brouwer in de muur belandt. Bij de thuisploeg is inmiddels een aanvaller ingewisseld voor extra verdediger. In de 80e min. krijgen de groen-zwarten achter elkaar drie corners te nemen, die voor het nodige gevaar zogen in de OFC-verdediging, maar geen doelpunt oplevert. In de slotfase zijn er dan nog aanvallen via Jordy Brouwer en Romano Denneboom en wordt Joren Tromp teruggefloten voor buitenspel. In blessuretijd wordt een actie van Joren Tromp lnks op de achterlijn net buiten de 6-meter en koste van een overtreding gestopt, waarna ook de vrije trap niets meer oplevert.
Na de euforie van vorige week na de winst op kampioen Westlandia, vandaag de 3e seizoensnederlaag. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft DHC nog geen 3e periodetitel en nog geen vervangende periodetitel. Na de uitslagen van vandaag hebben de groen-zwarten de 1e plaats in de 3e periode weer moeten afstaan aan De Dijk. De Amsterdammers leiden met 18 punten, voor DHC met 16, Quick met 14 en het in feite uitgeschakelde Nieuwerkerk met 12. In de stand neemt De Dijk nu de 2e plaats achter Westlandia weer alleen in met 54 punten, gevolgd door DHC met 51 punten en Quick met 47 punten. Eén van deze ploegen wint dus de 3e periode. Vervolgens neemt de hoogst eindigende in de eindstand ná kampioen Westlandia de periodetitel over van Westlandia.
Zondag gaat DHC uit naar Nieuwerkerk, op 2e pinksterdag volgt dan de competitie-afsluiting thuis tegen De Dijk.

website DHC

Wedstrijddetails

OFC Minuut DHC
Jessey Kuiper 38  
43   Tidde Tromp
46   Moestava Frederik Djerreld Muntslag
Marijn Sterk 53  
55   Tidde Tromp
Jessey Kuiper 57  
64   Jordy Brouwer
73   Frank de Lange Ferrani Florencia
Ike Nanka-Bruce Jessey Kuiper 75  
Willem Scheerens Marijn Sterk 85  
Carlos Groen Franky Zinhagel 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!